torstai 6. toukokuuta 2010

Ja yhtäkkiä ruoho viheriöi
Ja yhtäkkiä ruoho viheriöi. Muotilehdestä reväisty nainen syö puistossa makkaraperunoita.
Minulla on farkkutakki ja Venäjältä tuotu kukkahuivi ja tennarit ja liian lämmin.
Kaikki ohittavat minut, keski-ikäinen mies skeittilaudallaan ja pappa sähköistetyllä pyörätuolillaan. Salsaton-tunnilla mietin, että eihän salsaton ole salsaton. Siinä on salsaa.
Sitten pilvet nousevat pohjoisesta, mutta eivät ne sada, uhkailevat vaan taivaanrannassa. Minä lainaan kymmenen senttiä ja pääsen bussiin.
Lapsi teki täytetyt sämpylät. Laittoi sinne pestoa, juustoa, salaattia, tsatsikia ja perunaa. Oli se hyvää, vaikkei uskoisi.
Lapsi laulaa: Hur mår du leva, hur mår du leva? Kiitos hyvin. Sitten se korjaa hevosten aitauksen ja menee suihkuun eläintarhansa kanssa. Pienenä se maalasi itsensä suihkussa vesiväreillä intiaaniksi ja istui keittiön lavuaarissa. Toinen otti parsakaalin sänkyyn ja söi herkkusieniä purkista. Ei meillä ole oikein mitään sääntöjä, paitsi valehdella ei saa.

26 kommenttia:

 1. Sinun kuvissasi on ihana kevät!

  Tjaa täältäkö ne pilvet tulivat sinne alas? Mistäköhän ne sitten tänne tulivat. Uskoakseni se tapahtui noin kello 15:30. Tulivat ja toivat mukanaan oudon siivilöidyn valon ja laskivat mittarinlukemaa ainakin viidellä asteella. Eivät sada.

  VastaaPoista
 2. Se on paras sääntö ei saa valehdella- ja se että pitää olla oma itsensä ei tarvitse olla kenellekään mieliksi mutta kohtelias kyllä.kynnysmattona ei missään nimessä. Joku taika on kuvissasi ne ovat niin hyväätekeviä!eikä mulla ole vielä edes uusia silmälaseja: D

  VastaaPoista
 3. Niin se vaan ruoho ja kohta puutkin viheriöi. Kevät on tullut.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hyvältä tämä lapsuus...tulee ihan oma lapsuuteni mieleen 70-luvun Ruotsissa ja päivääkään en vaihtaisi pois :)
  Ihanat kuvat jäin miettimään että mistä nähden makuuhuoneen kuva on otettu? Alin kuva ja olen myyty :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä, hämmästyttävän nopeasti tuo vihreä nyt ilmenee! Minäkin toin silmuisia oksia sisään vanhaan mitta-astiaan. Valoisan positiiviset hyvän tuulen kuvat. Lapsenne kuulostavat ihanilta ja metodit ovat just.

  VastaaPoista
 6. Ihana kevät! Ihanat kuvat. Ja tuo teidän sääntö on paras sääntö.

  VastaaPoista
 7. Ihanat kuvat, jotka tavoittavat jotain kaikkein oleellisinta keväästä.
  Ja sämpylätkin kuulostavat herkullisilta.

  VastaaPoista
 8. Ihan karkki on tuo ensimmäinen kuva! Herkullinen:)

  Minusta "ei saa valehdella" on hyvä sääntö. Meillä oli sellainen, ettei saa tehdä mitään, mitä ei voisi kertoa äidille. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse kertoa, mutta jos tulee tiukka tilanne, niin pitää voida.

  Sen tahtoisin pojallekin sisäistyttää.

  Parsakaali sängyssä taas ei ole niin vakavaa.

  VastaaPoista
 9. Lapsi on tehnyt ihania sämpylöitä ja ah, lauleskellutkin kuin Astrid Lindgrenin keksimät :)

  Mulla on ollut tuo sama aatos mielessä tuosta salsaton-asiasta, en ole tunneilla käynyt mutta nimen olen bongannut ja kummastellut :)

  VastaaPoista
 10. Kyl mä uskon, että sämpylät oli hyviä!

  Miten siellä voi olla lämmintä?! Ei ymmärrä. Kävin juuri talvitakki päällä ruokakaupassa.

  VastaaPoista
 11. Nopeasti liikkuviaihmisiä, pikaruokaa menossa vähän kummalliseen suuhun. Ihania havaintoja.

  VastaaPoista
 12. ONNEKSI OLKOON Kirjailijatar merkkipäivän johdosta ! Itselläni on makkaraperunoiden mentävä aukko sivistyksessä vaikka olenkin kuin lehdestä leikattu :)Niitä oikeita kun pitäisi matkustaa yöbussilla steisiltä hakemaan niin olen vielä toistaiseksi tyytynyt kotona tehtyihin vaikka ei olekaan sama asia- niin paljon rasvaa ei ilkeä niihin kaataa.
  Kyllä vihertääkin ja linnutkin rupeavat laulamaan jo klo 3 yöllä - tykkään ja kissakin tykkää vaikka ei pääsekään niiden kanssa "leikkimään "

  VastaaPoista
 13. Olen huomannut saman: vihertää jo kummasti! Vastahan päiviteltiin nietoksia.

  Meillä taitaa olla vähän sama lastenkasvatusfiilinki täällä. Nauroin ääneen toissapäivänä Sokoksen miestenosastolla, kun löysin tyttären 6v. sovittelemasta miesten hattuja ja huiveja. Ihan kuin Peppi, samat ilmeet ja eleet. Eihän tuollainen käytös ole lainkaan soveliasta, eihän?

  VastaaPoista
 14. Sääntö on hyvä mutta toivon ettei se ole ainoa.

  VastaaPoista
 15. Oi, toivottavasti minun puutarhassani vihertää jo muukin kuin ruoho! Eilen töistä lähtiessäni huomasin, että matkalla ainakin yksi pensas jo vihertää.

  Tämä on ihan paras aika vuodesta. Vielä ollaan hiljaisen alkusoiton puolella, mutta kohta alkaa se kiihkeä kohtaus, jossa kaikki räjähtää vihreäksi.

  Lapsella soi hyvä biisi päässä!

  VastaaPoista
 16. Meillä on ihan ruskea vielä, paitsi terassilla vihreä tuoli ja omenapuun alla violetit ja keltaiset krookukset.

  Monesti ajattelen kaikkia täytettyjä leipiä ja sämpylöitä ja miten ne olis hyviä ja sitten heti kuitenkin unohdan. En ymmärrä miksei ne pysy päässä, en koskaan muista tehdä niitä. Ehkä pitäis pyytää lapsia.

  VastaaPoista
 17. Maijja: Mahtava säätiedotuksen kaiku tuossa sinun kommentissasi. Sieltä ne tulivat pohjoisesta, ja jäivät roikkumaan, vasta tänään satoivat.
  Maria: Kiitos :) Joo minustakin se on tärkeä juttu + tuo mitä sinä sanoit. Pitää kohdella muita niin kuin haluaisi muiden itseään kohtelevan.
  Villasukka: Hurraa sille!
  Marie Elisabeth: Kiitos :) Kuva on otettu portaista alaspäin. Siksi niin hassu kuvakulma.
  Anni: Kiitos kaunis :)
  Pellon pientareella: Lapset ovatkin ihania. Enkä minä jaksa joka asiaan jotain sääntöä kehittää. Vähän, mutta hyviä sääntöjä :)
  Tirpana: Kiitos sinulle :)
  Lumiomena: Tuo on mukavaa tuo lasten ruuan laitto, kun se on niin luovaa ja ennakkoluulotonta. Hyvin sopivat ainekset yhteen.
  Olina: Kiitos. Teillä on kanssa hyvät säännöt, koska täytyyhän lapsillakin saada olla salaisuuksia. Se parsakaali oli lapsen herkku. Se halusi sen perjantaina illalla sänkyyn, kun vietti "satujen iltaa" eli luki satuja myöhään sängyssään.
  Erika: Niin, se salstaon on salsan ja reggeatonin yhdistelmä, siitähän se nimi tulee, mutta hassu se silti on.
  Liivia: Joo, sämpylät oli nannaa :) Täällä oli eilen tosi lämmin, tänään ei. Mutta ehkä se siitä, nyt kun sataa, niin luonto tykkää.
  Baba: Joo, ne makkaraperunat ei sopinut sille Chanel-takki-naiselle yhtään, mutta siksi se olikin niin hauskaa katsoa.
  Melita: Minäkin viime yönä ihmettelin, että kuinka aikaisin ne linnut oikein sen konsertin aloittaa. Oli hienoa!
  Annika: Juu, on ihan soveliasta :) Kyllähän sellaista voi ja saa tehdä, mikä ei vahingoita muita ihmisiä tai heidän omaisuuttaan. Siinä kulkee se raja. Muuten voi hullutella.
  Violet: Ei nyt ihan :)
  Laura: Alkusoitto kuulostaa kivalta. Sitä tämä juuri on. Teillä on kohta Hamarissa varmaan mahdottoman kaunista.
  Himalainen: Oi, krookuksia! Meidän pihalla on kolme, mistä lie ovat ilmestyneet. Täytetyt leivät on hyviä. Kai sen lapsi on vanhemmiltaan oppinut, että leipien väliin voi laittaa kaikenlaista. Pyydä lapsia,tulee mielikuvituksellisia sekoituksia :)

  VastaaPoista
 18. Kauniita kuvia taas,
  Kirjailijatar hyvä!
  Tuo viimeinen-lapsikappale-
  voi voi,se on ihana!

  VastaaPoista
 19. Miten paljon ihanaa mahtuu maailmaan missä valehdella ei saa. Mahtuu siksi juuri.

  VastaaPoista
 20. Ei oikein viherrä. Ei oikein sada. Hyytää luita ja ytimiä ja puhkuu pohjoisesta, mutta silti on jo kovasti kevätmieli, kevytkin.

  Kaunis makuuhuone siellä!

  VastaaPoista
 21. hihii, olipas kiva postaus;)
  niin kauniin keväisiä sävyjä tuossa ekassa kuvissa. tänään täällä mennä murisin ja puskin tuulta päin, vettä viskoi vaakasuoraan.. mutta kai se luonto kiittää janiinpoispäin..

  minä söin vähän aikaa sitten kasvishernekeittoa suoraan purkista ja join punaviiniä. kai niinkin soi tehdä kun ei ole sääntöjä? ei se hernekeitto kyllä oikein sopinut punaviiniin..

  VastaaPoista
 22. Niin rakastan näitä tarinoitasi - elämän keveys ja syvyys samassa lauseessa. En tiedä miten sen teet, mutta hetken onni ja valo välittyvät ja tarttuvat minuun.

  Ihana on pieni, laulava ja hevosilla leikkiväsi.

  VastaaPoista
 23. Virva: Kiitos :) Lapset ovat niin ihania, niiden tekemisiä on mukava muistella ja seurata.
  Lastu: Sanoit asian kauniisti, juuri niin se on.
  Outi: Kiitos. Täällä satoi eilen ja tänään. Mutta muistelen noita aurinkoisia päiviä. Hei kuulostaa juuri passelilta tuo yhdistelmä hernekeitto ja punaviini, purkista ja pullosta?
  Minttumaari: Todella kauniisti sanottu. Olen otettu :)

  VastaaPoista
 24. Olen täysin samaa mieltä Minttumaarin kanssa! Teksteissäsi on herkkyys, hauskuus ja tarkka havainnointi ihmeellisesti yhdistettynä!
  -Marjo

  VastaaPoista
 25. Marjo: Kiitos :) Tuo lämmittää todella kovasti mieltä.

  VastaaPoista