keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Hullu mieskin nähtiin


Piti mennä Huittisiin asti katsomaan kuuraisia peltoja.
Metsällä ja taivaalla ei ole rajaa. Aamuilla kaduilla on liukasta, puen pipon ja lähden.
Hullu mieskin nähtiin ja syötiin uunikalaa Härkä-Pakarissa.Sinne oli tullut koko kylä.
Puhuin Nairobiin, näin sotaharjoituksen Säkylässä ja kaipasin autoradiota. Laittaisin suomipopin soimaan täysillä. Vannon kautta kiven ja kannon.

Jos voisin, lentäisin Keniaan ja mies pesisi hiukseni savannilla. Heiluttaisin helmaa, kuten Karen Blixen, näitä talvisia tarinoita.
Pimeässä sytytetään kynttilät, piirretään paperinukelle vaatteita ja vähän on paljon.

32 kommenttia:

 1. Kaunis kuura, minä haluan sen tänne. Jos ehtisin sitä ihailla sitten, en tiedä. Voisin minäkin Keniaan lentää, tai minne vaan, kaikki kelpaisi juuri nyt.

  VastaaPoista
 2. Mahtavan kaunista on tuo kuura.
  Minäkin olin pari päivää sitten yhteyksissä Nairobiin.
  Hiusten pesu savannilla on muuten aika kivaa :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit kuvat, kaunista maisemaa.

  Liukasta on, tosiaan. Lähdin yhtenä iltana lenkille, mutta en meinannut pysyä pystyssä - kadut olivat ihan jäisiä ja piti kävellä hurjan hitaasti, ettei kaatunut.

  Minullekin kelpaisi Kenia.

  VastaaPoista
 4. No tulihan niitä kuurakuvia sentään tännekin! :)

  En keksi minne lentäisin. Ehkä viikonloppuuun. Mielellään vähän pidempään sellaiseen.

  VastaaPoista
 5. Kukahan se alkuperäinen hullu mies Huittisista on? Ilmeisen vaikuttava tapaus, kun on oman sanontansa saanut, vai onko kyseessä joku kulttuuriknoppitieto, josta olen autuaan tietämätön.
  Liekö samaa sotaharjoituksta, kun lennosto on mylvinyt tänään iltataivaalla?

  VastaaPoista
 6. "..syö enemmän kuin tienaa." Siis tuo hullu mies sananlaskun mukaan.
  Minäkin siellä ajelin, Rauman kautta Äetsään vai Sastamalako se nykyään on. Kävin tyttärellä ja vein äitini kotiin.
  Auto näytti -4 pakkasta ja kuura oli kaunis. Lentokonekin laskeutui ohi ajaessani Alastarolla.
  Ja radiosta soi Groove - täysillä, yksin kun olin.

  VastaaPoista
 7. Ihailen taas kuvia, sitä minä vain.

  VastaaPoista
 8. Hullun miehen legendan juuret juontavat sukupolvien takaisille Huittisten viljavainioille, jotka Kokemäenjoen tulva peitti lähes vuosittain. Joen koskia ja matalikkoja alettiinkin perata Huittisissa ja myös useiden muiden kuntien alueella. Työ tehtiin alkeellisella äkeellä, jota kaksi miestä veti.

  Eräs roteva huittislaismies lähti yhtenä vuotena naapurikunnan puolelle perkaamaan jokea. Äkeen vetäminen oli raskasta ja miehen päiväansio hupenikin syömiseen. Tämän merkille pannut työtoveri lohkaisi elämään jääneen sanonnan: ”Hullu mies Huittisista syö enemmän kuin tienaa!”

  Huittisten mies kimpaantui piikittelystä niin, että teki yksin kahden miehen työt kahden miehen palkalla. Näin jäi hyvästä ruokahalusta huolimatta toinen palkka säästöön.

  Oli pakko laittaa tänne vielä...kun tuolla seudulla olen asunut ja teini-ikäni viettänyt, lauantai-illat Huhkolinnassa.

  VastaaPoista
 9. Kyllä vähän on paljon!
  Lämmin ajatus pipofanilta:)

  VastaaPoista
 10. Ikki: Ihan nopeasti vaan haluan kiittää, että selvitit tuon sanonnan juuret. Sitä autossa tänään mietittiin, mutten sitten etsinytkään mistään vastausta. On aina kiva, kun kuulee sanontojen syntytarinat. Kiitos ;)

  VastaaPoista
 11. Hei,nyt oli pakko tulla vielä hihkaisemaan,että vasta älysin tuolta, että olette muuttaneet, ja tytärkin omilleen, onnea uusiin koteihin!Toivottavasti päästään kurkkimaan,ei sillä että me uteliaita oltas..

  VastaaPoista
 12. Nyt minä menin ihan mykäksi kuurakuvistasi sekä ajatusten savannitunnelmista. Ja se on aika harvinaista, koska olen erään blogiystävän mukaan monisanainen nainen :)

  VastaaPoista
 13. kyllä muuten kannatti mennä Huittisiin asti, aivan mahdottoman kaunis pelto sieltä löytyikin. ihana kuva.

  Minun Afrikkani oli aivan ensimmäisiä elokuvia joita näin elokuvateatterissa. se teki lähtemättömän vaikutuksen. kaunis elokuva. ja kaunis Meryl Streep.

  VastaaPoista
 14. Varsinkin ylin kuva koskettaa minua. Tähän aikaan vuodesta kaipaan aina maalle, niin syntyperäinen helsinkiläinen kuin olenkin. Jäätyneet pellot, paljaat puut ja kaikki hienot harmaat!

  VastaaPoista
 15. Kaunis kuura. Koskahan me sen tänne saamme? Auton talvirenkaatkin vaihtamatta vielä, jos vaikka sunnuntaina mies ehtisi sen tehdä.

  VastaaPoista
 16. Satu: Oli tosiaan kaunis kuura, nythän se on hävinnyt. Onneksi ehdin ikuistaa.
  Omenaminttu: En ole pessyt hiuksia savannilla, mutta siinä Minun Afrikkani -leffassa se näyttää niin kovin romanttiselta.
  Malla: Kiitos. Tänään ei ole ollut kuuraa, vettä vaan on satanut enemmän ja vähemmän. Ja Helsingissä oli aamulla kamala tuuli, sateenvarjo ei todellakaan pysynyt ehjänä auki.
  Laura: Minusta viikonloput tulevat ihan lentämällä aina eteen, kun viikot menevät niin kamalaa vauhtia. Tuntuu, ettei pysy millään vauhdissa mukana.
  Merruli: Oli kuulemma sotaharjoitus ja nimenomaan lennoston. Ikki tuossa selittikin ansiokkaasti sanonnan alkuperän, minä en olisi sitä tiennyt.
  Ryppymekko: Kiitos ja saa nähdä. En ole kovin halukas esittelemään kotiani ainakaan kovin laajoissa kuvissa, mutta eihän sitä koskaan tiedä.
  Maria: Täälläkin pipofani. Viime talven suosikkipiponi oli vaan oikeastaan lapsen omaisuutta ja on nyt periytynyt oikealle omistajalleen, harmi.
  Lumiomena: Ei se mitään, täällä saa olla hiljaakin :)
  Outi: Minun lempparielokuvia kanssa, en ole tosin vuosiin nähnyt, joten en tiedä, mitä nyt tykkäisin, mutta tykkäisin varmaan.
  Pirkko: Harmaitakin sävyjä on niin paljon! Se jaksaa aina hämmästyttää...että kuinka paljon vaikka valkoisen tai harmaan sävyjä oikeasti on. Luonnossa sen näkee.
  Villasukka: Meillä on renkaat jo vaihdettu, eipähän pääse jää yllättämään. Toivottavasti kuura tulee pian, onhan se kauniimpi kuin tämä vesisade.

  VastaaPoista
 17. Voi hyvä sylvi miten kauniita kuvia! Huokailen ja huokailen.

  Automatkoilla suomipoppi on parasta ja laulaa pitää saada mukana.
  Nairopbi kuuluu mun kiinnostavien kaupunkien listaan, vaikka tiedän siellä olevan kauheasti ikävää ja kurjaa.

  VastaaPoista
 18. Mahtaako kukaan lapsi tai nuori enää piirellä paperinukille vaatteita?
  kerätä kiiltokuvia, omata tökkäysvihkoja...

  huikean kauniita kuvia !

  VastaaPoista
 19. Kuura ja kuvat ovat kyllä kauniita.
  Mutta itsekin mieluummin olisin jossakin lämpimämmässä kuin kuuranmaassa ja ottaisin jonkun robertin huuhtelemaan kannuvedellä pitkiä vaaleita hiuksiani...
  (Hiukset eivät ole pitkät eikä vaaleat ja mieskin on naituna läheltä Huittista). Saahan sitä haaveilla.

  VastaaPoista
 20. Se elokuva on muutekseen aivan mahtava! Uskotkos, minä olen pessyt hiukseni savannilla ;) ja silloin ne olivat pitkät ja vaaleat, mutta se robert kyllä puuttui.

  VastaaPoista
 21. Liivia: Kiitos :) Suomipoppi on autossa minustakin ihan ehdoton ja mukana laulaminen. Autossa voin kuunnella sellaisia kappaleita, joita on missään muualla. No, meidän autoradio ei ole toiminut pariin vuoteen...
  Hanne: Täällä piirrellään kyllä :) Kiiltokuviakin kerätään vaihtelevalla menestyksellä, mutta kun kukaan muu ei kerää, se ei ole niin hauskaa, kun ei voi vaihdella.
  RvaPioni: Niin ovat. Mutta saat kyllä lämpimän maan kuulostamaan aikas kivalta. Haaveilu on parasta ja edullisinta pakoa todellisuudesta.
  Omenaminttu: Nyt olen kyllä kateudesta vihreä, näkisitpä :) Ja oli varmasti upea tähtitaivas ja kaikkea, ihanaa! Varmasti ilman robertiakin.

  VastaaPoista
 22. Niin kaunis kuin kuura onkin, täytyy todeta että Afrikan luonto teki minuun lähtemättömän vaikutuksen ja jäin kaipaamaan sitä.Se luonto oli niin intensiivinen. Olimme Afrikassa toissa kesänä sadeaikaan kun kaikki oli vihreää. Ja se sade oli niin kova etten sellaista ole ennen kokenut. Mieheltä on minuutti tolkulla pimeää videoo sateesta (yritys oli toki saada se näky videolle). Se sade oli niin uskomattoman rankka. Mitään ei näy kun on niin pimeää ja silti video on ihan hauska katseltava...noh, ainakin kuunneltava. Aurinko kun laski niin tiesi mitä on pimeys. Miehen todella innostunut sepustus on vähintään yhtä vaikuttava;). Olis muuten voinut pestä mun hiukset...;)

  VastaaPoista
 23. Oi mitä kuvia ja kuura, kuura on kaunista.

  Mä tykkäsin nuorena tyttönä kans kovasti Minun Afrikkani- laffasta.
  Näin sen vasta uudestaan pitkästä aikaa. Nyt aika moni juttu tuntui elokuvassa jotenkin liian siirappiselta ja sisäsiistiltä, harmitti, kun en enää löytänyt samaa tunnelmaa. Joskus käy näin.

  VastaaPoista
 24. Kiitos ikki, joka kerroit hullun miehen tarinan! Ja Kirjailijattarelle. Kiitos blogista, joka kirjoittaa NIIN hurmaavia kommenttejakin aina vaan!

  VastaaPoista
 25. Kuura on kaunista, meilla ei viela nay. Tanaan vaan pukeudutaan ja karkitellaan Halloweenin kunniaksi. Happy Halloween teille!

  VastaaPoista
 26. Kuuraa, kuuraa. Oispa täälläkin! Tosi sievät kuvat ja mielenkiintoisia mietteitä! :)

  VastaaPoista
 27. oi kuurakuva, oi kaunis.

  Hauskaa kun mielessä menee nyt kuura ja savanni sekaisin.

  VastaaPoista
 28. Ihania kuvia! Kuuraa meillekin, kiitos! Tämä märkä harmaus pois, hus!

  VastaaPoista
 29. Dahlia: Minä haluaisin kovin mielelläni mennä Afrikkaan, olisi varmasti uskomaton elämys. Mutta sade on varmasti haastava kuvattava, nauratti tuo teidän videointiyritys :)
  Celia: Minä luulen, että minulle kävisi samalla tavalla, siksi en ehkä halua katsoa koko elokuvaa enää kolmanteen kertaan. Minulle käy usein niin, en tavoita ensimmäistä elämystä enää toisella kerralla.
  EilenTänäänHuomenna: Kiitos tosiaan Ikkille, ihan mahtavaa oli saada tietää tuo tarina sanonnan takana. Ja kiitos :)
  Jaki: Kiitos, täälläkin oli yhdet Halloween-kutsut lapsella :)
  Hanna: Kuura oli ja meni :( Harmi, nyt on sitten sadetta, mutta ei se mitään, vaihtelu virkistää.
  Isoinpapu: Totta, mun ajatukset menee aina niin laidasta laitaan...
  Nonna: Kiva olisi täälläkin, mutta se häipyi parissa päivässä, harmi...

  VastaaPoista
 30. terveisiä ritva -karen palander -blixeniltä!

  VastaaPoista
 31. Ritva: Kiitos, kiitos. Minulle on useampi ihminen sanonut, että näytän Meryl Streepiltä, en itse kyllä näe yhdennäköisyyttä :)

  VastaaPoista
 32. Onpas Huittisissa ollut kauniita valokuvia:)

  VastaaPoista