tiistai 10. toukokuuta 2011

Iltoja, joina ei malttaisi mennä sisälle


Oi näitä keveitä, kuplivia aurinkopäiviä. Iltoja, joina ei malttaisi mennä sisälle.
Haluaa istua jokilaivoilla, katsoa kun aurinko painuu talojen taakse. Käsivarret ovat jo kananlihalla, mutta tarjoilija sytyttää lämpölamput ja jäämme vielä hetkeksi.
Pöydistä kuuluu naurua. Lapsi saa lahjaksi salaatin siemeniä ja ponchoksi UFFilta ostetun hameen.
En muista ulkomuistista kuin profeetat ja planeetat.
Yhdellä niistä asun.
Meidän talossa asuu vielä monta eläintä, vaikka Mäyrä muuttikin juuri pois.

23 kommenttia:

 1. Ei malttaisi ei.
  Ihanaa aloittaa aamulla varhain ja antaa miehen huudella saunaseuraa moneen kertaan turhaan.
  Ihanaa laittaa aitauksia ja katoksia ja kasvimaita ja kukkapenkkejä ja kasvihuoneita ja keriä viimeiset lampaat-kanit ja vaikka mitä. Olen näin lähes jo lomalla,vain yksi ryhmä tällä viikolla ja sitten viikko ihan pelkkää omaa, käväisy Italiassa ja näitä samoja rakkaita.

  VastaaPoista
 2. Kirsimarja: Ei niin. Sinulla on niin erilaista tekemistä kuin minulla. Mutta lampaat ovat suosikkejani. Jos joskus rupeaisin tilalliseksi, haluaisin lampaita. Ja sinä pääset Italiaan, ihanaa.

  VastaaPoista
 3. Minun planeettalistalleni lipsahtaa yhä Pluto, kouluaikoina muistiin päntätty.

  VastaaPoista
 4. Minullakin käy niin, sinne se sitkeästi livahtaa. Vanhan talon tapetin takana oli tosiaan lehtileike siitä, kun pluto aikoinaan löytyi. Hassua...ja nyt siltä riistettiin planeetan titteli.

  VastaaPoista
 5. Ja oi näitä öitä, kun tekisin mitä tahansa, että yskä hellittäisi. Onneksi se sentään antoi hyvän syyn olla enää edes yrittämättä unta, ja tulla sen sijaan tänne.

  Mikä kirja tuossa kuvassa on aluillaan?

  VastaaPoista
 6. Sain blogisi auki ihan omalla koneella. Luin monta postaustasi aamun avaukseksi. Kiitos. Minà en malta nukkua aamulla, vaan kuuntelen mustarastaiden onserttia, ihailen pààskyjen lentoa ja aamutaivaan vàrejà. Silti kaipaan Suomen kevàttà! Telkkarista on nyt tullut puoli tuntia horoskooppeja. Menen ja vaihdan kanavaa... ja keitàn suomalaista kahvia.

  VastaaPoista
 7. Great photos! I like the flags and lights one.

  VastaaPoista
 8. Ansku: Sinä olet keskellä yötä hereillä, voi kuinka kurjaa. Tyttö aloitti tuota kirja jokilaivalla, kun sai sen lahjaksi. Se oli joku Penny-sarjan kirja. Se ahmii kirjoja kuin minä ruokaa :)
  Lissu: Hauskaa, että sait blogin auki, onko se siis jotenkin raskas, hidas aukeamaan? Aamut olisivatkin ihania. Pitäisi joskus mennä illalla aikaisin nukkumaan ja herätä aamusta aikaisin, kumpaankin ei enää tässä iässä jaksa.
  Junaluska: Thank You so much. My little girl took that picture, where is flags hanging in the air.

  VastaaPoista
 9. Tota. Minäkään en malttaisi mennä sisälle, en nukkumaan. Aamuisin nukuttaa, mutta on ihana herätä ja koettaa ottaa kiinni siitä ihmeellisestä valohiljaisuudesta.

  Profeettoja en muista. Mutta minäkin lisään planeettalistaan aina Pluton. Viisivuotiaani sen sijaan muistaa aina Pluton kuut, Nixin ja Charonin, koska Markus Hotakainen leikittelee kuilla mainiossa lasten avaruuskirjassaan.

  VastaaPoista
 10. Katja: Minä nukuin tänään puoli tuntia pommiin, mutta olin sitten viidessätoista minuutissa ulkona ovesta. Olen yleensä nopea lähtijä. Minä muistan ns. pienet profeetat vai mitä ne on ne Hoosea, Joel, Aamos..ihan outoa muistaa tuollaisia asioita.

  VastaaPoista
 11. Oi näitä valoisia ja lämpimiä kesäiltoja, millään ei malttaisi mennä sisälle eikä ainakaan nukkumaan.

  Eilen illalla ihastelimme kuumailmapalloja. Ihasteluun jää, sillä korkean paikan kammoisena en suostuisi kokeilemaan moista huvitusta.

  Pitäisiköhän päivittää muistiin profeetat ja planeetat?

  VastaaPoista
 12. Marjatta: Minä taas olen haaveillut kuumailmapallolennosta vuosikausia. Ne ovat vain niin himputin kalliita, etten ole raaskinut lentää. Planeettoja olen tarvinnut usein, mutten ikinä profeettoja.

  VastaaPoista
 13. En ole vieläkään oikein sisäistänyt, että Pluto ei ole planeetta. Lapsena Pluto kuulosti kaikista kivoimmalta planetalta. Olihan se pieni kuten minäkin.

  Ihanan valoisia kuvia.

  VastaaPoista
 14. planeetat mä kyllä muistan, mutten noista profeetoista ole kuullutkaan.. (valikoiva muisti)mutta toisaalta osaan presidentit ja sijamuodot ulkoa, kelpaako ne? :)

  VastaaPoista
 15. Minna-Liisa: Minustakin se on hassua. Että riistetään toiselta titteli. Minustakin sillä oli tietysti hauskin nimi.
  Etta: Minäkin osasin sijamuodot, muistankohan vielä..inessiivi, illatiivi jne. Presidenttien kanssa on aina hankalaa, eivät tule ulkomuistista. Mutta kelpaa, tuo riittää.

  VastaaPoista
 16. Minä en kyllä tiedä yhtään mitään. En tiennyt sitäkään, että Suomessakin voi viettää kevätiltoja jokilaivoilla istuskellen.
  Pysähtynyt kevätilta syttyvien valojen ääressä on vieläkin houkuttelevampi ajatus kuin kesäilta samassa paikassa. Kesällä valo on jo niin arkinen asia, ettei sitä janoa enää samoin kuin keväisin.

  VastaaPoista
 17. Minä huomaan joka vuosi uudestaan tähän aikaan, että meillä on yksi iso huone lisää: terassi ja sitä ympäröivä piha! Ihanaa! Sulla on vähän sellainen city-versio...

  VastaaPoista
 18. Minäkin muistan ne planeetat Plutoineen päivineen, kiitos ystäväni kehittämän muistisääntö-runon. Montaa muuta juttua en sitten muistakaan. Jokilaivat kuulostaa mahtavilta. Itse olen ollut paljon joen rannassa. Se on ihanaa.

  VastaaPoista
 19. Tuli niiin ikävä Turkuun, mun hyvä ystävä asuu Kaarinassa, sinne Turusta siirtynyt. Ollaan yhdessä koluttu Turkua, kaunis kaupunki, josta löydän aina jotain uutta.Tahtoo sinne!

  VastaaPoista
 20. Tämä lumottu kesän alku, mikä ihmeen valoisuus ja tuoksu...
  ei tee mieli sisälle,
  ei kissojenkaan!!

  VastaaPoista
 21. Kamomilla: Turussa on paljon jokilaivoja, tämä taitaa olla oikein tunnettu kaupunki niistä. Kaikista saa juomaa ja monista ruokaakin. Ihan hirmu mukavia paikkoja kaikki.
  Nonna: Joo, minulla oli monta vuotta piha, mutta nyt on urbaani versio, johon kuuluu joki parin sadan metrin päässä ja mukava parveke. Kelpaa minulle.
  Martta: Heti tulin uteliaaksi, että millainenkohan runo se mahtaa olla, kuulostaa suloiselta. Minulla on muistisääntö Venäjän tsaareihin. Tervetuloa jokilaivoille!
  Katariina: Tervetuloa! Tämän vuoden aikana täällä tapahtuukin kaikenlaista kivaa tuon kulttuuripääkaupunkivuoden ansiosta.
  Hanne: Ei tosiaan tee mieli sisälle. Pitää notkua yötä myöten ulkona :)

  VastaaPoista
 22. ei näinä iltoina malta mennä sisään. eikä oikein muutenkaan malttaisi viipyä sisätiloissa yhtään pidempään kuin on pakko. ensimmäisistä kevätpäivistä on saatava kaikki ilo irti:)

  VastaaPoista
 23. Outi: Ei tosiaan malta, notkuu vain kaduilla, joella tai parvekkeella. Minä jotenkin kuitenkin pelkään, että kohta on taas kylmää, joten nyt pitää nauttia auringosta ja ulkoilmasta.

  VastaaPoista