sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Ylhäällä reikiä sinisessä samettitaivaassa

Ensimmäiset kuvat lapsen ottamia. Sen pienimmäisen.

Mukava viikonloppu, kyläilyä puolin ja toisin jokea.
Sain tädin vanhan yöpuvun,teimme ikkunaostoksia, saatoimme rakkaan asemalle, veimme haudoille kynttilöitä, näimme talven ensimmäiset lumihiutaleet, kuuntelimme Sadetta, söimme lettuja ja lohipiirakkaa, kiipesimme mäelle, rakensimme karavaaneja aavikolle ja viljelimme papuja. Tamagotchikin sai vauvan.
Meitä oli kolme sukupolvea lomittain tavat jutut sanat. Oli äkkiväärää, katkeran suloista, haikeaa ja ihanaa.

Lumi suli heti, mutta alhaalla on mustaa jäätä, ylhäällä reikiä sinisessä samettitaivaassa.
Me sanomme: ”Tiedä häntä.” Ja koiran häntä tietää, sillä on kymmeniä tapoja heilua.
Ja eräs ystävä sai mieheltä lahjaksi kristallipallon, mitäköhän sieltä näkyy?
Puin sen yöpuvun tänään jo kuuden jälkeen. Ja tehän tiedätte mitä se meinaa.

Mies sen kertoi juuri ennen kuin nukahdin: Lepakot lentävät luolasta aina vasemmalle päin.

19 kommenttia:

 1. Kyllä viikonloppu oli kaikenkaikkiaan mukava.Koirakuumeilu jatkuu meillä..lupaavasti:D
  hyvää yötä uudessa yöpaidassasi.

  VastaaPoista
 2. Lapset ottavat jänniä kuvia. Niissä on ihan oikeasti vähän erilainen näkökulma, pienemmän ihmisen, lyhyemmän tietysti mutta muutenkin. Niiden katselu avartaa.

  Olisipa jännä nähdä, millaisia kuvia koirat tai muut kotieläimet ottaisivat. Niissä olisi varmaan paljon jalkoja, ihmisten ja huonekalujen. Mattoja, lattialistoja ja villakoiria.

  VastaaPoista
 3. Minulle herra viisivuotta toivotteli eilen hyvät yöt kertomalla, että capoeira on kotoisin Brasiliasta. Sitten huikkaus: hyveliyöteli äiti!

  VastaaPoista
 4. Viikonloppunne kuulostaa hyvälle, elämäntäyteiselle.

  Luin, että puit yöpuvun tänään kuudennen kerran - ihmettelin liittyykö siihen joku uskomus :) mutta että kuuden jälkeen, siinä on varmasti silloin hyvä olla.

  VastaaPoista
 5. Ihana kortti/taulu tuossa ensimmäisessä kuvassa!
  Minä olen ollut vasta tunnin yöpuvussa, koska oli pakko käyttää se koira... Isäntä menee aina niin aikaisin nukkumaan että se homma jää mulle. Tänäänkin lapset sai parrasta nykiä sitä hereille katsomaan dansen voittajaa :)

  (Heräsi se ja oli yllättynyt tuloksesta. Minä kyllä arvasin kuka voittaa mutten sitten liikutukseltani saanut asiaa kommentoitua :D )

  VastaaPoista
 6. Maria: Hyvä uutinen, että jatkuu lupaavissa merkeissä. Ehkä esittelet piankin suloisen pennun kuvia ?
  Lumikko: Totta, kuvakulman muutos tekee paljon kuville ja useimmiten pelkkää hyvää. Voihan sitä itsekin kyykistyä, muttei aina tule kyykistyneeksi, vaikka sieltä voisi tulla parempi kuva.
  Jonna: On se mahtavaa, kun lapset meitä valistaa. Meille tyttö on kävelevä eläintietosanakirja, olen oppinut lapselta vaikka mitä. Huono homma on vaan se, että unohdan kaiken samantien.
  Minttumaari: Oikein kiva viikonloppu kyllä. Vanha yöpuku oli hyvä ja tämäkin. Tuossa aiemmin selittelin, että puen yöpuvun, ettei tarvitse viedä koiraa iltalenkille :)
  Pilvitarha: Eikö olekin, muistaakseni Kirsi Neuvosen. Hihih, ai sulla tuo yöpukukikka ei sitten auta. Sun mies on tosi iltauninen. Mä en katsonut kertaakaan tuota Dancea, vaikka moni sitä kehuikin. En oikein ehdi katsoa telkkaa...

  VastaaPoista
 7. Taiteilija-kuvaaja siellä kasvamassa! Hieno silmä hänellä katsella linssin läpi!

  Mielenkiintoinen osto- ja myyntiliike myös kuvissa!

  Meilläkin on ollut mukava viikonloppu. Energiaa viikkoosi!

  VastaaPoista
 8. Ihania tunnelmia kuvissa, sanoissakin toki. Minulla on yöpuku, jossa enemmän reikiä kuin kangasta, en vaan osaa siitä luopua vaikka paikkaaminenkin alkaa olla turhaa.. Eikä ole edes peritty, mutta löydetty ja ihanan nuutuisa ja venuva!

  Minua taas mies valisti eilen, kun oltiin kotona ihan kaksistaan, ja tuli puhe sähköiskuista ja salamoista: jos onnistuu hyppäämään ilmaan juuri kun salama iskee, ei ole hätää :) En ollut ihan tullut ajatelleeksi mutta niinhän se tietenkin on. Jos vaan osaa hypätä sitten, oikealla hetkellä.

  VastaaPoista
 9. Ihana tuo keltainen seinä ja helmiverho, mahtava kirjoituskone:)

  VastaaPoista
 10. Mä en pitänyt eilen mitään muuta kuin yöpukua päällä...pyjamapäivä, nääs.

  Lapset katsovat näkevät kaiken erikulmista. Esim tyttäreni "pelotteli" kaksjapuolvuotiasta, että joulupukki on ikkunan takana katsomassa oletko kiltti. Pikkuneiti, 80cm ja 9kg, otti tuolin, nousi sille ja sulki kaikki sälekaihtimet sanoen "lällällieluu, nyt ei joulupukki nää, hihiihii"

  VastaaPoista
 11. Mallinukke mies on ihan roiston näköinen:)

  Mielenkiintoisia kuvia kaikki tyynni.

  Minullakin oli hyvä, mukava viikonloppu, mutta siitä ei ole mitään kerrottavaa. Ituin kudoin, söin ja join, ja olin tyytyväinen.

  VastaaPoista
 12. Olen koirafiiliksissä tänään , siksi kai tartun tuohon "sillä (hännällä) on kymmeniä tapoja heilua". Voin vain veikata, että olet myös ollut sellainen äiti, joka on osannut olla herkkä huomaamaan, millainen itku sylivauvalla tällä kertaa on. Sinulla on sellaista silmää ja sielua!

  VastaaPoista
 13. Tytär (12v) kuvaa kausiluonteisesti. Lähinnä itseään ;-). Esikoinen (15v) sai kesällä järjestelmäkameran ja alkaa olla perheen valokuvavelho. Tykkään kyllä lasten kuvista. Ei niin odotettavissaolevia.
  Hyvä kuvat teillä!

  VastaaPoista
 14. Nonna: Kiitos, kiitos, sitä tarvitaan. Lapsi tykkää kovasti valokuvata ja ottaa mielestäni tosi hyviä kuvia.
  Erika: No mutta nehän ovatkin kaikista rakkaimia vaatteita, jotka ovat ihan kuluneita ja pehmoisen nuhjuisia. Oho, enpäs ole tiennytkään tuota salamajuttua. Siinä on kyllä ajoitus ensiarvoisen tärkeä asia.
  Hippityttö: Kyläpaikassa tuo ihana seinä :) Kirjoituskone on hieno, mutta muistaakseni kamalan kallis.
  Ikki: Hihih, fiksu lapsi kertakaikkiaan. Niin sitä pitää! Lapset on mainioita, niitten jutuille saa aina nauraa, sillä tavalla ihan hyvällä.
  Liivia: Eikö olekin, sellainen vanha gangsteri. Minun mielestä typistit täydellisen kuuloisen viikonlopun osuvasti. No, joskus on kiva että on ohjelmaa, mutta joskus on kiva vain olla.
  EilenTänäänHuomenna: Mutta kun sillä on :) Joskus se viuhuu niin, että koko peppu heiluu ja joskus taas ihan vähän, kysyvästi. Mutta kiitos, toivottavasti olin sellainen äiti.

  VastaaPoista
 15. Linnea: Se on kiva, että saa jo lapsena kunnon välineet ja voi harjoitella esimerkiksi valokuvausta ihan tosissaan. Kiva homma!

  VastaaPoista
 16. Hävettää taas nuo kirjoitusvirheeni. Koskahan sitä ryhtyisi huolellisemmaksi.

  VastaaPoista
 17. Kaunis kuva ylimmässä kuvassa. Taitaa olla Kirsi Neuvosta? Tämän jälkeen tuntuu tyhmältä liittää Neuvosen kuva seuraavaan postaukseeni, mutta teen sen silti, koska olin tietyn kuvan siihen jo suunnitellut mielessäni.

  Turussa on paljon antiikkiliikkeitä, se on jäänyt mieleen, ja siihen kiinnittää huomiota aina siellä kulkiessa.

  VastaaPoista
 18. Liivia: Ei haittaa, mulle tulee ihan hirveästi lyöntivirheitä.
  Tuittu: Kyllä on. Liitä ihmeessä, tottakai teet mitä suunnittelitkin. Täällä on tosiaan paljon antiikkiliikkeitä, en kyllä yleensä käy niissä sisällä.

  VastaaPoista
 19. Minulle tuli näistä kuvista mieleen, ennen tekstin tai kommenttien lukemista, että mistä ihmeestä tämä upea valo aina tulee kuviinne. Lapsessakin on kuvaaja, selvästi, totta tosiaan. Tuo Kirsi Neuvonen näyttää ihan mahtavalta.

  VastaaPoista