torstai 30. kesäkuuta 2011

Istanbul - Neniä oli vähemmän kuin päitä

 
Olen tuijottanut tuhansia päitä. Siellä oli Afrodite, Augustus ja Aleksanteri Suuri. Oli jonkun iso jalka ja monta pientä päätä. Oli Halikarnassoksen temppelin leijona ja lohikäärme. Menin päissä sekaisin. Vaelsin huoneesta toiseen ja tuijotin uljaita profiileja, aistikkaita suita, väkivahvoja käsivarsia. Neniä oli vähemmän kuin päitä, päitä enemmän kuin olisi jaksanut yhdellä kertaa tavata. Mutta olivat ne silti kiehtovia, herkkiä, sensuelleja ja eloisia.

Kun väsyimme päihin, kävelimme taas Galata-sillalle. Koska jos ihminen on väsynyt päihin, päiviin tai päättömiin päiviin, sillalla murheet unohtuvat. Voi olla lokki, joka hakee laiturilta kalanperkuutähteen ja lentää täydellisessä puolikaaressa katolle istumaan. Voi olla vapaa, vaikka olisi lentokyvytön.

12 kommenttia:

 1. Hauskasti ilmaistu. Noinhan se juuri menee. Kulttuuri on vanhaa ja ähky tulee. Täällä kotomaassa minulle tulee metsätieähky. Kaikkialla vain yhtä ja samaa.
  Kuviisi ei tule ähkyä. Hieno sarja taas.

  VastaaPoista
 2. Loistava Istanbul-sarja! Moni käy ja katselee, harvemmat näkevät ja kokevat. Upeaa, että annat mahdollisuuden sukeltaa kuviin...

  VastaaPoista
 3. Olen aina ihmetellyt, mihin ne kaikki nenät katoavat. Mutta onhan nenättömissä hahmoissa jotakin niin kovin hellyttävää!
  Onneksi siellä on lepopaikkoja, joihin voi mennä kun on nähnyt ja samalla varmaan oppinutkin liikaa.

  VastaaPoista
 4. Ilona: Kiitos, otin niitä varmaan sata, kun näky oli niin komea.
  RvaPioni: Ähky tulee väkisinkin, vaikkei haluaisi. Nauttii niin kovasti kaikesta ja yrittää perehtyä kaikkeen ja sitten väsyy.
  Ellinoora: Kiitos. Minä yritän nyt ottaa ihan rauhassa, että ehtii kokeakin, ettei vain ahmi. Mutta ensimmäisellä kerralla niin käy väistämättä.
  Kamomilla: Tosi paljon nenättömiä tyyppejä, ei juurikaan nenäkkäitä :)
  Niina: Kiitos, kiitos. Minä taidan tykätä näistä lokeista ihan valtavasti.

  VastaaPoista
 5. hahaa, vai menit päissä sekaisin;)

  nuo mosaiikit on niin hulppeita, käsittämättömän kauniita. ja kuka niitäkin on mahtanut väkertää, pala palalta, kuinka kauan...

  VastaaPoista
 6. Oi täälläkin on matkaraporttia, ihanaa ihanaa!!!!
  Ja vielä Istanbulista, jonne jatkuvasti halajan enkä pääse (mies ei suostu). Imen näistä kuvistasi siis kaiken.

  Viime viikolla minäkin näin nenättömiä yllin kyllin:)

  VastaaPoista
 7. Kiitos upeasta kuvamatkasta kanssasi!

  VastaaPoista
 8. Outi: Minä oikeastaan ihmettelen, kuinka vähän täällä on tuollaista orientaalia arkkitehtuuria ja taidetta. Noista mosaiikeista tulee heti Marokko-kuume.
  Liivia: Jeps, tänne taas tultiin :) Voi sinun miestä, sinun pitää sanoa sille, että täällä on mahdottoman turvallista, mukavia ihmisiä, jotka rakastavat lapsia, melko siistiä....enhän mä nyt keksi tietenkään mitään huonoa sanottavaa. Vielä muutama päivä täällä nautitaaan.
  Maria: Kiitos, kiitos sinulle :)

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia ja värejä jälleen. Taituri olet :). Mies on alkanut katsoa matkoja Istanbuliin, kun olen näyttänyt matkakertomustasi hänelle :). Jos vihdoinkin pääsisimme.

  VastaaPoista
 10. Villasukka: Turkin valtio voisi pestata minut kirjoittavaksi mainospääksi. En nimittäin keksi tästä kaupungista nyt mitään moitittavaa ja olemme sentään olleet täällä jo pari viikkoa ja viimeksikin viikon verran. Toivottavasti pääset matkaan :) Yritän postata oikein miestä houkuttavia kuvia :)

  VastaaPoista