sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Sunnuntaina
En pyyhkinyt pölyjä. En tyhjentänyt pesukoneen nukkasihtiä tai imuroinut hellan takaa. En vaihtanut lakanoita, tuulettanut petivaatteita, jynssännyt lattioita. En jaksanutkaan miettiä uutta sisustusta. Selasin vain lehtiä ja kuvittelin kaikkea.

Lapsena heräsin viikonloppuisin lauluun tai imuriin.
Kuivasin aina astiat.
Vieläkään en omista mikrokuitumoppia.

Minulla on narisevia lattioita, tuulisia nurkkia, kuluneita pintoja, vinoja neliöitä. Luminen taulu jokaisessa ikkunassa.

Amaryllikset kukkivat uudelleen, fiikuskaan ei kuollut. Hellassa on tuli. Narulla puhtaita vaatteita.

Lapsi sanoi: Ilman sinua elämä olisi katastrofi.

21 kommenttia:

 1. Viisas lapsi sinulla :-)
  Minullakaan ei ole minkäänlaista moppia ja vinoja neliöitä löytyy täältäkin. Kotoisaa.

  VastaaPoista
 2. Saat minut harkitsemaan sitä että ottaisin selvää kuinka saisin omatkin kuvani isompina blogiin.

  Mies sanoi kerran että olen aikamoinen katastrofi.
  Se oli kuitenkin yksi toinen mies kuin tämä minun mieheni. Lakkasin olemasta katastrofi kun pääsin parempaan seuraan. Näin olen sen päätellyt.

  Meillä siivottiin lauantaina. Äiti oli julmetun vihainen. Hän yritti niin kauheasti. Oli kaikenmaailman suihkeita ja vehkeitä.

  Olen todella iloinen siitä että hän lopetti sen ajoissa. Ei ole enää ollenkaan sellainen.

  VastaaPoista
 3. Kivasti sanoi lapsi :)

  Meilläkään ei siivottu. Eikä edellisenäkään viikonloppuna. lapsuudenkodissa sen sijaan aina viikonloppuisin ja edelleen jossain kaukana takana jyskyttää, että pitäisi. Viime viikolla yritin ja vein keittiön maton ulos. Eilen huomasin, että se on edelleen kaiteella, jo viidettä päivää. Kesällä pyykeille käy samoin, ne heiluvat iloisesti naurulla auringonpaisteessa ja hiukan surullisemmin kaatosateessa...

  Vinot neliöt kuulosti tutulta, meillä kanssa sellaiset.

  VastaaPoista
 4. Mua lämmittää tuo lapsen kommentti. Täällä hymyilen.
  Mulla on mikrokuituliina, mutta en löydä sitä.

  VastaaPoista
 5. Juuri näin pitää sunnuntait viettää. Minullakaan ei ole mikrokuitumoppia, ei edes mikroaaltouunia. Eläköön lumiset taulut!

  VastaaPoista
 6. Oivoi, kun on hieno blogi! Pakko jäädä seurailemaan ja läpi jo selasin, ihastuin! : )

  VastaaPoista
 7. En minäkään jaksanut, vaikka äiti tuli kylään ja ehkä olisi pitänyt. Onneksi äiti ei välitä onko likaista vai siistiä. Paitsi omassa kotonaan.
  Voisimpa sanoe, että meilläkin on narisevat lattiat ja vinot neliöt. Ehkä sitten joskus.
  Lapsen suusta tulee totuus, eikös sitä niin sanota?

  VastaaPoista
 8. Ihana valo tuossa yläkuvassa, muutenkin upea kuva kaikin puolin. Minulla on samoja kuin teilläkin, enkä siivonnut. Ei se haittaa, kotoista on.

  VastaaPoista
 9. Linnea: Mukavaa, etten ole ainoa mopiton.
  Violet: Tykästyin isoihin kuviin, vaikka aloitinkin pienillä. Mies muokkasi html-koodia niin, että isot kuvat mahtuvat tuohon raameihin. Nyt lähetän kuvat 800x600 koossa tuonne bloggeriin, josta sitten valitsen erittäin iso.
  Ei ole varmastikaan kivaa tuntea itseään katastrofiksi :( Onneksi pääsit parempaan seuraan. Lapset on niin ihania, ne sanoo aina niin kauniita asioita, että suu loksahtaa auki. Meillä kotona siivottiin tosiaan kerran viikossa, minä en siivoa.
  Anjuska: Ihanaa, että joku muukin on yhtä huoleton siivooja kuin minä. Juuri kun kirjoittelin tätä, muistin, että pyykit ovat koneessa...nekin tuppaa aina unohtumaan sinne.
  Isoinpapu: Mullakin oli mikrokuituliina, mutta se hukkui. Moppi on kuulemma tosi hyvä, silti en ole sellaista hankkinut.
  Sanna: Mukavaa, että teitä mikrokuiduttomia on paljon muitakin. Voisi perustaa vertaisryhmän. Mikroaaltouunin ostin joskus kauan sitten, mutta aika vähän sitä tulee käytettyä, leivät sulatan.
  Marjohei: Kiitos kovasti! Tervetuloa uudestaan :)
  Solen: Ei meilläkään onneksi äiti siivoa, kun tulee käymään. Narisevat lattiat ja vinot neliöt on mukavia...toivottavasti saat sellaiset joskus :) Lapset ovat tosiaan ihania.

  VastaaPoista
 10. Minulla on mikrokuitumoppi vaan en tiedä missä. En muista milloin olen viimeksi imuroinut tai pessyt lattioita. Mies imuroi ja minä järjestän. Viikkosiivouksesta haaveilen, mutta toteutuukohan koskaan. Ei se siivoaminen kuitenkaan niin kivaa ole...

  Vinot neliöt kuullostaa hyvältä ja lapsesi sanomat sanat enemmän kuin kauniilta.

  VastaaPoista
 11. Saat minutkin harkitsemaan isompia kuvia. Ihanat värit!
  Minä en kyllä ymmärrä noista html- koodeista mitään eikä taida kukaan muukaan tässä talossa.
  Mikrokuitumoppi, onpas sanahirviö. Ei löydy sellaista meiltäkään.

  VastaaPoista
 12. Jonna: Teillä on hyvä työnjako. Minäkin pidän enemmän tuosta järjestämisestä. Jos kaikki tavarat ovat hujanhajan, tuntuu että pääkin on hujanhajan. Lapsen sanat olivatkin ihanat. Painoin ne syvälle sydämeen.
  Celia: Pitkästä aikaa oli tarpeeksi valoa kuvaamiseen. Minäkään en ymmärrä koodeista mitään, joten...mikrokuitumoppi onkin varsinainen sanahirviö. Yhdessä toisessa yhteydessä kirjoitin vahingossa mikrokuitupommi.

  VastaaPoista
 13. Meillä siivotaan joko torstaina tai perjantaina. Jos siivous jostain syystä jää, unohtuu se yleensä koko viikoksi kunnes tulee taas uudelleen torstai. Mukavaa ainakin villakoirille.

  Kirjoitat aivan ihanasti!!! Blogisi on laitetttu kirjanmerkkeihin ja jään seuraamaan mielenkiinnolla jatkoa :)

  VastaaPoista
 14. Tuli siivoamisesta mieleen että minä saatan siivota vaikka montakin kertaa viikossa, sillain vähän sieltä täältä.
  Siivoan oikein mielelläni ellei ole pakko!

  VastaaPoista
 15. Voi tuota viimeistä lausetta...
  Ja minä en omista moppia ollenkaan tällä hetkellä... Kostealla rievulla pyyhin lattiat tarvittaessa. Vaan täytyy se moppi varmaankin jo hankkia.

  VastaaPoista
 16. Viisas lapsi!

  Minä pesen lattioita koulupäivisin. On pakko.Ei ole mattoja ja ulkoa tulee mustaa pölyä niin paljon että ilman pesua hukkuisimme siihen.Mutta se ei ole pakko, joten sen tekee ihan suitsait.

  VastaaPoista
 17. Kukka-Maaria: Meilläkin siivous usein unohtuu, mutta hyvä niin. Kiitos ihanista sanoistasi!
  Violet: Sillain vähän sieltä täältä kuulostaa kivalta. Sillä tavalla se menee ikäänkuin huomaamatta, vahingossa. Minustakin siivoaminen on joskus oikein kivaa, ja joskus taas ei. Mutta silloin en siivoakaan.
  Tirpana: Eikös vaan ollutkin ihanasti sanottu? Minullakaan ei ole minkään valtakunnan moppia, mutta elossa ollaan.
  Pikkujutut: Ulkoa tulee tosiaan välillä sellainen määrä kuraa ja rapaa, että on ihan pakkopakko vähän rättiä näyttää.

  VastaaPoista
 18. mikrokuitumoppi kuulostaa vaaralliselta.. mulla ei ole minkäänlaista moppia. pesen ehkä kerran vuodessa lattiat, hihii;) eikä mulla ole silitysrautaakaan. riitti kun katselin miten äiti aina silitti ja silitti. aattelin että tuohon en rupea.

  VastaaPoista
 19. Miten kauniisti sanottu. Kirjoitat niin hienosti, tulen aina uteliaana käymään ja sitten jään pohtimaan sanojasi. Kiitos :)

  VastaaPoista
 20. niin ma muistelinkin, ettei meilla vaan siivota jatkuvalla syotteella. mama oli ihan jo kauhuissaan, kun menin mainitsemaan jotain siita, etta lattiat pestaan kerran kuussa tai harvemmin.

  taalla siis ollaan ihan siivousmaanikkoja. joka paiva pestaan keittion lattia ja muutkin nurkat, pari kolme kertaa viikossa imuroidaan koko talo, lattiat kuurataan kerran viikossa, silitetaan joka paiva, pyykkiakin pestaan aina jne. iskee ihan siivouskauhu!

  tykkaan enemman tosta sun rennon letkeasta siivousrytmista ja ahkerasta kirjoitusrytmista!

  VastaaPoista
 21. Outi: Mikrokuitumoppi on minustakin sanahirviö, vaikka ehkä se ei purisi...Mäkin inhoan silittämistä, se on ihan kaameeta. Ostan vain vaatteita, joita ei tarvitse silittää. Äiti silitti pikkuhousutkin.
  Hujour: Kiitos sinulle ihanista sanoistasi. Mukavaa, jos voi liikauttaa jonkun ajatuksia.
  Etta: Nauroin ihan kuollakseni! Letkeä siivosrytmi ja ahkera kirjoitusrytmi :) Voisko sen paremmin sanoa. En ollut tiennytkään, että mama on siivousmaanikko. Sä jotenkin aina päädyt perheisiin, joissa siivotaan ahkerammin kuin meillä. Siitä voi tietysti vetää sen johtopäätöksen, että kaikkialla siivotaan ahkerammin kuin meillä.

  VastaaPoista