torstai 7. huhtikuuta 2011

Ihanasti ja järkyttävästi vinksallaan


Maailmassa on joku ihanasti ja järkyttävästi vinksallaan: lentolippu Gdanskiin maksoi vähemmän kuin
junalippu Helsinkiin. Ei liene vaikea päätellä, kumman valitsin.
Mutta sitä ennen käyn Lahdessa katsomassa kahdessa päivässä kolme näytelmää ja iloitsen vauvauutisesta.
Sain ystävältä lahjaksi kirjan, pärjäsin vaalikoneessa (pelkään aina, että vastaan väärin?) ja kuuntelin vihdoin Kuninkaan puheen.
Bossaliinassa tulee aina hyvälle tuulelle, menkää siis sinne jos harmittaa.
Olen kyllästynyt politiikkaan, sillä lapsikin sen tietää:
"On rikollista laittaa kanat pieniin häkkeihin ja tarhata eläimiä."
Ollaan siis ihmisiksi toisillemme.

27 kommenttia:

 1. Kyllä vaan ollaan ihmisiä ja ihmisiksi toisillemme.Eikä kanoja saa laittaa pieniin häkkeihin.(mä tein Krissen vaalikoneella testin :) tuli ihan oikea vastaus:))
  Halit♥

  VastaaPoista
 2. Oi, ihanaa, huomenna tulemme tyttäreni kanssa käymään turussa. taidamme piipahtaa syömään tuonne Bossaliinaan..=)

  Minuakin ahdistaa eläintemme kohtelu..
  En ole voinut syödä kalkkunaa, broileria, sen jälkeen kun luin hesarista jutun eläinten tainnuttamisesta..

  VastaaPoista
 3. Herkullisia värejä noissa valokuvissa, syötävän näköisiä! Minäkin kuulin Kuninkaan puheen joku aika sitten, tykkäsin kovasti :) Ja lapset ovat kyllä usein enemmän oikeassa kuin me aikuiset, mutkattomammin ainakin!

  VastaaPoista
 4. Aika harvoin nykyisin matkustelen, mutta olen huomioinut tuon junalippujen korkean hinnan. Se on kyllä melko vinksallista!
  Bossaliina vaikuttaa mielenkiintoiselta, laitanpa muistilokerooni.

  VastaaPoista
 5. Olin vähällä mennä Bossaliinaan viime maanantaina mutta päädyinkin sitten Mansikkapaikkaan. Kiva oli sekin. Mutta tuo Bossaliina ensi kerralla sitten.

  VastaaPoista
 6. Tuo Bossaliina näyttää ihanalta! Kuin siirtyisi aikakoneella omaan lapsuuteen - tuollaiset tuolit muistan, mummoni leipoi juuri tuollaista mustikkapiirakkaa, ja voi tuota pyöreää tyynyäkin tai räsymattoja! Onkohan noissa matoissa käytetty kuteina räsyjen ohella kahvipaketteja? Niitäkin taisi 70-luvulla olla.

  Suunnittelemme (!) toukokuista lauantaita Turussa kummityttöni luona ja mietin, että Bossaliina voisi olla käymisen arvoinen paikka. Tosin mulle koko Turku on vieras, joten mikä tahansa siellä lie käymisen arvoista etenkin tänä vuonan.

  Hyvä, että pärjäsit vaalikoneessa. Minä olen kahden puolueen loukussa, mikä on joskus vaikeaa.

  VastaaPoista
 7. Mulla on TÄSMÄLLEEN sama fiilis aina vaalikoneessa, just että pärjääkö kokeessa :) Minä voisin ottaa tuon Bossaliinan kotiin, kaikkee ihanaa on entisessä kotikaupungissa, sen sanon taas :)

  VastaaPoista
 8. Maria: Kriseen konetta en ole vielä testannutkaan. On ollut niin kiire, että olen ehtinyt vain yhteen koneeseen. Ollaan jo ihmisiksi, mukavaa viikonloppua!
  Hanne: Oi menkää Bossaliinaan, tykkätte varmasti. Minä en voi syödä lihaa, paitsi että syönhän minä kalaa...lihaa se on sekin.
  Inka: Luulen, että lapsilla on vielä joku omatunto tai moraali niin vahingoittumaton, että ne näkee selvemmin mikä on oikein ja mikä on määrin. Niitä ei määrittelee mitkään talous- tms. höpinät.
  Omenaminttu: Minusta on pöyrityttävää, että julkinen liikenne on niin kallista. Jos on edullisempaa mennä omalla autolla, jotain on pahasti pielessä.
  Merja: Mansikkapaikka on toinen mun ihan lemppari, toisenlainen, mutta omanlainen. Se on minuun nähden vähän kaukana ja menee niin aikaisin kiinni, etten koskaan ehdi sinne. Se oli opiskeluaikojen vakkaripaikka.
  Katja: Bossaliina on totta tosiaan nostalginen paikka. En muuten ole tiirannut noita mattoja sillä silmällä :) Täytyy sitten ensi kerralla. Tervetuloa Turkuun! Täällä on tietysti paljon nähtävää, mutta Bossaliina ja Mansikkapaikka ovat kyllä kivoja kahviloita. Ja Blanko, Panini ja Mami kivoja ruokapaikkoja...onhan niitä, vaikka mitä. Tänne on avattu paljon uusiakin paikkoja, joihin en ole ehtinyt.
  Erika: Eikö ole hassua? Eihän ne koneet sitä varten ole, mutta mulla on aina sellainen tunne, että olen kokeessa, kun haluan saada "oikean" vastauksen.

  VastaaPoista
 9. Onpa upean näköinen paikka!! Bossaliinassa käynnistä olen haaveillut jo pitkään, mutta sattumoisin se ei ole ollut koskaan auki, kun olen siellä päin liikuskellut :( Mutta kai sitä vielä kerkiää?

  Sinä se olet sitten oikea reissunainen!

  VastaaPoista
 10. Voi kerro sitten millaista oli Gdanskissa, tulin juuri siihen tulokseen, että Puolaan on päästävä uudestaan. Huokaan tosi pitkään nyt. Taidanpa käydä ihan vain nyt ikäänkuin alustavasti katastelemassa hintoja :)
  Bossalina näyttää kivalta.

  VastaaPoista
 11. Voi että mikä paikka, nuo tuolitkin! Minä en ole tehnyt Krissen vaalikonetta, vaikka melkein kaikki muut olenkin, mutta onneksi ne auttoivat päättämään, ketä äänestää. Miksi kukaan ehdokas ei kysy minulta, miten asiat kannattaisi hoitaa!! Osaisin vastata. :D

  Gdansk, totta kai. Maailma on järkyttävä. Ja ihana. Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 12. Paljonkohan maksaisi junalippu Gdanskiin? Junalippu Turkuun oli taskussani joskus useamman kertaa vuodessa, mutta nyt Turun matkassa voisi olla jo uutuuden viehätystä, syitä reissuun tulee koko ajan vain lisää.

  VastaaPoista
 13. Ihanasti vinksallaan, todella :-)
  Tekisi mieli tuonne Gdanskiin. Olin siellä kaksi vuotta sitten toukokuussa ja tykkäsin kovasti.

  VastaaPoista
 14. on se hullua miten halpaa lentäminen on nykyään. kuinkahan kauan näin voi jatkua?
  hyvää matkaa Gdanskiin! en ole kuin ihan pikkasen kateellinen vain;)

  VastaaPoista
 15. Ooo. Tuolla Bossaliinassahan on tullut jopa vierailtua. Hauskaa, että vaikka Turku on minulle vähän niinkuin ulkomailla, siellä on silti tuttuja paikkoja. Siellä oli hyvä fiilis ystävien keskellä kaakaomuki palelvissa kourissa.

  Hesarin vaalikone syyti minulle aivan "vääriä" ajatussuuntia. Vastailin sitten ehkä itse vähän väärin. Mutta tutustuttuani ehdokkaisiin elävänä paikallistorilla löysin ehdokkaani. Jännittävää luomukommunikointia semmoinen... Ääni on siis pakattuna kuoreen ja leimakin päällä.

  VastaaPoista
 16. Bossaliina näyttää herkulliselta ja kodikkaalta. Siellä varmasti viihtyisin. Ja jos avaisin jonkin oman julkisen paikan uudelleen olisi se todennäköisesti jotain tuohon suuntaan. Heillä näytti olevan myös lempisohvani, tuo kylpyammeviritys. Sellaisen toteuttamisesta olen, ihan oikeasti, vuodesta -93 haaveillut. Toteutus odottaa aikaa oikeaa.

  Gdansk kuulostaa houkuttelevalta. Millaisiahan kahviloita sieltä löytyy?

  VastaaPoista
 17. Aivan ihanan näköinen paikka. Täytyy tehdä retki Turkkusse, että pääsee käymään!

  Minä en ole vielä vaalikoneelle osannutkaan. Naurattaa tuo sun väärinvastaaminen... Ehkäpä minäkin uhraan hetken koneelle!

  VastaaPoista
 18. Oh vau, tuo paikka vaikuttaa todella hyvän mielen paikalta, ihanan värikäs ja keväinen.

  Olisi ihana matkustaa jonnekin, aistia uuden paikan kevättä. Vaikka kevään tuloa on kyllä ihana seurata omilla nurkillakin.
  Nyt rupesin ihan miettimään, aukko aivoissa, missä olikaan gdansk?

  VastaaPoista
 19. Iloisia päiviä Gdanskiin! Tahtoisin sinne kovin itsekin.

  VastaaPoista
 20. Bossaliina on kuin Huvikumpu.
  Kävin muuten jo tänään äänestämässä, mies kun on äänestyspäivänä Kiinassa, menin mukana jo etukäteen. Hauskaa Lahtea ja Gdanskia!

  VastaaPoista
 21. Nyt voin mäkin sanoa, että kävin Bossaliinassa vihdoinkin pari viikkoa sitten ja menetin sydämeni. Aivan ihastuttava paikka. Niin kotoisalta siellä tuntui. Toi on ihan kuin mun suusta: pelkään että vastaan vaalikoneessa väärin. Olen ihan paniikissa kun niitä täyttelen, kun en tiedä mitä mun "pitäis" vastata. Ja toisekseen, ajattelen ihan liikaa niitä kysymyksiä. Moneen kohtaan voisin sen palleron laittaa, koska monessa kohtaa asiat eivät ole niin mustavalkoisia.

  VastaaPoista
 22. Ahaa tässä siis se Bossaliina, josta niin kohistaan:) Värikästä ainakin on.

  Gdansk! Voi odotan kuulumisia. Meillä on sama listalla, sitten joskus. Oikeastaan yritettiin varata lentoja sinne syksyllä, mutta ei päästy läpi, joten varattiin Venetsia:)
  Antoisaa matkaa!

  VastaaPoista
 23. Kylläpäs Bossaliina näyttää kauniilta! En ole muuten koskaan vielä käynyt Turussa. Ehkäpä ensi kesänä. Melkeinpä vain Bossaliinan takiakin sinne voisi lähteä, näyttää sen verran hurmaavalta paikalta.

  Hyvää Gdanskia!

  VastaaPoista
 24. Tuittu: Käy ihmeessä Bossaliinassa, jos joskus pääset. Reissunainen on nyt pari tuntia kotona, ja kohta lähtee taas :)
  Himalainen: Meidän lennot maksoi 40 euroa per nenä ja suoraan täältä Turusta. Siksi tämä olikin ihan ex tempore.
  Ilse: Minä olen tehnyt vain yhden vaalikoneen, mutta onneksi tuli oikea vastaus. Ihanasti järkyttävä :)
  Merruli: Enpäs tiedä, olisi kiva matkustaa hitaasti, jos olisi aikaa. Tykkään istua junassa ja edetä hitaasti, ehtii ajatuksetkin mukaan.
  Linnea: Kiva kuulla, olen ihan innoissani. Kohta mennään :)
  Outi: Se on tosiaan hiukan hullua, mutta en valita. Kiitos.
  Mirkku: Kivaa, että sulla on noin mukavia muistoja ja kavereita Turussa. Mä en ole vielä ehtinyt äänestämään, puolue on selvä, mutta ehdokas vielä epäselvä.
  Viljonkka: Olisipa kiva, jos avaisitkin :) Aion testata tosi monta kahvilaa, joten laitan kuulumisia tuoreeltaan tulemaan.
  Sari: Yritetään ainakin :)
  Nonna: Minuakin se naurattaa, eihän ne sitä varten ole ne vaalikoneet.
  Solen: Puolassa, ihan rannikolla. Täältä lennetään halvalla suoraan sinne, siksi tuo valinta.
  Susadim: Kiitos, kiitos.
  Annakaisa: Kiitos, kiitos, kohta mennään. Lahdessa oli mukavaa, kävin kolme näytelmää katsomassa reilussa vuorokaudessa :)
  Villasukka: Se minuakin häiritsee, että olen aina inhonnut mustavalkoisuuttaa ja tuo vastaaminen on vähän sellaista, tosi vaikeata. Kiva, että tykkäsit Bossaliinasta.
  Liivia: Me saatiin lennot 40 per nenä. Ja vasta tällä viikolla varattiin, joten tuli ihan äkkilähtö. Ihanaa, kohta mennään.
  Malla: Toivottavasti pääset tänne käymään. Monta kivaa paikkaa. Tervetuloa, voin antaa vinkkejä :)

  VastaaPoista
 25. Upeat värit kuvissa. Pidin runosta.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 26. Voi noita värejä ja muotoja!
  Tulisikohan oma elämä jotenkin kepeämmäksi, jos kävisi hakemassa äidin liinavaatevarastosta menneiden vuosikymmenten liinoja ja muita kankaita ja levittelisi niitä kotona suloisesti sikinsokin?
  Ehkä silloin olisi helpompi ainakin kuvitella, että kaikki on ja saakin olla vinksin vonksin.

  VastaaPoista