maanantai 22. maaliskuuta 2010

Tein kolon köyhän ritarin kainaloon


Keravan asemasta ajattelee, että se on varmasti kamala, muttei se ole, vaan idyllinen puutalo vuodelta 1878. Pasilan asemastakin ajattelee, että se on varmasti kamala ja se on. Vietin siellä tänään melkein kaksi tuntia elämästäni, sillä myöhästyin junasta. Kannettavastakin simahti akku, joten minulla ei ollut lopulta mitään tekemistä.

Kaksi tuntia sitten sanoin perheelle, että nyt menen kuulkaas suihkuun ja jään sinne. Odotan, että minulle kasvaa suomut, evät ja kidukset. Uin sitten jonnekin, vaikka viemäriä pitkin Itämereen. En tule pintaan, katsastan syvät vedet, uin vaikka Mariaanien hautaan.

En sitten jaksanut odottaa, vaan tein köyhiä ritareita iltapalaksi. Tykkään köyhistä ritareista enemmän kuin rikkaista öykkäreistä ja niistä tulee mieleen lapsuuden koti ja eräs kyläpaikka, jossa kävin vuosia sitten. Se oli pienen pieni mökki, olin rakastunut, ulkopuolinen ja en ymmärtänyt muiden juttuja, mutta tein kolon köyhän ritarin kainaloon ja pysyin siellä.

27 kommenttia:

 1. Köyhät ritarit on ihania! Voin ja sokerin melkein kielletty liitto. Kaunis omakuva.

  VastaaPoista
 2. Ajatus kaksituntisesta Pasilan asemalla puistattaa. Onneksi suomut eivät kuitenkaan ehtineet kasvaa ja sait lohdutusritareita :)

  VastaaPoista
 3. Tykkään viimeisestä lauseesta tosi paljon. Ja viimeisestä kuvasta. Näkyykö siinä miehesi kädenjälki?

  Ja Steve McCurrysta vielä. Kävin kerran Lontoossa erään amerikkalaisperheen talossa. McCurry oli heidän perhetuttunsa ja tuo kuva oli heillä isona printtinä, lahja häneltä. Olin aivan häkeltynyt.

  VastaaPoista
 4. Outi: Eikös vaan olekin :) Ne on minusta ihan tajuhyviä. Ja kiitos, mies otti omakuvan pari päivää sitten.
  Omenaminttu: Se oli tosiaan aika pitkä parituntinen. No...söin patonkia, kävelin, tein töitä, join kahvia, otin aurinkoa...kyllä se siinä sitten meni. Lohdutusritarit oli kyllä pelastus.
  Merja: Kiitos : ) Tämän postauksen kuvat otin ihan itse pokkarilla, kun en yleensä jaksa kuljettaa järkkäriä mukana ja mieskin oli ihan muualla. Vau, menin ihan sanattomaksi tuosta kertomastasi jutusta. Huhhuh! Kuvat olivat näyttelyssäkin hienojal, todella koskettavia.

  VastaaPoista
 5. Hassua, ajattelin tuota suihkuunjäämistä ja suurin piirtein pois uimista, kun pääsin suihkuun synnytysvastaanotossa. Olo oli todella tukala, supisteli minuutin välein ja siltikään ei meinattu päästä eteenpäin. Istuin suihkussa ja mietin jotain samansuuntaista, kunnes alkoi aika käydä pitkäksi, kaipasin juttuseuraa :) Eräänlainen köyhä ritari siitäkin lopulta syliin saatiin, että sikälikin samantyyppinen juttu :)

  VastaaPoista
 6. Köyhät ritarit on todellista herkkua,
  rikkaista öykkäreistä tulee paha olo.

  VastaaPoista
 7. Onko tuossa kuvassa nyt siis se Pasilan asema?
  En ole käynyt niin en tiedä.

  Toi pussukka on hieno. Sain idean. Kiitos.

  VastaaPoista
 8. Köyhät ritarit oli varmaankin ensimmäinen juttu jota tein ensimmäisessä omassa keittiössäni, enkä sen jälkeen ole tehnytkään. On ihan unohtunut.

  Sinä olet todella kaunis ihminen! Ja tyylikin on just kohdallaan:)

  VastaaPoista
 9. Köyhät ritarit vs. rikkaat öykkärit! Hyvä asettelu, taas laitoit sanat juuri oikein. Sinulla näyttäisi olevan kaunis pipo. Mulla on piposilmä päällä, kun tarvisi (vielä, vaikka kevättä pukkaa) pipon kevääksi, oon aivan kyllästynyt vanhoihin.

  VastaaPoista
 10. Olet kaunis!
  Köyhiäritareita, nam- pitääpä tehdä, omaksi ja lasten iloksi. Mies työmatkalla, joten ne lohduttanevat päivän rumban jälkeen; muskari,kuvataidekoulu,partio...viimeistä vielä kaikenlisäksi itse vedän, joten tekemistä iltapäivälle riittää.
  Pasilan asema on ankea ja ahdistava, en pidä.

  VastaaPoista
 11. Kervan asemasta nousi niin paljon muistoja, että oli pakko kirjoittaa siitä minunkin! Kirja on ehdoton junamatkoilla, pitkillä ja lyhyillä... koskaan ei tiedä, mikä juna on myöhässä ja mistä myöhästyy. Tosin minä pidän siitä matkalla olemisesta niin paljon, ettei edes haittaa. (Pasilan asemakin on rakas ja tuttu.)

  VastaaPoista
 12. Olipas todentotta hienot kaksi viimeistä lausetta. Luin ne monta kertaa.

  Köyhiin ritareihin liittyy paljon hyviä muistoja. Äiti teki niitä meille usein, kun olin pieni.

  Ja muutama vuosi sitten, kun asuimme 10 kuukautta pakettiautossa, meillä oli usein köyhiä ritareita aamiaiseksi. Ne on ihan parhaita, kun päälle kaataa condensed milkiä (onko sillä joku suomalainen nimi?) ja banaaniviipaleita. Nami.

  VastaaPoista
 13. tykkään yleensä hengata asemilla, mutta pasilan asema on kyllä yks harvoja joilla ei keksi oikein mitään tekemistä..
  mutta sä sait hyvin kameran kanssa ajan kulumaan. olet kaunis tuossa kuvassa.

  VastaaPoista
 14. Suihku on hyvä piilo. Veden suhinalta ei edes äänet kuulu ympäriltä kovin hyvin. Ihan kiva ettet kalaksi kuitenaan muuttunut :)

  Pasilan asema= manan maja

  VastaaPoista
 15. Erika: Vähän samanlaisia muistoja on minullakin. Suihku oli tosiaan silloin kova juttu :)
  Lotta: Hyvinpä tiivistit asian, ihan totta :)
  Violet: Joo, on noi kolme alinta kuvaa Pasilasta, mutta niissä ei kyllä näy tuo viehättävä bunkkeriasema ollenkaan. Pussukkassa säilytän pokkaria. Se on minusta hieno, Epäonnistuneen tytön tuotanoa. Hän piirtää itse nuo kuvat, jotka ovat kuin vanhoista filmeistä.
  Liivia: Kiitos :) Pipo on lainassa tyttäreltä, joka on siellä maapallon toisella laidalla. Minun on nyt hyvä lainailla lapsen vaatteita. Köyhät ritarit on kivoja, kun ne on niin helppoja.
  Maijja: Kiitos :) Kuten tuossa jo mainostinkin, pipo on tyttäreltä lainassa. Sillä on hyvä tyyli, mä vaan peesaan...
  Annakaisa: Kiitos :) Onpas sinulla paljon ohjelmaa tällä päivälle. Meillä onneksi vain teatteri, jota odotan jo innolla. Kohta mennään...
  Olina: Sinun tarinasi oli ihan ykkönen, kävin lukemassa. Minäkin pidän asemista, eikä tuo kahden tunnin odottelukaan kovasti stressannut.
  Laura: Vau, oletko asunut kymmenen kuukautta pakettiautossa? Missä maassa? Kuulostaa ihan ykköshienolta. Onko tuo condensed milk samaa kuin manjar, jota Chilessä syövät?
  Outi: Minäkin tykkään yleensä. Nyt unohdin kirjan kotiin ja kannettavasta loppui lopulta virta.En löytänyt muuten asemalta mistään pistorasiaa. Join sitten kahvia pitkän kaavan mukaan ja sen jälkeen otin aurinkoa.
  Isoinpapu: Meillä ei ole paljon ovia, joten suihku on kuta kuinkin ainoa mahdollinen piilo. Rypistyin kyllä aika tavalla :)

  VastaaPoista
 16. Condensed milk on sellaista paksua sokerista maitoa. Siitä tulee ilmeisestikin sitä manjaria, kun sitä keittää kokoon.

  Me kierrettiin Australiaa pienenpienellä pakettiautolla. Se on ihanaa.

  Joskus kyllä hiiret tulivat sisälle syömään ruokiamme ja välillä tuli yöllä pakkasta. Kylmimpinä aikoina puin päälle pitkät kalsarit, laitoin jalkaan villasukat ja vedin hupparin hupun päähän ennen kuin kietouduin huopaan ja sullouduin sitten toukkana makuupussiin ja vedin vielä toisen viltin niskaan, jos sain kädet sen verran vapautettua.

  Sellaisten öiden jälkeen olivat köyhät ritarit tarpeen!

  VastaaPoista
 17. Viimeksi kotiutessani jouduin odottelemaan Pasilassa junaa tunnin verran. Pakkasta oli reippaasti. Onneksi asema oli auki. Sain jopa pitkàstà aikaan suomalaista kahvia. Hieman sità pannun pohjimmaista, mutta kuiteskin. Kòyhàt ritarit (syòtàvàt ja suukoteltavat) voittavat kaikki mailman rikkaudet mennen tullen. Hauska tavata, kuvan vàlityksellà. Sinulle on viesti blogissani. Onnittelen.

  VastaaPoista
 18. Olen syönyt joskus vuosia, vuosia sitten ritareita...kermavaahtoa, mansikkahilloa...
  Nyt ei mieli tee niitä...

  Kivoja kuvia, luulin että olet vaalea...
  en tiedä mistä se on tullut...

  VastaaPoista
 19. Pasilan asema on hauska kun siitä pääsee joka puolelle...voi ajaa pyrähdyksen Pikku-Huopalahteen ,jossa tosi söpö vanha asema...huristella Myrtsiin ,Kannelmäkeen--yksi meidän poppoon halpoja huveja oli kun isommat olivat pieniä,oli hypätä lähijuniin ja käydä katselemassa "maisemia" välillä rautatieasema---Vuosaari--Louhela.Rakastan suihkussa seisomista,mutta meillä vesimittari raksuttaa euroiksi jokaisen litran : (- ja isojen tyttärien vaatekaapilta lainailua, sieltä löytää löytöjä : D-olet ihana !

  VastaaPoista
 20. Aika hassua, että katsoin juuri äsken tvkaistalta eilinen Kotikatsomon Jälkilämmön ja siinä tehtiin köyhiä ritareita ja alkoi tehdä niitä mieli. Sitten tulin tänne ja täälläkin niistä puhuttiin. Nyt on kyllä pakko jonain iltana tehdä niitä :)

  VastaaPoista
 21. Laura: Voi että, nyt olen kateudesta vihreä. Olen aina halunnut Australiaan juuri pakun kanssa kiertelmään. Varmaan ihan mieletön reissu :) Tuosta mä haluaisin kuulla vaikka mitä lisää! Ja selvisi tuo manjar-kysymyskin.
  Lissu: Mahtavaa, kiitos!!!!! Olen täällä ihan onnesta sykkyrällä. Että voitan jotain näin ihanaa, kiitos :) Ja kyllähän siellä Pasilan asemallakin kahvit juo, niin minäkin ja vielä oikein pitkän kaavan mukaan.
  Hanne: Minusta köyhät ritarit on hyviä, nam. En ole vaalea, en. Tällainen aika maantien värinen.
  Maria: Se on totta, että Pasilasta pääsee kaikkialle. Minulla vaan ei ollut energiaa lähteä yhtää mihinkään. Mutta teidän retket kuulostaa tosi hauskoilta. Pitää joskus kokeilla.
  Nora: Mulla on vielä tuo Jälkilämpö katsomatta, ajattelin katsoa kaikki kolme jaksoa putkeen. Tervetuloa vaan köyhiä ritareita syömään vaikka tänne :)

  VastaaPoista
 22. Kerava, vanha kotikaupunkini! :) Asemarakennus on kaunis kyllä. Köyhä ritari paras ritari!

  VastaaPoista
 23. Voih, Keravan asemalta tulee niin monia muistoja mieleen 15 vuoden takaa...
  t. Marjo, entinen keravalainen

  VastaaPoista
 24. Satu: Totta turiset! Kaunis asema ja köyhä ritari on paras ritari!
  Marjo: Nytpä tiedänkin, mitä muistoja Keravan asema toi mieleesi :)

  VastaaPoista
 25. Ihanasti kirjoitettu :). Ja oletpa sinä kaunis!

  VastaaPoista
 26. Hei! Kuljin tänne jotain kautta ja ihastuin :) Tähän tekstiin jätän kommentin, koska minun on sanottava, että Pasilan asema on karuin paikka, missä olen käynyt. Paljon on varmasti näkemättä, mutta kuitenkin. Siellä joutuu joskus junaa odottamaan, silloinkin kun aurinkoa ei ole.

  VastaaPoista
 27. Pellon pientareella: Kiitos ja kiitos :)
  Tuittu: Mukavaa, että eksyit tänne. Eikös vaan olekin aika karmaiseva? Se on jotenkin niin massiivisen ruma, muttei kuitenkaan riittävän ruma, että olisi kaunis. Ymmärsitköhän? Ei kuitenkaan kiva paikka, ei.

  VastaaPoista