keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Berliini VIII


Viimeisenä päivänä ajettiin kaupungin laitamille, käyskenneltiin linnan puistossa, syötettiin joutsenia, kaapattiin heinäsirkka, etsittiin Mondon suosittelema kebab-kioski, kurkittiin hautausmaalle, plarattiin levyjä, kahlattiin suihkulähteessä, levättiin puistossa, juotiin jääkahvia DDR:n vanhalla paraatikadulla, etsittiin punkkareiden vanhat kotikulmat, kurkittiin kivoihin putiikkeihin, ei ostettu mitään, oltiin vaan.

16 kommenttia:

 1. Ai kun kuulostaa aivan täydelliseltä päivältä! Ja voi nam noita vesimeloneita ja tuota vihreää ovea!

  VastaaPoista
 2. Kiitos näistä Berliini-hetkistä! Koskaan en ole kaupungissa käynyt, mutta näyttää olevan vierailun arvoinen :) Ihania väriä, tunnelmia ja tuoksuja..jotenkin ne välittyvät näistä kuvista, tuoksutkin:) Nyt tekisi mieli hypätä metroon ja matkustaa pari pysäkin väliä jonnekkin.

  VastaaPoista
 3. Oli teillä hieno reissu, mutta tervetuloa Suomeen takaisin. Noita sun matkakuvia on pakko katsoa muutama kerrallaan, muuten alkaa hengästyttää! Hyvin sait tallennetuksi kaupungin fiiliksen. Kiitos taas kerran.

  VastaaPoista
 4. Kuullostaa täydelliselle!
  Mun päiväni Kokemäenjoen rannalla jazzeja "rakentaen" kuullostaa tylsälle. Vaikka huomenna soi!

  Oikein hyvää kotimaahan paluuta Sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Berliinin matkasta. Näiden kuvien mukana voi palata ihan toiseen elämään, sellaiseen joka on vähän piilossa, mutta siellä se onneksi vielä on, muistoja täynnä.
  Paikat ja ihmiset ja elämä.
  Kiitos.

  VastaaPoista
 6. Kun oltiin siellä, niin metrotunnelissa punkkareita soitti musiikkia koiran kanssa ja me jäimme tanssimaan heidän kanssaan :) Se oli kivaa.

  Tuli tuosta ovesta mieleen, talo jossa kävimme. Se oli vallattu ja siellä asui punkkareita. Hassua, kun sellaiseen miljööseen olisi mieltänyt hienon leidin puudelin kanssa, niin siellä tulikin keesejä buldogin kanssa :)
  Paljon tulee kuvistasi ja tekstistä mielleyhtymiä omaan reissuun. Mukava nähdä, miten toinen ihminen näkee saman kaupungin, tulee aivan uusi ulottuvuus.

  VastaaPoista
 7. Ihana reissu teillä ollut kaikkinensa..
  Berliini on mtakansa arvoinen..

  VastaaPoista
 8. Kummalla puolella asuitte?
  Mun hotelli oli lännessä, mikä harmitti. Vietin aikani idässä, mutta hotellin takia oli pakko tulla länteen. Se länsipuolisko ei juuri kiinnostanut. Ainakaan viiden päivän matkalla.

  VastaaPoista
 9. Vielä tämäkin germanisti jonain päivänä tekee tuon kaiken Berliinissä. Kiitos, että olen saanut nauttia ainakin näin kuvareportaasista, kun en vielä ole saanut itseäni paikan päälle.

  VastaaPoista
 10. Hieno reissu ja mahtavaa kun jaoit sen meidän kanssa, kiitos!

  VastaaPoista
 11. oleminen vaan on kans tärkeää. ja Berlinissä sekin onnistuu. vietin tuntikausia vain kaduilla kävellen, puistoissa oleillen ja kahviloissa istuen.
  mahtava matkareportaasi kaiken kaikkiaan.

  VastaaPoista
 12. Taitaisin haluta mennä kotiini tuosta ovesta. Kiitos blogi-nojatuoli-matkailusta!

  VastaaPoista
 13. Vau mikä reissu! Kiitos seurasta! :) Nuo vesimeloonit voisin haluta tänne, kiitos.

  VastaaPoista
 14. Minäkin olen nauttinut myös nojatuolimatkasta. Miehenkin laitoin katsomaan kuvat, jos vaikka joskus tuonne ihan yhdessä. Kiitos!

  VastaaPoista
 15. Niina: Oli kyllä tosi mukava viimeinen päivä. Jäi kaiken kaikkiaan tosi ihanat muistot tuosta kaupungista. Vesimeloonikin ostettiin, ei tosin tuosta.
  Outi: Kiitos :) Mies ja tyttö ottivat lähes kaikki kuvat, joten kunnia heille. Kaupunki on vierailun arvoinen, ei sillä tavalla kaunis kuin joku Pariisi tai Rooma, mutta se on omaperäinen, ristiriitainen ja monipuolinen. Me tykättiin.
  Sari: Kiitos :)
  Seija: Mies ja tytär tallensi kuvin, minä sanoin. Oli mukana vain kaksi kameraa, joten lahjakkaimmat kuvasivat tällä kertaa :)
  Ikki: Kiitos paljon. Minä en tänä vuonna jazzaile, tai ehkä laitan täällä kotona nyt jazzit soimaan. Teillä on varmasti mahtavat festarit. Mukavaa meininkiä teille!
  Himalainen: Me tykättiin kierrellä vähän siellä laitamillakin. Isoja museoita ei jaksa niin montaa, vaikka museoissa viileää onkin. Ja käytiin me silti neljässä museossa, se sai riittää tälle reissulle :) Berliinissä on niin paljon muutakin katseltavaa.
  Solen: Teidän muistot kuulostaa ihan älyttömän kivoilta. Meille ei ilmaantunut mistään bändiä, jonka tahdissa olisi voinut tanssia. Mutta mukavaa näinkin. Minäkin voisin vallata tuolta jonkun talon oikein mielelläni.
  Hanne: Niin oli, ihan varmasti :)
  Liivia: Me asuttiin idässä, Prenzlauer Bergissä. Se oli kiva alue, vaikka olihan siellä paljon muitakin kivoja alueita. Tuolla oli paljon kahviloita ja putiikkeja, paikallista elämää. Ja Mauerpark oli melkein vieressä.
  Merruli: Vielä ehtii :) Ja varmasti kannattaakin. Minä osaan saksaa vain muutamia sanoja, mutta hyvin pärjättiin.
  Maruski: Kiva, jos pystyitte mukana.
  Outi: Mekin vain käveltiin hissukseen pitkin poikin ja pysähdeltiin istuskelemaan kahviloihin ja puistoihin. Hellekin tosin verotti vähän voimia.
  Huvilassa: Minunkin teki mieli, mutten sitten mennyt :)
  Satu: Ollos hyvä :) Vesimeloonit on kyllä hyviä helteellä.
  RvaPioni: Kiva kuulla. Kerron valokuvaajilleni kiitokset, eli miehelle ja tyttärelle.

  VastaaPoista