keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Silloilla tuulee


Taivas on kanervaa ja mustikkaa, joki kuin vihainen eläin.
Silloilla tuulee, tapaan vanhan tutun ja pysähdymme pitkäksi aikaa juttelemaan. Huomaamme asuvamme lähes vastakkain, nyt voimme vilkutella.
Syön sushia enemmän kuin miehet, juttelen hip hop -artistin kanssa ja ostan Globe Hopen mekon Televisiosta.
Melkein käyn museossa, mutta onneksi ovat juuri pystyttämässä uutta näyttelyä, joten saan vain siemailla lattea Aula Caféssa.
Korvissa soi Dog Days are Over.
Puen yöpuvun jo seitsemältä. Mies arvaa heti että vain siksi, etten halua lähteä koiran kanssa lenkille. Liian fiksu mieheksi.

30 kommenttia:

 1. kivan kuuloinen päivä sulla! mähän sulle sen dog days are overin vinkkasin...? noista kapeista kujista tulee melkeen jopa vilna mieleen!

  VastaaPoista
 2. Iltakävelyllä lapsen kanssa lensimme sateenvarjojen kanssa kuin "ihmislehdet" sanoi kuopus.Kuvissasi on kuin hunajansävy.Kaunista.
  Sinulla on viisas mies.
  Mutta taisitte saada tasapelin..
  Nuku hyvin!

  VastaaPoista
 3. Etta: Kyllä sinä sen biisin minulle ensimmäisenä soitit :) Olen koukussa siihen, siitä on tullut mulle jonkunlainen voimabiisi. Onhan tämä Turkukin jo aika vanha...
  Maria: Ihmislehti onkin hyvä sana, tänään tuntui juuri siltä. Joo, oli niin pimeää, mitä nyt lampuista tuli vähän valoa.

  VastaaPoista
 4. Oi mikä rappukäytävä! Ja missä tuollainen sala-kuja on? Tuli heti Tallinna mieleen..ja ikävä niitä kujia!

  VastaaPoista
 5. Niina: Rappukäytävä on kulttuurikeskuksessa Vanhalla Suurtorilla ja siellä tuo kujakin. Lähtee siitä aukiolta merelle päin, talojen välistä :)

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoisia inspiroivia kuvia!

  VastaaPoista
 7. Ihania paikkoja kuvissa!

  Ja hah! Melkein hahatin ääneen, sulla on sama menetelmä iltapissatusten kanssa kun mulla. "Vie sä kun sulla on enemmän päällä" :D

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia ja talvista valoa. Tulee jollain lailla ikävä kaupunkielämää kaikesta tuosta. Ja tykkään tuosta puutapetista, vaikka sitä onkin "joka paikassa". Tai monessa.

  Ja sen taivas alussa, näin sen. Ihana.

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia Vanhalta Suurtorilta. Tässä tuli monta omaakin suosikkipaikkaa. Kyllä Turku vaan on niin kiva kaupunki!

  VastaaPoista
 10. Tänään juuri sormessani Televisiosta ostamani kaurissormus, se sai ihailua osakseen. Mun iltapissatus koiran suhteen on päästää se ulos vapaaksi, siellä se juoksentelee aikansa ja haukkuu sitten oven takana :) onneksi asutaan korvessa. Käytkö sushia syömässä Han ko sushissa? me käytiin silloin kun se oli kesäisin Nauvossa. Näin että oli muuttanut kaupunkiin. Olin tänäänn kolmatta päivää töissä, en muistanutkaan työssä käyvän elämän olevan näin raskasta :) työssäkäynti haittaa selvästi harrastutoimintaa. Tuuthan lista/lauta/työkaluostoksille niin nähdään :) oon töissä maaanataisin, tiistaisin ja keskiviikoisin...eli ei kai tämä nyt niin kauhean rankkaa ole kun jää viikkoon vielä 4 vapaapäivää ;)taidan olla hemmoteltu laiskamato.
  Tuo suurtorin kuja on yksi turun kauneimmista paikoista!

  VastaaPoista
 11. Kaunita kuvia. Niiden tunnelmiin on hyvä sukeltaa.

  VastaaPoista
 12. Floewnce + The Machine toimii aina. Kokeilepa joskus Bonoboa, esim. Days To Come. Ihan erilainen kuin Florence, mutta minä tykkään kummastakin aivan hirveästi.

  Voi ihmettä, tuota ensimmäistä kuvaa miten kaunis se on. Ja siihen asti mietin ollaanko Suomessa ollenkaan, kunnes vastaan tuli Globe Hope. Olisipa omalla seudullanikin noin kaunista (ja vanhaa).

  VastaaPoista
 13. Hippityttö: Kiitos :) Toivottavasti sait hyvän inspiraation.
  Minja: Ai sullakin, hihih? Totesin toimivaksi. En nyt kuitenkaan ihan joka ilta viitsi seitsemältä jo laittaa yöpukua...mä olen muutenkin laiskempi ulkoiluttaja.
  Ilse: Minusta on nyt tosi mukavaa asua lähes keskustassa. Tuntuu, kuin kaupunki olisi paljon helpommin saavutettavissa, vaikka ei se totta totisesti ollut kovin kaukana aikaisemminkaan. Valo on nyt niin erilaista. Sisällä kun ottaa kuvia, niistä tulee tuollaisia keltaisia.
  Maria: Taidat olla Turusta? Minä olen kotiutunut tänne pikkuhiljaa, nyt kaupunki tuntuu jo ihan kodilta.
  Annakaisa: Käy kateeksi tuota pissatustouhua :) Olisi helppoa! Käyn yleensä siinä Kauppahallin sushipaikassa, kun siellä on mun mielestä paremmat sushit. Valitettavasti ei ole vaan illalla auki. Työn teko on raskasta...sen huomaa pitkien lomien tai taukojen jälkeen. Vaatii tottumista päästä sellaiseen kurinalaiseen rytmiin ja kun pitää olla niin skarppi koko ajan, se on vaikeata. Vai tuletko tänne keskustaan joskus ja mennään kahville? Mä en yleensä kulje autolla.
  Linnea: Kiitos :)
  Ansku: Niin toimii! Ja kiitos vinkistä, etsin heti tuon Spotifysta ja kuuntelen. Minustakin tuo rappukäytävä on jotenkin ihan erityisen kaunis, ei näytä Suomelta minustakaan.

  VastaaPoista
 14. Ihania hämärän hyssy -kuvia! Ihan niinkuin olisitte olleet kauempanakin reissussa!

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 15. Onnettaren pehmeà potku: Sain blogisi auki kuvineen pàivineen! Ihanaa.Mistà tuo alin kuva on? Onneksi en pààse sinne pekomaan. Onneksi??? Tunnelmallista kaamosta.

  VastaaPoista
 16. Vaadin saada tietää mistä tuo eka kuva on! Tahdon tuonne!

  Onpa mielenkiintoinen ollut päiväsi. mInä täällä vaan mummona kotona kudon tapaamatta ketään.

  VastaaPoista
 17. Yhdyn Annakaisaan. Tuo kuja on mielestäni yksi kauneimmista Turussa. Tai salaperäisimmistä.. Keskiaikainnostunut kun olen ollut nuoresta asti, niin kaikki vähänkin siihen viittaava innostaa.

  Kaunis keltainen näissä kuvissa!

  VastaaPoista
 18. Piristävä tunnelma kuvissa. Oon käyny lähiaikoina paljon Kadossa, sillä olen korvannut tupakan sushilla. Siitä saa hyvät kiksit! I love fiksut miehet!

  VastaaPoista
 19. Nonna: Joskus on hauskaa katsoa omaa kaupunkia turistin silmin :)
  Lissu: Niin, sinä olet niiden huonojen yhteyksien takana, voivoi. Alin kuva on Televisiosta, siis sen niminen kauppa täällä Hämeenkadulla. Siellä on suomalaisten suunnittelijoiden kaikkea kivaa. Sormet syyhyää, kun kävelee sisään :)
  Liivia: Ihan varmasti saat tietää :) Se on Vanhalta Suurtorilta, Kulttuurikeskuksesta ja vielä tarkemmin Juseliuksentalosta. Siellä on erilaisia kulttuuritiloja. Joskus siellä on ollut kaupunginjohtajan asunto. Muinoin siellä oli kahvila Hansa, jossa perustettiin Turun taiteilijaseura. Sisään Uudenmaankadun puolelta. Voin tulla oppaaksi :)
  Teija: Niin on, se on niin aito jälki menneisyydestä. Väkisinkin kuvittelee sinne vanhat turkulaiset kävelemään.
  Baba: Kiitos. Oi, sinä olet tehnyt hyvän päätöksen! Kannattaa korvata tupakka sushilla, ehdottomasti ja Kadossa on ihanat sushit :)

  VastaaPoista
 20. Hienoja hienoja kuvia. Ja koti-Suomesta, mikä upeinta!

  VastaaPoista
 21. Siinä missä miehesi on liian fiksu, on Turku liian ihana! Surku, ettei Turku ole Helsingissä.
  Turku on itselleni täynnä hyviä muistoja vaikka en koskaan siellä ole asunut. Isäni asui siellä nuorena ja rakasti kaupunkia niin kauan kuin eli. Muistan lapsuuden turkureissut, jolloin isän kanssa kuljettiin leivoskahveilla, ja jotenkin ymmärsin, että isä oli erityisen onnellinen.

  VastaaPoista
 22. Liina: Kiitos, niinpä, täällä Suomessakin on monta hienoa paikkaa :)
  Pirkko: Ihana lause tuo, surku ettei Turku ole Helsingissä. Minunkin isäni asui nuorena täällä :) Minä olen rakastunut tähän kaupunkiin vähitellen, mutta alusta asti olen ajatellut kyllä, että täällä on erityisen kaunista. Minusta taas Helsingissä on niin kiva käydä, kun siellä on vielä enemmän kaikkea, tämä on Helsinkiin verrattuna pikkuinen.

  VastaaPoista
 23. Taivas kanervaa ja mustikkaa, ihanasti sanottu. Olispa täälläkin, mutta ei, täällä on vain harmaa sumuverho.

  Kuvat ovat kuin sadusta, lumoavan kauniit. Kuten aina.

  VastaaPoista
 24. ite oot liian fiksu naiseksi :)

  VastaaPoista
 25. Kuka meni sit koiran kanssa?
  Mies?
  Ihanat rauhoittavat kuvat...
  mistä kahvilasta/ravintolasta tuo 4. kuva on?
  Entä mistä viimeinen kuva?
  Ihana kaikkinensa..

  VastaaPoista
 26. Malla: Kiitos :) Tänään on ollut harmaata...mutta minä pidän harmaasta, onneksi.
  Ritva: Hihih, en kyllä ole :)
  Hanne: Mies meni koiran kanssa. Tietää tulleensa höynäytetyksi, mutta menee silti. Kahvila on Avoa Vetuksen kahvila (siis sen museon) ja viimeinen kuva on Televisio-nimisestä kaupasta.

  VastaaPoista
 27. Kiitos! Tahdon sinut ehdottomasti oppaaksi, kun tulen noille portaille keikkumaan:)

  VastaaPoista
 28. Kiva homma, ilmoittele, kun portaissa keikkuminen innostaa :)

  VastaaPoista
 29. Uskomattomia kuvia !! Turusta? Kun viimeksi kävin, kuvittelin kaupungin olevan ruma ...

  VastaaPoista
 30. Tuure: Kyllä Turustahan nuo kuvat ovat. Missä sinä olet oikein liikustellut? Täällä on kyllä kaunista, mutta ehkä en ole objektiivinen.

  VastaaPoista