lauantai 2. huhtikuuta 2011

Meillä on päiväunet


Koira laittaa kuonon siihen kohtaan, jossa lantio kaartuu vyötäröksi. Meillä on päiväunet. Ensin siivosimme keittiön lattiasta kattoon, piirsimme kukkia ja perhosia, päätimme, ettei mennä ulos. Hellyys höykyy ylitse kuin aallot Nidassa, silmän kantamattomiin. Thomas Mann rakensi sinne talon, mäntyjen katveeseen. Kuvittele hänet dyyneille, kuvittele kurkien lento. Jäät kantavat hädin tuskin, minä tuskin uskallan puhua tätä hiljaistuutta rikki.

25 kommenttia:

 1. Oi, tuollaista hiljaista lauantaita toivoisin meidänkin talouteen. Ehkä muutaman vuoden päästä, kun lapset hiukan kasvavat :)
  Itse vasta laitoin oksat maljakkoon ja odotan kovasti vihreää.

  VastaaPoista
 2. Teillä on myös aika kauniita esineitä:D

  VastaaPoista
 3. Joskus on ihanaa olla menemättä ulos. Me teimme niin eilen (osin flunssasta toipumisen seuraksena, mutta olisi siellä pihalla voinut nenäänsä näyttää) ja kaiken kukkuraksi menin lasten kanssa saunaan keskellä päivää. Se oli ihan uutta pienilleni ja teki selvästi hyvää meille kaikille.

  Tuo upea naamio tuo mieleeni Claudie Gallayn Rakkaus on saari-kirjan, jonka odottaa kirjapinossani. Siinä liikutaan Ranskan maaseudulla ja teatterifestivaaleilla. Toivon, että se olisi hyvä.

  Sinun kuvasi ovat aina huikeita. Mieli lepää!

  VastaaPoista
 4. Tytti: Meillä on ollut kanssa aikamoista hulinaa viime kuukaudet, nyt on ihanan rauhaisaa. Lapset ovat tosiaan isompia, joten sellaista huutusekamelskajuoksuhyppyjuttua ei enää ole.
  Katriina: Kiitos, sieltä täältä tulleita :)
  Katja: Niin on, siitä tulee sellainen ihanan anarkistinen olo. Se on kai tämä luterilainen, sisäänrakennettu mielentila, että "pitäisi" mennä ulos. Sauna päivällä olisi ihanan anarkistista. Naamion ostimme Venetsiasta joulukuussa...täytyy etsiä tuo kirja käsiin. Kiitos :)

  VastaaPoista
 5. Minä rakastan hiljaisuutta ja nyt telkkari rikkoo sen...
  menen sulkemaan ..

  VastaaPoista
 6. Tämä päivä joka kulkee jo kohti yötä on ollut hyvien hiljaisten hetkien päivä.Kaunista sinulle täällä kuten aina.Hyvää huomista♥

  VastaaPoista
 7. Minä ehkä pystyn ehkä nyt vain sanoa, että niin kaunista kirjoitat. Tuli niin lämmin hyvä mieli. Me syötiin pizzaa sohvalla vierekkäin toisiimme käpertyen :)

  VastaaPoista
 8. Hiljaisuus on hyvä ehjänä. Ihana lauantaitunnelma, sellainen pitkä ja rauhaisa, levollinen. Tekee nyt mieli päiväunille, vaikka vasta aamu :)

  VastaaPoista
 9. Hanne: Hiljaisuus on parasta. Minä olen yleensä hiljaisuudessa, jos saan valita. En laita mitään taustamusiikkia edes.
  Maria: Meilläkin juuri tuollainen ja tästä päivästä tulee toivon mukaan samanlainen.
  Himalainen: Kiitos. Meilläkin on tapana syödä sohvalla vierekkäin. Enää en viitsi ajatella, että se olisi jotenkin paha.
  Satu: Meillä alkaa nyt hidas sunnuntai...odotan jo nautiskellen rauhallista päivää.

  VastaaPoista
 10. Nautin hiljaisuudesta, kuuntelen vaain itseäni ja tuulen huminaa ja laineiden liplatusta. Sunnuntai on on hiljaisuuden päivä.

  VastaaPoista
 11. Tänään haen oksan, haen varmasti! Ei hyvään paljon tarvita.

  VastaaPoista
 12. Minä haluaisin nähdä Nidan rantaan vyöryvät aallot, seisoa varpaat vedessä ja olla hiljaa. Oletko käynyt Nidassa?

  VastaaPoista
 13. Villasukka: Minustakin se on juuri sitä. Äsken olin kyllä kirpparilla. Löysin villatakin, vähän lehtiä ja lasipurkin, jonne laitoin korppujauhot.
  Laura: Lapsi löysi tuon oksan ja minä anelemalla anelin, että sain siirtää sen ruokapöytään. Se on kaunis...en ole varma, minkä puun oksa se on.
  Kamomilla: Kävimme Midassa pari vuotta sitten kesällä. Se oli kyllä kaunis paikka. Pitkä upea hiekkaranta ja isot aallot. Minusta on jotenkin kiehtovaa, että Thomas Mann on löytänyt paikan jo 30-luvulla, sehän on kaukana Saksasta ja aika syrjässä. Museo oli kyllä vähän pettymys, kun siellä ei ollut juuri huonekaluja tms.

  VastaaPoista
 14. Ihanan vihreitä alkuja oksissa. Muutenkin oli paljon kauniita kuvia. Koirat osaa olla niin söpöjä noukka sylissä. Olen usein puuduttanut lähes koko kehon kun en ole hennonnut likkua pieni kuono sylissä tuhisten. :)

  VastaaPoista
 15. Juuri nyt muistin, mitä piti tehdä tänään-etsiä ja hakea oksa. Ei muistettu ja nyt ruuhka teillä jo melkoinen. Voi että.

  Teiltä löytyy kauniita yksityiskohtia.

  VastaaPoista
 16. Dahlia: Minäkin puudutan itseni usein, ei raaski liikahtaa, kun tinen on niin tyytyväisenä siinä liki.
  Pikkujutut: Etsiä ja hakea oksa. Se on muuten hyvä, yksinkertainen ja iloa tuottava asia. Kiitos :)

  VastaaPoista
 17. Mitäs oksia nuo ovat? Ihana vaalea vihreä! Mulla kirsikat kukkivat! Ah!

  VastaaPoista
 18. Minäkin liityn seuraan. On suuri tarve nähdä asioita tuoreesti, ja täällä niin sanat kuin kuvatkin ovat... vähän kuin se tuuli jonka naapurina asutte?

  VastaaPoista
 19. Ai niin. Jossain vilahti lisänimi Kaappihullun päiväkirja tälle blogillesi. Jos olisin keksinyt niin olisin varmasti nimennyt omani niin :-)

  VastaaPoista
 20. hulinaa on ollut täälläkin. tänään alkoi hiljaisuus- kuvittelen ainakin niin ja näen sen kurkien lennon.

  ps. aikoinaan minulla oli kattolamppu, johon oli kiinnitetty lappu, jossa luki: kuvittele tähän valkoiseksi maalattu vanha kiinalainen varjostin. se oli ehkä kaunein valaisin ikinä.... entäs jos kiinittäis rintaansa lapun, jossa lukis: kuvittele tämä 20 vuotta nuoremmaksi. auttaskohan?

  VastaaPoista
 21. Nonna: Kirsikankukat ovat niin kauniita.
  Liisa: Ennen asuimme vielä lähempänä tuulta, mutta kyllä se vieläkin ihan naapurissa on :) Kaappihullun päiväkirja olisi taatusti tällekin blogille parempi nimi.
  Ritva: Arvaan, että sinulla on ollut hulinaa. Hieno idea sinun idealamppusi, paljonhan on kiinni siitä, miten asiat haluaa nähdä. Joo, laitan itseeni lapun, justiinsa.

  VastaaPoista
 22. voihan hiiren korvat. oltaisiinpa jo noin pitkällä..
  tänään kuvittelin kuulevani kurkien äänet, tähyilin taivaalle, mutta ei siellä näkynyt muuta kuin muutama lokki. minä siis todellakin vain kuvittelin kurkien äänet. Thomas Mannia en osannut samaan kuvaan kuvitellakaan.

  VastaaPoista
 23. Voi, mikä tunnelma! Niin kauniisti osaat sanoin kuvailla... Ja tuossa alimmassa kuvassa on upeat värit!!

  VastaaPoista
 24. Naamio on todella kaunis! Oksia pitää aina keväisin olla maljakossa. Minä innostuin niiden keräämisestä niin että laitoin yhden maljakon rappukäytäväänkin.

  VastaaPoista
 25. Outi: Kohta ollaan, eikös! Minäkään en ole niitä kurkia vielä nähnyt...minun ajatus nyt laukkaa sikinsokin, ei siinä ole paljon tolkkua.
  Tuittu: Kiitos kovasti. Kun on valoa, värit tulivat niin hyvin esiin.
  Virkattu lintu: Minustakin se on upea. Etsimme pitkään sitä oikeaa, ja sitten se tuli vastaan. Heti tiesimme, että tuo se on.

  VastaaPoista