perjantai 25. helmikuuta 2011

Kujilla, joilla äitikin aikoinaan kulki


Ihana lomapäivä.
Pakkasen puremin poskin kuljin vanhassa Lahdessa, kujilla joilla äitikin aikoinaan kulki. Pihoilla, joilla hän leikki.
Kolmen tunnin aamukahvit ystävän kanssa Kahvila Karirannassa.
Kirpparilta löysin myös vanhan koulukaverin, kaulahuivin, lapaset ja kaksi hametta.
Sauna, äidin tekemää ruokaa, lapsen improvisaatioita.
Kohta lähden viettämään iltaa tänne ja huomenna Mustalaisleiri muuttaa taivaaseeen.
Ihanaa viikonloppua teille!

32 kommenttia:

 1. Mitä taloja, huoneita, kujia ja valoa. Itselleni Lahti on tuntematon paikkakunta, mutta kuvaamissasi taloissa on sellaista hyvää henkeä, jollaisessa viihdyn ja jonne jotenkin siirryin nyt ajatuksissani.

  Hyvää viikonloppua! Ja Mustalaisleiriä.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia, ihastuttavia paikkoja. Enpäs tiennyt, että Lahdestakin löytyy tuollaista! Aukko sivistyksessä!

  Sinulla on selvästikin ollut kiva päivä!

  VastaaPoista
 3. Sinä olet velho löytämään kaikki ihanimmat kujat ja kahvilat! :-)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa viikonloppua sinulle. Lahti on jotenkin selkeä, sellainen urheilukaupunki.

  herkullisia kuvia olet napsinut. ihanat talot, vanhanaikaiset huoneet, joissa sielu hymyilee.

  VastaaPoista
 5. Oi mikä ihastuttava kahvila! Seinäpanelissä oli juuri sellaista keltaista, mitä haluaisin johonkin pintaan Hamarissa saada.

  Mulle Lahti on aina ollut ruma kaupunki. Ehkä pitäisi tutustua siihen joskus vähän paremmin.

  VastaaPoista
 6. Ihania asioita ja tunnelmia.

  Tykkään kauheasti kulkea kuopiossa, siellä isäni kulki lapsena ja leikki niillä kaduilla. Käyn aina sillä samalla isäni kotikadulla joka kerta kun käyn kuopiossa. Kaupunki saa ihan uuden värinän, kun tietää jotain sellaista siitä mitä kukaan muu ei tiedä.

  Ihanaa ja kaunista viikonloppua sinulle. Hyvää ruokahalua!

  VastaaPoista
 7. Oi, pikkukaupungit. <3 Liki parasta niissä on se, ettei kahviloissa ja ruokaravintoloissa ole täyttä, voi muutenkin huoletta vetelehtiä ja tarkkailla. Ja jokin kiirettömyys myös, isommissa on aina niin alinomaisesta liikkeestä syntyvä viima. Mukavaa Lahtea!

  VastaaPoista
 8. No ei kyllä minun muistikuvieni mukainen Lahti tuolta näytä! Mutta sinulla onkin taikaote. :)

  Hyvää viikonloppua! Suunnitelmat kuulostavat hyviltä. Meilläkin tiedossa jotain pientä arjesta irrottavaa... Ihanaa!

  VastaaPoista
 9. Voi, en ole tiennyt että Lahdessa on noin upeaa! Miten paljon nähtävää tässä maassa olisi, ei tarvitsisi matkustaa täältä mihinkään. Lahtikin siis listalle, ja tällä kertaa etsin noita paikkoja.

  VastaaPoista
 10. Kylläpä oli kaunis miljöö kuvissa. Näyttää ja kuulostaa lomapäivältä parhaimmillaan. Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 11. Lumiomena: Kiitos :) Minusta Lahti oli kovin ruma kaupunki silloin, kun lähdin täältä, mutta nykyään näen tämän toisin silmin. Ehkä nostalgian riivaamin. Mukavaa viikonloppua sinullekin!
  Nonna: Minulla oli niin mahtava päivä tai oikeastaan puolitoista. Olen tavannut kaksi kolme ystävää ja jutellut taas niin paljon, että selviän tällä annoksella pitkälle kevääseen. Käyn tankkaamassa itseäni näiden ihmisten luona, jotka ovat tunteneet minut aina.
  Hanne: Tämä on urheilukaupunki, mutta myös teatteri- ja musiikkikaupunki. Upea Salpausselän harju on kyllä hieno ja kaikki nämä järvet. Mutta myös teatteri on täällä korkealaatuinen. Ja orkesteri, vau.
  Laura: No en minäkään tätä kauniiksi kutsuisi, paitsi nostalgisessa mielessäni. Tänne liittyy niin paljon kauniita muistoja. Jokainen kadun kulma kertoo minulle jotain tarinaa. Mutta on täällä kauniitakin paikkoja, sen huomaan nyt, kun olen ollut kauan poissa. Mutta tuo kahvila on Lahden paras :)
  Solen: Minusta on ihanaa, että tämä kaupunki on niin tuttu. Pelkään aina, etten osaa kulkea johonkin ja sitten huomaan, että kaikkihan on kirjoitettu mun johonkin solumuistiin. Löydän kaikki paikat vuosienkin jälkeen. NIin paljon muistoja joka paikassa. Tänään söin blinejä ja halloumijuustoa, nam :)
  Katja: Siiitä olen kyllä samaa mieltä, että täällä tahti on jotenkin erilainen, vai johtuuko se siitä, että on itse lomalla, en tiedä. Mutta ei ole kiire mihinkään, kaikkialla on rauhaisaa. Nautin.
  Ilse: Minä poimin Lahden parhaat palat tänne. Olen sellainen pieni matkailusoturi :) Kivaa, että teilläkin on jotain suunnitelmia, mukavia arjesta irroittajia. Ne tekevät niin hyvää.
  Mirva: Lahdessa kannattaa lähteä vesille, jos tulee tänne vasta kesällä. Ja pitää käydä tuolla kahvilassa. ja vanha Lahti on yhtäkuin Anttilanmäki. Muuallakin on kauniita paikkoja, mutta tuolla erityisesti.
  Dahlia: Kiitos. Niin ihana päivä...nyt taidan paina pään tyynyyn :)

  VastaaPoista
 12. Aivan ihanan värisiä kuvia! Muistojen polkuja on rauhallista kulkea. Menen itse tulevalla viikolla omia vanhoja polkuja talsimaan.

  VastaaPoista
 13. Minä en ole koskaan Lahdessa käynyt ja kaikilta olen aina kuullut, että se on ruma kaupunki. No eipä kyllä rumalta näissä kuvissa näytä, päinvastoin! Hurjan kaunista!

  Ihanaa lomanjatkoa teille, toivottavasti viikonloppu on yhtä kaunis kuin nämä kuvat!

  VastaaPoista
 14. Hassua ettei ole koskaan kunnolla tullut käytyä Lahdessa vaikka se on niin lähellä helsinkiä. Nyt alkoi tehdä mieli sinne.

  VastaaPoista
 15. Minna: Kiitos :) On tosiaan mukava kävellä lapsuudesta tuttuja katuja.
  Malla: No, onhan tämä ruma kaupunki...ehkä, mutta en halua ottaa rumia kuvia. Koska on täällä kauniitakin paikkoja. Kiitos, uskon, että viikonloppua jatkuu yhtä mukavana.
  Pirkko: Tänne on tosiaan nopea hurauttaa Helsingistä, vajaa tunti. Kyllä yhden päivän reissu kannattaa tehdä.
  Maria Olinpas ovela :)

  VastaaPoista
 16. Jotenkin ihanan lämpimät kuvat, vaikka maisemat ovat kylmät. Tuli jälleen todettua, että Suomessa on niin kovin paljon paikkoja, jotka pitäisi nähdä. Kauniita, vanhoja ja uudempia kyliä ja kaupunkeja, joita ei tule matkakohteina ajatelleeksikaan!

  VastaaPoista
 17. Kauniita kuvia Lahdesta! Taitaa kaikessa ole kyse valinnasta - mitä kameransa kautta näkee. 70-luvun betonilähiöstäkin voi saada joskus kivoja, rumankauniita kuvia.

  Samoilla kujilla on minunkin äitini kulkenut. Jännää, miten minäkin 20 vuoden poissaolon jälkeen muistin kaikki paikat kuin eilisen päivän.

  Tyttäreni huokaisee aina parhaan kaverin lähdettyä leikkimästä: "Aina meillä jää asiat kesken". Vosin todeta ihan samoin sanoin eilisestä!

  Jatketaan toiste...
  -Marjo

  VastaaPoista
 18. Ansku: Ihan samaa mieltä olen. Suomessa on mahdottoman paljon kauniita paikkoja, joissa voisi käydä.
  Marjo: Niin, meillä jää asiat aina kesken :) Mutta sehän on ystävyyden suola, on aina mista jatkaa. Juuri tuossa suunnittelin huhtikuuksi vahvasti teatteripainotteista lomaa Lahteen, joten silloin sitten jatketaan. Kiitos ystäväinen :)

  VastaaPoista
 19. Oi, ihan kateeksi käy tätä lukiessa ja kuvia katsellessa, minäkin haluan kotikaupunkiin. Lunta en kyllä halua nähdä enää, paitsi näin kuvissa. Kävit siellä ravintolassa, joka oli kesällä kiinni... haikeus. Mulla on varmaan skype auki sunnuntaina, jos kerkeät kotiin ja koneen äärelle, olis kiva jutella, jos ei tänä viikonloppuna niin joskus toiste.

  VastaaPoista
 20. Kyllä tuossa kahvilassa kevyesti kolme tuntia menisikin!

  Mää olen käynyt kerran Lahdessa, en siitä muuta muista kuin urheiluhallin, hehee (olin pieni silloin).

  VastaaPoista
 21. Jaki: Toivottavasti pääsisitkin pian tänne, kamala kun aiheutan sinulle koti-ikävää. Totta, Taivaanranta oli silloin valitettavasti kiinni. Taidan tulla aika myöhään huomenna kotiin, mutta katsotaan. Jollei huomenna, sitten seuraavana viikonloppuna :)
  Merja: Tuota kahvilaa voi kyllä suositella, jos joskus käy Lahdessa. Kauniilla paikalla, idyllinen rakennus ja hyvät leivonnaiset. Te olette siis tulleet kotiin, pitää mennä heti kurkkaamaan :)

  VastaaPoista
 22. Nyt mä hyppäsin tähän mukaan ihan täysillä, kuin olisin minäkin samoilla kujuilla, kirpparilla kohtaamassa koulukaveria...Kiitos tästä!

  VastaaPoista
 23. Minäkin ennen ajattelin, että Lahti on ruma kaupunki, nyt kun olen jo pari vuotta asunut täällä toistamiseen olen oppinut näkemään tämän kaupungin hienouden, sen millaiseksi Lahti aikoinaan rakennettiin ja yhä enemmän haluaa oppia tätä kaupunkia tuntemaan.

  VastaaPoista
 24. Lahtikin vaikuttaa kauniilta ja runolliselta näissä tunnelmissa..
  mukavaa viikon alkua myös!

  VastaaPoista
 25. Hei Kirjailijatar! Olen ensimmäistä kertaa vieraanasi ja löysin ihania kuvia. Mietin kovin, mistä löytyy noin kauniita taloja. Minullakin on mielikuva, että Lahti on aika kolkko ja betoninen kaupunki. Kaupungin sielua ei ole aina helppo tavoittaa, nämä kuvat pehmensivät käsityksiäni. Ensi kerralla etsin siis Lahden runollista puolta!

  VastaaPoista
 26. Satu: Tosi kivaa, jos sain tempaistua sinut mukaan kujille :) Mukavaa viikkoa!
  Olina: Niin harvinaista ylellisyyttä, ja vielä arkena :)
  Mirja: Minä pidän Lahdesta nyt paljon enemmän, kun käyn siellä vain silloin tällöin. Se on minusta oikein mukava kaupunki nykyään.Nuorena oli kiire
  pois sieltä.
  Outi: Sieltäkin löytyy kauniita sokkeloita ja kujia, kun osaa etsiä.
  Joanna: Oikein mukavaa, että löysit tiesi tänne. Nuo talot ovat Anttilanmäeltä eli sieltä vanhasta Lahdesta. Lahdessa on kyllä paljon sotien jälkeen rakennettuja taloja, jotka ovat nekin omalla tavallaan kauniita.

  VastaaPoista
 27. Sinulla on kyky löytää taianomaisia kulmia kaupungeista. Ehkä pitäisi alkaa itsekin harhailla vieraissa kaupungeissa.
  Sait minut miettimään, missä kaikkialla minun äitini on kulkenut ja miltä niillä kujilla tänään näyttää. Olen alkanut jo suunnitella matkaa äidin menneisyyden poluille. Kiitos.

  VastaaPoista
 28. Aivan ihania kuvia ja tekstejä sinulla, täällä on mukava aina poiketa, tulee hyvä mieli. :)
  Lahden maisemiin en ole ehtinyt tutustua, olen matkannut vain taksissa lumipyryssä asemalta sairaalaan. Se täytyy kyllä mainita, että aivan ihania, ystävällisiä ihmisiä kohtasin sillä reissulla, palvelu ja hoito huipputasoa! :)
  Toivottavasti joskus tulee asiaa Lahteen myös ihan muuten vaan, vaikka kujia fiilistelemään.

  VastaaPoista
 29. I love the window pictures, it looks wonderful, wish I had some of those to hang up in my garden

  VastaaPoista
 30. Kamomilla: Minusta kaupungeissa harhailu on ihan parasta, siihen on vain harvoin aikaa. Nyt oli onneksi pieni loma. Minä olen itsekin elänyt tuolla lapsuuden, joten kaupunkiin liittyy paljon muistoja.
  Enna: Kiitos kovasti, minulle tuli näistä sanoista hyvä mieli. Hyvä, että sait Lahdessa ystävällistä ja asiantuntevaa hoitoa. Ja ainahan voi tosiaan mennä fiilistelemään.
  Lotte: Those windows were very beautiful. And forzen lake behind them...:)

  VastaaPoista