sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Jähmetyimme jääpatsaiksi

Kuvat miehen.Yli kaksi tuntia. -18 astetta. Pikku hiljaa jähmetyimme jääpatsaiksi.
50 000 ihmistä joen rannoilla.
Akrobaatit leijuivat jään yläpuolella liekkien keskellä.
Meillä oli neljä kerrosta vaatteita ja varpaat jäässä.
Koskaan en ole kaivannut yhtä kipeästi konjakkiryyppyä.
Mutta kyllä, ilotulitus oli hieno.

36 kommenttia:

 1. Kiitos! Lehteä lukiessa ajattelinkin, että täältä saattaisi löytyä kuvamateriaalia eilisen spektaakkelista. OIkein kultturellia vuotta teille sinne!

  VastaaPoista
 2. Eilen kun katseltiin tuota telkkarista miehen kanssa, ajateltiinkin että mahtaa tuosta ilosta paikan päällä nauttivilla olla hyytävän kylmä! Silti - olisi kyllä ollut hienoa olla siellä.

  VastaaPoista
 3. Todella upeita ilotulituksia, missä olette olleet? Ei suinkaan Suomessa näin hienoa ole..

  VastaaPoista
 4. Merruli: Olihan se pakko mennä paikalle, eihän tämä varmaan toistu ikinä. Hieno spektaakkeli, vaikka oli jäätävää ja ehkä näimme vähän huonosti. Kiitos.
  Ansku: Mekin nauhoitimme ohjelman, mutten ole sitä vielä katsonut. Siitä näki varmasti paremmin kaikki akrobaattiosiot kuin kaukaa rannalta, mutta tunnelma oli kyllä ihan kiva.

  VastaaPoista
 5. Lady Laetitia: Olimme kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisissa ihan täällä kotikaupungissa kyllä. Aika ainutlaatuinen tapahtuma, hieno ilotulitus.

  VastaaPoista
 6. Kulttuuripääkaupunkilaisille hyvää kulttuurivuotta! Media on pitänyt Turkua suht´hyvin frammilla, ja sen verran kiinnostavalta vaikuttaa, että nyt jo suunnitteilla turkureissu.

  VastaaPoista
 7. Minäkin mietin, että mihin he taas ovat pyyhältäneet kuvia ottamaan. Tämä kulttuurikaupunki- asia oli ihan hukkunut oman pienen elämäni päänsärkyihin ja muutoksiin.

  Mutta upeat ovat kuvat ja tunnelma on taatusti ollut huima, vaikka varpaat kohmeessakin. (Se on muuten asia, joka pystyy tekemään maailman mukavimmista hetkistä todella tukalat. Palelevat varpaat, siis.)

  VastaaPoista
 8. Wau, miten mahtavat ilotulitukset. Muistutti kokemusta kiinalaisesta uudesta vuodesta. Kyllä Turkuun pitää ehdottomasti päästä nauttimaan kaupungin tunnelmasta. Jahka tässä saa kerättyä ideoita mitä kaikkea olis kiva nähdä ja kokea! On kyl niin pal komiaa;)

  VastaaPoista
 9. Pirkko: Kiitos, kiitos. Minäkin olen ihmetellyt sitä, kuinka paljon media on hehkuttanut vuotta. No, hyvä niin.
  Liina: Ei mikään ihme, mutta täällä tuota kulttuurivuotta ei voi olla huomaamatta. Lehdet on pullollaan. Tunnelma oli tosiaan hyvä, vaikka varpaita ei loppuillasta tuntenutkaan.
  Dahlia: Ilotulitus oli tosiaan upea. Minä en ole kiinalaista uutta vuotta kokenutkaan, se on varmasti vähintään yhtä hieno. Juu, tervetuloa :)

  VastaaPoista
 10. Upealta näyttää kulttuurivuoden avaus, jään odottelemaan mitä onkaan tulossa. Itselleni ainakin joku "ylimääräinen" Turku-matka. Harmi, että eilistä katseltiin vaan tv:stä.

  VastaaPoista
 11. Telkkarista katsottunakin oli jo vaikuttavaa, mutta paikan päällä! 50 000, huhhuh! Jotain 30 000 kaiketi odotettiin? Ajattelinkin, että olet varmasti siellä jossain.

  VastaaPoista
 12. RvaPioni: Minä olen oikeastaan aika innoissani tästä vuodesta. Luvassa on paljon kivaa ohjelmaa, pitää vaan muistaa varata liput ajoissa. Tervetuloa Turkuun!
  Teija: Minä en ole vielä katsonut tuota telkkalähetystä, äänitin sen kyllä. 30 000 otettiin alueelle, mutta loput olivat lehden mukaan kauempana jokivarressa.

  VastaaPoista
 13. WOW! Mahtavat kuvat on miehesi ottanut, näyttää paljon hienommalta kuin telkkarista käsin. Ja varmasti tunnelma ihan paikan päällä oli huima järkystä pakkasesta huolimatta.

  VastaaPoista
 14. Onnea vaan kulttuuripààkaupungille! Taitaapa tulla matka Turkuun - kesàllà.

  VastaaPoista
 15. Jotenkin voin aistia tunteesi: Kaikki tavattoman hienoa ja silti kaipaa konjakkitilkkaa, kun varpaista alkaa mennä tunto. Ihan mielettömän hienoja kuvia! Minä olen bongannut jo monta sellaista juttua, jotka haluaisin Turussa tämän vuoden aikana nähdä. Onneksi serkkuni ja kummilapseni asuvat siellä, niin tulee "asiaakin" kaupunkiin. Elämyksellistä vuotta sinne!

  VastaaPoista
 16. Voi vitsit miten hulppean näköistä! Jää vähän ne omat pikkupoksaukset varjoon, lapsetkin huomauttivat uutena vuotena että onpa laiskoja raketteja tänä vuonna :)

  VastaaPoista
 17. Vangitseva punainen.

  Luin jostain taannoisella matkalla, että italialaiset pitivät itsensä talvisin lämpiminä grappahörpyillä aamusta iltaan, silloin ennen pattereita ja keskuslämmityksiä. Osa tekee ehkä yhä niin.

  VastaaPoista
 18. Olin tulossa avajaisiin, mutta istuinkin vielä junassa. Junailimme näet lumeen juuttuneen pendolinon matkustajat kyytiin. Mies ja poika olivat, molemmista ilotulitus ja Turun palo olivat hienot. Olen minäkin innoissani tästä vuodesta ja siitä, että on nyt on mahdollisuus osallistua moneen. Ja minun henkilökohtaiset kulttuuripääkaupunkivuoden avajaiset ovat keskiviikkona kello 17! Ihanaa!

  VastaaPoista
 19. Piti tietenkin kirjoittaa henkilökohtaisen kulttuuripääkaupunkivuoden avajaiset...

  VastaaPoista
 20. Harkitsin minäkin tuonne tuloa, mutta kun mittari näytti -20 niin ajattelin etten lähde lapsien kanssa sinne jokirantaan(muka partiolainen:)). Pojat kylla haikalivat ilotulituksen perään ja yrittivät ikkunoista katsella josko näkyis meille saakka. Mäkin olen aika innoissani tulevasta vuodesta, kerrankin Turussa muutakin kuin jääkiekkoa ;)

  VastaaPoista
 21. Harmittaa kun olin juuri saunassa kun avajaisista tuli tv-lähetys. Mies sanoi ettei Suomalaiset ole koskaan saaneet mitään noin hienoa aikaisiksi tuolla saralla. Hää oli ihan tippalinssissä, oli kuulemma niin vaikuttava.

  VastaaPoista
 22. Minulta meni nyt kyllä ihan ohi tuo happening, ihmettelin kuvista että missäköhän ulkomailla te nyt olette olleet. Mutta että Suomen Turussa siis. Ihmeellistä, että taivas voi olla noin punainen, vaikka sitä niin leimallisesti sinisenä tupataan pitämään.

  VastaaPoista
 23. Niin upeat ovat kuvasi!!Ihan loistavat!!
  Taideteoksia!!

  katsoin lämpimässä, telkkarista, kosketuin!

  VastaaPoista
 24. Upeat kuvat.Ja kiitos.Telkkari jäi toiseksi.

  VastaaPoista
 25. Ei voi olla totta - te olette olleet ihan meidän takana!

  VastaaPoista
 26. Satu: Kiitokset välittyy :) Tunnelma oli kyllä oikein mukava, kannatti mennä, vaikka vähän palelikin.
  Lissu: Tervetuloa tänne siis :)
  Lumiomena: Odotimme ohjelman alkua niin kauan, että siinä vähän väkisinkin tuli kylmä. Ensimmäinen reilu tunti meni oikein hyvin, mutta sitten...pahinta oli kun takana joivat taskumatista lämmikettä.
  Pilvitarha: No nuo raketit eivät tosiaan olleet laiskoja, niitä oli ihan mahdottoman paljon ja samaan aikaan. En muista noin hienoa ilotulitusta nähneeni.
  Liivia: Tosiaan harmitti, että taskumatti unohtui. En yleensä tykkää väkevistä, mutta nyt olisin kaivannut lämmikettä. Konjakki olisi ollut just hyvä.
  Minä: Voi sitä pendoliinoa! Se on aina jumissa jossain. En muutenkaan tykkää, se keinuu liikaa ja joskus on tullut paha olo. Minustakin Turun palo ja ilotulitus olivat parasta antia. Mahtavaa, minunkin kulttuurivuoteni starttaa ke klo 17. Ihanaa nähdä silloin!¨
  Annakaisa: Minun kävi vähän sääliksi pieniä, jotka oli rattaissa liikenteessä. Odottaminen oli vähän piinaavaa. Kyllä oli kahvilat,jokilaivat ja kaikki täynnä ihmisiä sen jälkeen :)
  Minja: Minulla on vieläkin katsomatta se tv-lähetys, voisi joskus katsoa. Minulla meinasi tulla tippa linssiin, kun en tuntenut enää varpaitani.
  Lumikko: Niitä paukkuja tuli niin paljon kerralla, että siinä kyllä taivas vaihtoi mukavasti väriä.
  Hanne: Mies se osaa :) Minä vain hyppelin lapsen kanssa vieressä.
  Maria: Kiitos kovasti :)
  Laura: Eikä! Olimmeko! En nähnyt valitettavasti teitä. Me oltiin sellaisen penkan päällä siinä ennen Suomen Joutsenta. Voivoi.

  VastaaPoista
 27. Vitsit miten hienoja kuvia! Unohdin nauhoittaa (siis tallentaa kovalevylle) avajaiset, mutta mukavaa, että pääsin näin tunnelmaan. Oliko ilotulitukset tosiaan vielä paremmat kuin Salppurin kisoissa silloin lapsena?!

  Sain ihan vilunväristyksiä, kun ajattelin teitä siellä pakkasessa ja viimassa. En ole vielä tähän päivään mennessä löytänyt kenkiä, joissa pikkuvarpaani pakkasella tarkenisivat...

  VastaaPoista
 28. Onnea Turku!

  tätä osasin jo odottaakin :)
  upeat kuvat!!!
  toivottavasti olette jo lämminneet.

  VastaaPoista
 29. Oi jospa oisin saanut olla mukana..
  Ystäviltänikin kuulin olleen melkoisen juhlavaa :)
  Kuvat ovat mahtavia!
  Nauttikaa kulttuuriannista koko vuoden ympäri!

  VastaaPoista
 30. Me katselimme tapahtumaa telkusta ja olimme pettyneitä. Paikan päällä tilaisuus on varmasti ollut näyttävämpi. Telkusta näytti vaisulta, odotin enemmän...

  Mutta mukavaa kulttuurivuotta!

  VastaaPoista
 31. Onnea Turku ja hienot kuvat, kiitos!

  VastaaPoista
 32. Penkka oli jo vahvasti varattu, kun ehdimme paikalle. Kapusimme sen yli ja asetuimme penkan ja aidan väliin. Odotellessamme sotkimme itsellemme lumesta korokkeet, joiden päältä näki muiden päiden yli. :)

  VastaaPoista
 33. Moi!
  Minähän se olin tuo edellinen anonyymi, jos et arvannut... Nimi oli jäänyt pois.

  Aion vakaasti tulla Turkuun katsomaan ainakin Logomon (mikä se on?) valokuvanäyttelyä Alice in woderland. Näyttely taitaa onneksi mennä pitkään - sitten kesällä?!

  -Marjo

  VastaaPoista
 34. Nyt vasta tajusin miksi siellä ilotulitettiin...oon ihan pihalla kaikista uutisista. Luen nykyään vain selkokielisiä...

  VastaaPoista
 35. Marjo: No, arvasin, että se olit sinä. Salppurin kisoista :) Olihan siellä loppuajasta varpaat jäässä, mutta...ilotulitus oli minun mielestä kyllä hienoin livenä näkemäni.
  Ritva: Juu, nyt olen ihan lämmennyt, varsinkin kun olin tanssitunnilla ja sen jälkeen lämpimässä suihkussa.
  Uusi Aamu: Me pyrimme nauttimaan. Se nyt on muutenkin tällainen motto elämässä :) Kiitos.
  Nonna: Television taltiointia en tosiaan nähnyt. Tunnelma oli hieno, eniten pidin Turun palosta ja ilotulituksesta. Muita en niin hyvin nähnytkään, mutta ei se mitään.
  Leena: Kiitos, kiitos :)
  Laura: Meilläkin lapsi laajensi penkkaan vielä paremman katsomon. Ihan ollaan sitten lähekkäin oltu :)
  Marjo: Siis tervetuloa :)
  Liivia: Ihanaa, että joku muukin on yhtä pihalla kaikesta mitä maailmassa tapahtuu kuin minä. Minä olen aina ihan pihalla.

  VastaaPoista
 36. En minäkään tiedä mikä tuo tulitus oli? Kerran jäi viikon lehdet laatikkoon, ollaan hieman hajamielisiä :) Pääsee sitä kartalle näinkin, tämä on kivempi tapa. Harvemmin tulee huonoja uutisia :)

  Hienot kuvat!

  VastaaPoista