sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Berliini V


Matkalla ei ehdi ajatella.
On nukahdettu Blondien  musiikkiin ja herätty ukkosmyrskyyn.
Mustarastas kylpee suihkulähteessä, aamut ovat hitaita ja pakotan muut kaupunkiin ja kujille ja kaduille ja teille, jotka vievät kohti seikkailua.
En ole järki-ihminen ollenkaan.
Villikaniini juoksee Tiergartenin puistossa, eikä yksikään koira sitä kiinni saa.
On ripustettu toiveita puihin, seisty chuppahin alla ja lähdetty siirtolaisina Chileen.
Olemme juutalaisia, kun kristalliyö helisee ja unelmat sulkeutuvat yksitellen kuin silmäluomet illalla.

13 kommenttia:

 1. Kuullostaa ihan minulta. Laitan porukkani kurkkimaan jokaiseen tuntemattomaan porttikongiin ja mitä hiljaisempi kuja, sinne.
  Matkalla ei tosiaan ehdi ajatella. Ennen elättelin luuloja, että matkoilla kirjoitan, maalaan jne. Ja pah! Siellä kerätään ajatuksia pankkiin ja puretaan ne vasta kotona.

  VastaaPoista
 2. Tuli mieleen, että minkälaisessa paikassa majailette. Olen saanut sen kuvat, ettei ihan perushotelli ole.

  En malta odottaa omaa pariisin reissuani syksyllä. Silloin tutkin joka ikisen pienenkin kujan ja tien. Kaupunki pitää haastaa näyttämään parhaansa :)

  VastaaPoista
 3. "Unelmat sulkeutuvat yksitellen kuin silmäluomet illalla."

  Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Mahtava tuo neljäs kuva! En ole ikinä oikein ymmärtänyt ihmisten halua matkustaa Saksaan. Nyt alan ymmärtää. Näyttää mielenkiintoiselta paikalta.

  VastaaPoista
 5. Minäkin haluan nähdä Berliinin, kovasti. Tulin juuri Kölnistä ja Bonnista, ihania paikkoja, mutta Berliini kutkkuttaa vielä enemmän. Upeita kuvia matkaltanne!

  VastaaPoista
 6. Liikuttavaa tekstiä, kiitos! Upea tuo kuva tuosta kattorakenteesta, jossa purjekankaiset (?) kaitaleet liikkuvat.

  VastaaPoista
 7. Voi että! Luen juuri Hesaria ja siellä sanotaan, että nyt Berliinissä esillä olevan Olafur Eliassonin näyttely (Martin-Gropius-Baussa) on huikaiseva ja kuvataiteen tulevaisuus. Arvio näyttää järisyttävän kiinnostavalta!

  Oletteko menossa?

  VastaaPoista
 8. Tuntuu, että Berliiniin, lännen ja idän rajalle (edelleen!) mahtuu koko maailma. Poden matkakuumetta, jonka voi parantaa vain matkailulla.

  VastaaPoista
 9. Voi teitä onnekkaita reissaajia! Minä kävin eilen yhden pikkukaupungin hiljaisella torilla syömässä jätskit perheeni kanssa, ja ajattelin mielessäni, että toivottavasti pääsisimme reissuun. Edes ruotsinlaivalle.

  VastaaPoista
 10. Olen kanssa kova raahaamaan matkaseuralaisia porttikongeihin ja sisäpihoille ja myös kurkkimaan sisään ikkunoista. Olen varsinainen utale. Enkä häpeä sitä ollenkaan.

  VastaaPoista
 11. oijjoi, jos en olisi juuri ollut tuolla haluaisin sinne nyt heti paikalla takaisin! niin mahtavia kuvia ja juttuja.

  mä kans pakkasin reissuun piirustusvälineet ja kirjotuskamppeet, kuvittelin että ehtisin jotain muutakin kuin vain ihmetellä ja fiilistellä kaupunkia. no, en ehtinyt;)
  kotona sitten taas ajatellaan..

  VastaaPoista
 12. Kiitos, että saa kulkea reissullanne mukana. Upeita kuvia isoista ja pienistä hetkistä :)

  VastaaPoista
 13. Liivia: Minullakin on aina muistikirja mukana, muttei sinne mitään synny. Muutama hassu virke. Tulee tosiaan niin paljon virikkeitä, ettei niitä ehdi sulattaa.
  Solen: Vuokrasimme kämpän Prenzlauer Bergistä. Voin laittaa kuvan huomenna. Tämä on tosi kiva alue, olemme viihtyneet. Sinulla on varmasti Pariisissa niin niin ihanaa!
  Ilse: Ole hyvä :)
  Hanna: En minäkään ole oikeastaan koskaan ajatellut, että haluaisin Saksaan, mutta sitten Berliini rupesi tuntumaan kovin houkuttelevalta. Ja ei ainakaan ole mitään pahaa sanottavaa tästä kaupungista. Aiemmin olin käynyt vain Dusseldorfissa.
  Seija: Kiitos. Kuva on Potsdamer Plazilta, mutta kankaat eivät muistaakseni liikkuneet. Oli ihan vaikuttava paikka.
  Ilse: Juuri mietimme, että huomenna tai ylihuomenna voisi käydä katsomassa tuon näyttelyn. Kerran jo kävelimme siitä ohi. Saa nähdä, sitten onkin aika lähteä kotiin. Yritin etsiä arvostelua netistä, mutten löytänyt.
  Lumiomena: Sellainen paikka tämä tuntuu tosiaan olevan, ristiriitainen, värikäs, rosoinen, mutta ystävällinen. Ja rento.
  Annika: Toivottavasti pääsette! Vaikka kyllähän ihan pienikin reissu piristää, vaikka naapurikaupunkiin.
  Laura: Ihana sana toi utale :) Lisään sanavarastooni.
  Outi: Minulla oli ihan mahdoton matkakuume silloin kesäkuussa, kun luin sun juttujasi täältä. On tosiaan ollut ihan mahtava kaupunki. Ei me ehditä tässä viikossa nähdä kuin pieni palanen. Sinä onnellinen saitkin olla täällä pitkään.
  Villasukka: Kiitos kovasti :)

  VastaaPoista