torstai 25. helmikuuta 2010

Istanbul, osa 6Kolme tuntia Marmaramerellä. Hyppäsimme lauttaan ja puksutimme kaukaisimmalle Prinssisaarista, joille aikoinaan vangittiin hallitsijan asemaa uhkaavia prinssejä. Nyt Büyükada on tunnettu vossikka-ajeluista, pitsihuviloista ja vehreistä mäntymetsistä. Voi sitä vauhdin hurmaa. Hevoset laukkasivat ylös rinnettä, miehen ja lapsen kamerat surrasivat, meri kimmelsi kaukana alhaalla, kuljettaja poimi minulle kimpun mimosoja ja me nauroimme. Täällä myös bolsevikkivallankumouksellinen Lev Trotski vietti maanpaossa neljä vuotta.Paluumatkalla juotiin Beautiful Salemia, kuumaa maitojuomaa, jossa on ainakin hunajaa ja kanelia. Tyttö osti kaksi rinkeliä lokeille syötettäväksi ja myyjä antoi kolme kaupan päälle, kun huomasi lapsen riemun. Suljin silmät, kuuntelin turkin kieltä, johon  korva on jo tottunut. Lokkien kirkuna, huivipäiset naiset, punatut huulet, torkkuvat miehet, partavedet, suolan tuoksu, teetä, aurinkoa, naurua, pojat kaupittelemassa teetä ja rinkeleitä, nahkatakkiset miehet, lokkien kirkuna, teetä ja punatut huulet.


13 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, etenkin nuo lokit!

  VastaaPoista
 2. ihan käsittämättömän hienoja kuvia. upeita nuo lokit. ja kaikki.
  tuolla saarella varmaan pääseekin kesällä uimaan? se on ehkä ihan siinä Istanbulin kaupungin vieressä mikä on sitten likaisempaa se vesi. voi en minä tiijä, harmitti vaan niin kesällä kun oli kuuma ja meri vieressä ja sitten sanottiin ettei sinne saa mennä;)
  ja mimosatkin siellä jo kukkii..voi kevät.

  VastaaPoista
 3. Komiat on maisemat. Mimosat tuoksuu ihanalta!

  VastaaPoista
 4. taas ihan uskomattoman hienoja kuvia! tuolla reissulla olisin mäkin halunnut olla! ei sillä, ettei omani olisi yhtä lailla upea. :)

  VastaaPoista
 5. Kaikki ihailuni tuolle kuvalle, jossa olet kaunis sinä kukkakimppu kädessä!

  Nämä muutkin on ihan mahtavia. Hienoja lintukuvia. Huokailen vain. Teillä on ollut varmasti upea reissu!

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia, ja kauniisti kirjoitettu raportti!

  Onko miehesi valokuvaaja?

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania kuvia!!!
  Nuo hevoset...
  Sinä kukkaset sylissäsi...
  linnuut..
  tyttäresi...
  nautinnollinen hetki täällä--Kiitos!!

  VastaaPoista
 8. Minulle tunee näistä kuvista voimakkaan läsnäolon tunnelma.
  Lomanne vaikuttaa niin hyvältä.
  Nauttikaa!

  VastaaPoista
 9. Auta armias miten komeat kuvat, kaikki!
  Ja sinä niin kaunis keltaisten kukkien kanssa.

  Kirjoitat kyllä niiiin viekkaasti jotenkin että munkin tekee mieli jo tuonne vaikkei ennen ole koskaan tehnyt...

  VastaaPoista
 10. Olipa kiltti kuski, kun poimi sinulle jasmiinikimpun. Tuon tuoksun varmasti muistat pitkään jälkeenpäin.
  Ihastuksen huokaus kauniille kuville, mieltä innoittavalle tekstille ja teidän hienolle reissulle.

  VastaaPoista
 11. Pakko minunkin kyllä hihkua muiden joukossa,upeaaa! Kuvat ovat taas aivan hurjan kauniita,lokit ja kukat ja kärryt ja ihan kaikki. Ja etenkin niihin liittyvät tarinat.
  Minulla on ollut ehkä vähän ennakkoluuloja tuota maata kohtaan,mutta tämä matkakertomuksesi kyllä muuttaa niitä,hyvällä tavalla. Ihmetyttää,ovatko ihmiset siellä tosiaan noin mukavia? Ihanaa!

  VastaaPoista
 12. Kiitos!!!

  Uskomattoman kaunista ja upeat kuvat!
  Tuonne tahdon.

  VastaaPoista
 13. Tyttism: Kiitos! Lokit olivat ihan mielettömän hauskoja. Ne seurasivat koko ajan alusta ja nappasivat lennosta rinkelin paloja.
  Outi: Kiitos :) Emme mekään valitettavasti päässeet uimaan, kun on vähän viileä. Tai meidän mielestä ihan sopiva, mutta alkukevät kumminkin. Mutta mimosat kukkivat ja metsässä jotkut valkovuokon tapaiset.
  Neiti Nimetön: Laitoimme kimpun kylpyhuoneeseen ja siellä se on tuoksunut, kun on kylvetty.
  Etta: No, ensi reissuun pääset sitten mukaan :)
  Liivia: Kiitos! Lapsi otti kuvan minusta, kun hevoskärryt viilettivät mäkeä ylös.
  Merja: Kiitos! Mies on valokuvaaja ja lapsesta varmaan tulee sellainen :) On siis niin innokas kuvaamaan. Täällä reissussa ovat mies ja lapsi enimmäkseen kuvanneet. Olen sentään joskus saanut kameran käsiini ja päässyt itsekin kuvaamaan. Kuvaan sitten enemmän kotona.
  Hanne: Kiitos :) Hevoskuvakin on lapsen ottama, samoin kuin tuo kuva minusta. Hevoset menivät lujaa ja saarikierros oli 17 kilometriä pitkä. Siinä ehti kyllä nauttia.
  Linnea: Kiitos, me nautimme, nyt tosin jo viimeistä iltaa :)
  Violet: Olen viekas ihminen :) Voin kyllä vannoa, ettei Turkin matkailuvirasto ole maksanut näistä sanoista ja kuvista mitään. Olemme ihastuneet tähän kaupunkiin ja ehdottomasti haluamme joskus palata tänne.
  Solen: Oli kyllä tosi söpö kuski :) Ja vielä ketteräkin, kun kiipesi aidalle mimosoja poiminaan. Mutta kyllä sai sitten hyvät tipitkin.
  Niina: Ihmiset ovat täällä todella ystävällisiä. En tiedä, johtuuko se lapsesta, joka tuntuu sulattavan kaikkien sydämet...tuskin. Kaupustelijoita on, mutta nekin uskovat, kun sanoo kauniiti ei kiitos. Meitä on kohdeltu täällä ainakin aivan ihanasti.

  VastaaPoista