tiistai 4. tammikuuta 2011

Yön laskokset poskilla


Yön laskokset poskilla pitkään herättyäni.
Kotikaupungissani aivastan. Neljäs viisautta. Australiassa krokotiilit uivat pubeihin.
Pienet pojat vetävät pulkissaan ilmaisjakelulehtiä. Minä hoidin poikaa, joka muutti Thaimaahan.
En ymmärrä, kuinka joku osaa soittaa vetopasuunaa tai rakentaa talon.
Juon litran mansikkakiisseliä, ostan talvisaappaat, menen lukkoon, laiskottelen.
Lapsi kertoo naalin kuolleen Suomessa sukupuuttoon, en ole tiennyt, tulen surulliseksi.
Viekää minut bingoon, haluan voittaa jotain. Rakentakaa lumilinna, laulakaa laulu, kertokaa hauska juttu. Ajetaan reellä, soitetaan kitaraa, poltetaan kynttilää molemmista päistä.
Nappaa minut kiinni, kun hyppään puusta. Ole kiltti ajoissa.
Päivän uusi sana: palsa. Sisältä ikiroudassa oleva turvekumpu. Olisi surullista olla sellainen, sisältä ikiroudassa.

25 kommenttia:

 1. Ihanaa kun olet täällä taas. :)

  Minä haluan ne laskokset nyt, siis hyvää yötä. En olisi tiennyt palsaa. Kalervo vaan tulee mieleen.

  VastaaPoista
 2. Kiva kun olet taas täällä! Nautittava teksti jälleen! Ja vau mitkä jääpuikot kuvassa!

  Minäkään en ymmärrä, että tavalliset pulliaiset rakentavat tuosta vaan talon. Tai ei kai se ihan tuosta vaan tapahdu. Ja en haluaisi olla ikiroudassa sisältä, vaan mieluummin ihan helteessä...
  Hyvää tätä vuotta!
  -Marjo

  VastaaPoista
 3. Tammikuusi vaikuttaa alkaneen lokoisasti, mutta myös vauhdikkaasti ;)
  Toivon paljon hyviä hetkiä tähän vuoteesi!

  VastaaPoista
 4. Ilse: Voi kiitos! Loma teki hyvää :) Se on kumma, miten nuorena laskokset lähti poskilta heti herättyä, mutta nykyään ne on siinä puolille päivin.
  Marjo: Kiitos :) Täällä on tosi paljon jääpuikkoja, meidänkin talosta tulevat niitä ylihuomenna hakkaamaan pois. Ihmiset osaa ihmeellisiä asioita. Minä tykkään olla pakkasessa, mutta olisi kamala pakastua sisältä.
  Omenaminttu: Se on alkanut rauhallisesti ja hyvin, kyllä. Kiitos kovasti ja mukavaa alkanutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Gott nytt år! Tuo näyttely oli todella hyvä. Varsinkin Kutchan mainiot lyhytelokuvat jäivät mieleen. Ihanaa, että Turussa on nyt kulttuurinnälkäiselle hedonistille tiedossa runsaasti katsottavaa ja koettavaa.

  VastaaPoista
 6. Ihmettelin noita samaisia jääpuikkoja viime viikolla. Ovat aika hurjan näköisiä.

  Minäkin olen vähän vetänyt lonkkaa ja lojunut aamulla peiton alla. Kukapa olisi uskonut!

  VastaaPoista
 7. Tämä kesäloma(juu olen kesälomalla).On antanut minullekin pysyvän(?) uuden laskoksen vasempaan poskeeni.On ihanaa nukkua pitkään ja nukkua torkkuja sopivin välien -silloin kun niitä tarvitsee.Hyvää tätä vuotta sinulle!

  ps se Venetsia kuva kirja?....

  VastaaPoista
 8. Baba: Pakko tunnustaa, etten ole vielä katsonut tuota näyttelyä, mutta ihan varmasti käyn sen katsomassa. Pistänpä lyhytelokuvavinkin mieleeni, kiitos. Mukavaa alkanutta vuotta!
  Laura: Ne ovat hurjia ja kauniita. Eivät tosin viime talven veroisia. Sinä vetänyt lonkkaa, ohohoh :)
  Maria: Ei ole kovin kesäiset ilmat sulla kesälomalla. Miten se onkin, ettei nämä laskokset häviä kasvoista ollenkaan. No, ehkä lounaaksi ovat kadonneet. Mukavaa uutta vuotta sinullekin! Kirja...joo sen on työn alla :)

  VastaaPoista
 9. Hih, sielläkin laskoksilla! Tänä aamuna, kun etsin peilistä itseäni, huomasin omat laskokseni. Hyvä ettei ollut kovasti monogrammeja tyynyliinassa, silloin kulkisin puoli päivää nimikoinnit poskessa. Kauniit pitsit poskissa aamupäivisin voisi olla parempi juttu.

  VastaaPoista
 10. Hieno otsikko !
  Uusi vuosi alkoi ihanasti. Koulukin alkoi tässä saman tien. Poltetaan kynttilää molemmista päistä, olo on ihan riehakas. Levännyt ? Ainakin hiukan.
  Hyvää uutta vuotta !

  VastaaPoista
 11. Mä taidan laistaa kaiken kultuurin alkuvuodesta ainakin. Parantelen leikattua "tassuani". Jos siis jos olisin töissä olisin tuon kulttuurin kanssa naimisissa, muutenkin. Ehtii sitä vielä maaliskuun jälkeenkin - näin ajattelin.

  Multa on näin nelijalkaisena jäänyt niin pakkaset kuin hankikin kokematta.

  Tämä netti on ainoa pääsytie ulkomaailmaan. Täällä istun ja tuijotan.
  Onneksi Joulupukki toi muutaman hyvän kirjan!

  Oikein hyvää vuoden jatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 12. Iän myötä minulla on rumia laskoksia jo muuallakin, ne eivät johdu unista, sillä unet vähenevät ja unien laatu heikkenee, vaan laskokset lisääntyy. Joskus herättyäni on laskosten ohella poskessa myös pitsiä tai kirjontaa. Sellaista on elämä, suolaista joskus.
  Jäi vaikutelma, että sinulla olisi miltei riehakas loppiaisviikon tunnelma: ajelua, laulua, soittoa. Minä olen hiljaa, en polta hetkeen kynttilääni mistään päästä, kerään voimia vaan. Tuo ikirouta sisimmässä pisti miettimään. On sellaista...jossakin, hirvittää, toivottavasti ei lähellä.

  VastaaPoista
 13. Pirkko: Sepä olisikin mahtavaa, nimikirjaimet poskessa! Mutta kaunis pitsihän voisi olla ihan trendikäs juttu :) Ihanaa alkanutta vuotta sinnekin!
  Sari: Minullakin olo on levännyt, vaikkei lomaa ollutkaan kuin tuo jouluaatto, mutta ehkä töissäkin oli hiljaisempaa. On ollut aikaa pötkötellä, lukea ja katsoa leffoja. Näillä mennään.
  Ikki: Sinä olet siis ihan toipilaana maaliskuulle asti? Voi kurja. Etkä ole päässyt ulos? Kuulostaa ikävältä, mutta onneksi nykyään on netti ja onhan ne kirjatkin mukava matka jonnekin muualle. Kaikkea hyvää sinulle tähän uuteen vuoteen!
  RvaPioni: On niitä minullakin :) Mutta unet eivät ole kyllä vielä vähentyneet. Joka aamu nukuttaa niin vietävästi, kun kello soi. Mutta mikäli tulen äitiini, unentarve vähenee sitten joskus...kun ei enää olisi edes kiire töihin. Höh, huonosti järjestänyt evoluutio tämän asian. Kerää voimia ja kaikkea mukavaa uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
 14. Eikö olen ihanaa, että saa nukkua poskensa laskoksille? Ei kiire minnekään...

  VastaaPoista
 15. Niin mahtavat kuvat, niin mahtava teksti! Kiitos, jälleen kerran.

  VastaaPoista
 16. Ihanaa, että olet palannut!
  Kuviasi ja sanojasi on kaivattu.
  Iloa ja torvisoittoa uuden vuoden alkuun!

  VastaaPoista
 17. Onko naali kuollut sukupuuttoon Suomessa? Voi, miten surullista. En minäkään tiennyt ja jotenkin vetää hiljaiseksi.

  Mutat teillä on muuten alkanut hyvä uusi vuosi, kulttuuritapahtumia riittää!

  VastaaPoista
 18. Linnea: Paitsi että minä kyllä lähdin töihin ne laskokset poskessa :) Ei enää palaudu iho, kuten nuorena...
  Olina: Kiitos kovasti. Mukavaa vuoden alkua sinne!
  Kamomilla: Voi kiitos, pieni breikki tekee aina hyvää, voi vähän tuulettaa ajatuksia. Torvisoitto sopisikin hyvin tähän hetkeen.
  Lumiomena: Näin se tyttö luki luontokirjasta ja minullekin se oli uutinen. Viimeinen pari pesi Suomessa todistettavasti 1996...joo, odotan innolla tätä kulttuurivuotta, ihanaa.

  VastaaPoista
 19. Oi ikirouta, todellakin olisi surullista! Ja naalikin!

  Pitäisi siellä teillä poikkeilla tulevissa kulttuuritapahtumissa, jos vain ehtisi. Onneksi heijastuu kivasti tänne naapuriinkin. :)

  Onnellista vuoden jatkoa!

  VastaaPoista
 20. Minustakin on ihanaa, että olet taas täällä :) Kauniita ajatuksia taas, sinä se sitten osaat.

  Hui mitä jääpuikkoja toisessa kuvassa.

  VastaaPoista
 21. Voi sentäs,mitkä jääpuikot räystäässä, nekun tipahtaisvat, henki ois pois.
  Mukavaa loppiaista!

  VastaaPoista
 22. Ylipäänsä minkä tahansa soittimen taitaminen on minusta mystistä. Alkeet oppii varmasti kuka vain, mutta että osaa soittaa kunnolla. Ihailen ja kunnioitan, sillä puolet siitä on pitkäjänteisyyttä. Puolet sitä muuta, mitä on tai ei ole.

  En minäkään naalista tiennyt. Surullista. Vaikka sehän taisi olla peto, en ole varma. Pedoillakin kai se oma paikkansa kuitenkin biojärjestelmässä.

  VastaaPoista
 23. Satu: Tervetuloa naapuriin! Odotan jo innolla ensi viikonlopun avajaisia. Minusta kulttuurivuodessa on tosi paljon mielenkiintoisia esityksiä, muutamaan on vasta liput hankittu.
  Malla: Kiitos, kiitos :) Nyt sataa vettä, tämä on ihan kamalaa!
  Villasukka: Se olisi tosiaan henki pois. Meidän talosta jääpuikot hakattiin toissapäivänä alas. Mutta nyt tosiaan sataa vettä, joten kaikki puikot sulaa.
  Liivia: Minustakin se on mystistä. Tai no, pianon vähän ymmärrän, kun siitä tulee juuri se ääni, mitä kosketinta painaa. Mutta joku tuollainen vetopasuuna. Mistä sen tietää, missä se oikea ääni on? Varmaan se oli peto, mutta jotenkin olin ajatellut, että onhan näitä naaleja vaikka kuinka paljon. Lapsi tietää eläimistä niin paljon enemmän kuin minä.

  VastaaPoista
 24. Minulla oli tänä aamuna laskokset poskella, ei olekaan ollut pitkiin aikoihin.

  Ai onko neljäs aivastus viisautta? Minä olen aina luullut, että rakkautta! Niin, ja jatkuuko se vielä neljännen jälkeen vai aloitetaanko alusta? Allergisena pärskin joskus ihan käsittämättömiä sarjoja. :)

  VastaaPoista
 25. Ansku: Minulle on opetettu, että ensimmäinen hyvää, toinen pahaa, kolmas rahaa, neljäs viisautta, viides vihaa ja kuudes rakkautta. Voi olla, että siitä on monta eri versiota :) Sitten aloitan alusta...mutta yleensä on tekemistä päästä tuohon kuudenteenkin.

  VastaaPoista