lauantai 2. lokakuuta 2010

On hiljaisia kuiskauksia ja raakaa huutoa


Kirjamessuilla on ihmeellistä, että samassa hallissa voi olla niin paljon nerokkaita ajatuksia, viisaita ihmisiä, rohkeita lääkäreitä, ihmisiä, joilla on ainutkertainen ääni, joiden sanat saavat itkemään, kietoutumaan viltiin ja pälyilemään oville, on hiljaisia kuiskauksia ja raakaa huutoa, on raiskattuja, hylättyjä, vainottuja ihmiskohtaloita, lantakuoriaisia, purjeveneitä, elokuvasuudelmia, riemastuttavia improvisaatioita ja epätoivoinen rukous.

Nyt minulla on Säihkenäyttämö, Taikavuori ja Marsipaanisotilas.  Eikä siinä kaikki. Minun taikavuorellani pihlajat punertavat ja vaahteran lehdet säihkyvät ilta-auringossa. Ja Kerkko Koskinen laulaa Moskovan valoista.

15 kommenttia:

 1. Valitettavasti kirjamessut jäivät minulta tänä vuonna =(
  No, kävinpähän pikaisesti markkinoilla, sieltäkin kuului huutoa, naurua, makkaranhajua ja metrilakritsan huokausta...

  VastaaPoista
 2. Kirjamessuille teki mieli, liput olis...tyydyin tyhjentämään kirjahyllyt tässä huonemuuttovimmassani. Monta "turhaa" kirjaa ja monelle uudelle paikka ;)

  Niin ja onnea uuteen kotiin. Vastauksena kysymykseen, minua on vain elämä heitellyt niin, että aina kun kotiudun on ollut "pakko" muuttaa...

  VastaaPoista
 3. Rakastan Ultra Bran lauluja.Kuvasi on kuin unta !Olen iloinen kun olet muuttanut rauhassa ja täällä taas Kirjailijar1
  maria

  VastaaPoista
 4. Voi kun joskus pääsisi. Se kaaos turhauttaa mutta sitten on paljon sitä muutakin, minkä takia. Siis olen ollut, ehkä kerran. Hmm.

  Säihkenäyttämöön haluttaisi palata, mutta se meni niin hotkaisuelämyksenä. Elokuvasuudelmista tulee mieleen se, mitä nyt luen... olikohan siellä Hän joka kirjoitti Sen. :) Siitä lisää myöhemmin.

  Suloinen kuva!

  VastaaPoista
 5. En ole käynyt Turun messuilla, mutta Helsingin messuilla on niin huumaava tunnelma, ihmisetn vyöry ja sellainen onnistumisen tunne kun on näytteilleasettajana tai esiintyjänä - sellainen tunne, että tätä mä haluan tehdä isonakin, sitten joskus.

  VastaaPoista
 6. Voi, hieno kuva! Hiljainen kuiskaus ja raaka huuto! Jestas! Kylmät väreet hiipivät selkäpiitä pitkin.

  Ihastuttava tuo edellinen postaus, kauniskaunis.

  VastaaPoista
 7. Taikavuorta en ole koskaan saanut luetuksi loppuun, mutta aion vielä joskus antaa sille tilaisuuden. Yhteinen sävel on yksi lempilevyistäni, loistavat sovitukset vanhoihin tuttuihin lauluihin.
  Edellisen postauksesi kuvat aivan ihmeellisen kauniita ja maagisia.

  t.jaana

  VastaaPoista
 8. voih, kirjamessut jäivät taas.. syksyn tulon rumbaan. on kirppisrumbaa ja vaaterumbaa...

  VastaaPoista
 9. Hanne: Minä aina mietin, että miten ne metrilakun myyjät voivat olla joka paikassa :) Kirjamessuillakin taisivat olla.
  Ikki: Minäkin juuri järjestin sen kirjahyllyn ja se oli monen tunnin homma, kun laitoin kaikki aakkosjärjestykseen, huhuh. Niin, joskus elämä heittelee, toivottavasti voit nyt asettua hetkeksi aloillesi :)
  Maria: Joo, nyt on suurin muuttorumba jo ohi ja edessä vielä paljon pientä järjestelyä, mutta se on ihan mukavaa. Minustakin tuo tilanne oli vähän kuin unta, kuin toisesta ajasta.
  Ilse: Minäkin inhoan ruuhkaa ja väenpaljoutta, mutta tykkään kuunnella kirjailijoita. Ja toki sielä divaripuolelta voi tehdä paljon löytöjä. Melkein joka vuosi olen käynyt, kun saldo jää kuitenkin plussan puolelle. Nyt jänskättää tuo suudelma :)
  Tuure: Minä taas en ole käynyt Helsingin messuilla, vaikka siellä nykyään on usein nimekkäämpiä esiintyjiä. Ennen ne olivat Turussa, mutta nyt tulevat pääkaupunkiin.
  Satu: Kiitos. Minusta tuo oli kuin jostain elokuvasta, kun nainen käveli juuri sopivasti tuohon kohtaan :)
  Jaana: Minä aloitin Taikavuoren joskus kauan kauan sitten, kun ystävä suositteli ja se jäi kesken alkumetreillä. Minäkin ajattelin antaa sille toisen tilaisuuden. Joo, se on hyvä levy, ostin sen tuolta Kirjamessuilta. Ja kiitos :)
  Mirka: Syksy on ollut täälläkin rumbaa, mutta onneksi ehdin messuille, oli mukavaa.

  VastaaPoista
 10. Laitankin nyt heti Kerkon soimaan, rakastan tuon laulun tunnelmaa. Kerkko tulkitsee sen niin kauniisti..

  VastaaPoista
 11. luonto hemmottelee nyt väreillään. lähden tästä kans kohta ulos ihastelemaan.

  en ole ikinä ollut kirjamessuilla, mutta nyt alkoi vähän kiinnostamaan. ne kai pidetään pian helsingissäkin..?

  VastaaPoista
 12. Miten upea kuva!

  Odotan jo innolla Helsingin kirjamessuja, ei kai ne nyt vielä ole, taitaa olla Turussa? Säihkenäyttämö on hyvä, vaikka ei kyllä niin kuin Amerikkalainen tyttö.

  VastaaPoista
 13. Kirjamessujen tunnelmassa on taikaa. Oikeasti. Kaikki muut messut ovat kauhistus (eksyin kerran lapsimessuille, lapsen kanssa, ja tuli kiire pois). Odotan Helsingin messuja.

  Moskovan valot, kuten koko Yhteinen sävel, on niin kaihoisaa ja nostalgista musiikkia. Muistan ne kappaleet lapsuudesta ja pidän niistä edelleen :)

  VastaaPoista
 14. Olen ollut kaksi kertaa UB:n konsertissa ja menisin vieläkin, jos se olisi mahdollista. Kerkko tekee edellen hyvää musiikkia, on muutoinkin erittäin miellyttävä ihmisenä. Täytyypä pnna soimaan.

  En ole lukenut Ulla-Leena Lundbergin Marsipaanisotilasta, mutta monia muita hänen kirjojaan. Erityisesti pidän Ahvenanmaahan liittyvistä kirjoista, hienoa kerrontaa. Kiitos vihjeestä vihjeestä joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 15. Merja: Minäkin pidän tuosta laulusta ylipäätään ja Kerkon tulkitsemana se on jotenkin erityinen.
  Outi: Minun mielestä kyllä, siis pidetään. Mene katsomaan, jos vaikka saisit jotain, kun vaan muistaa sulkea sen ruuhkan ulkopuolelleen. Minä en ainakaan kestä väenpaljoutta.
  Mimmi: Joo, Helsingissä on mielestäni vasta tulossa. Minä hamstarasin taas divariosastolla kirjoja odottamaan lukemista.
  Lumiomena: Minustakin siellä on taikaa, koska niin monta viisasta ihmistä puhuu tärkeitä, oikeasti tärkeitä, asioita. Nytkin opin paljon. Minustakin se on niin kaihoisaa, muistoja lapsuudesta.
  Marjatta: Minäkin menisin! Ihan heti! Mutta kyllähän minä tykkään SMG:stä, Vuokko Hovatasta ja Kerkosta nytkin ihan omillaan :) Minä en ole lukenut yhtään Lundvergiä, mutta nyt aion, koska olen kuullut häntä kehuttavan.

  VastaaPoista