torstai 23. kesäkuuta 2011

Istanbul - Seksinuket istuvat hylättyjen alttareiden vieressä


Vietämme kuumimman päivän modernin taiteen museossa, jossa on ihanan viileää, ilmastointi toimii jopa niin hyvin, että viluttaaa. Silloin voi käydä niin, että nauliutuu erään tietyn maalauksen eteen kymmeneksi minuutiksi: Burhan Uygurin The Door menee ihon alle. Pidän myös Lale Taran valokuvista, joissa seksinuket istuvat hylättyjen alttareiden vieressä lapset käsivarsillaan.

Jos istuu kahvilasssa tunnin, näkee kulkukoirien kärhämän, miehen rinkelikeko päälaellaan, ainakin seitsemän kulkukissaa, joista yksi päivystää sekatavarakaupan ovella, samaisen kaupan omistajaparin suudelman tiskin takana, punaisella sametilla verhoillun divaanin matkalla jonnekin, kasan pakittavia keltaisia takseja, miehen, joka kiikuttaa tarjottimella täysinäisiä teelaseja, burkhaan pukeutuneita naisia, karttaa tutkivia turisteja, sen suloisen koiran, joka ravaa tietä edestakaisin. Voi unohtua siihen ja ihmetellä, miten on mahdollista istua siellä.

5 kommenttia:

 1. Jotenkin tuo "Istanbul Modern"-kyltti näyttää kuin ulkoavaruudesta repäistyltä.
  Kun maistelee sanaa Istanbul, ei tule mieleen mitään modernia. En osaa liittää Istanbuliin Kiasman kylmiä, kaikuvia käytäviä vaan ne imaamin laulut ja polttavan hiekan. Kiitos, että näytit myös sen toisen puolen.
  Jäin tuijottamaan tuota leivosta, toivottavasti maku oli yhtä herkullinen kuin ulkomuoto!:)

  VastaaPoista
 2. Olette ehtineet vaikka mitä, monta ihanaa postausta, kiitos, uskomaton maailma.

  VastaaPoista
 3. Tämän haluaisi kirjana jota voisi selailla ja pidellä...
  kiitos sinulle kun jaat tämän.

  VastaaPoista
 4. Kamomilla: Minullakaan ei tullut Istanbulista mieleen mitään modernia. Sen takia on virkistävää huomata, että täällä elää rinnan niiden kaikkien kliseiden, jotka ovat myös totta, kanssa moderni, sykkivä metropoli, joka on hyvinkin länsimaalainen. Leivos oli kuulemma herkullinen, lapsi söi sen.
  Annakaisa: Olemme ehtineet, vaikka omasta mielestämme olemme vain hitaasti nautiskelleet.
  Maria: Taas voisi lupailla, että juu, sellainen tehdään, mutta meidät tuntien, en tiedä :)
  RvaReipas: Nam, kiitos :)

  VastaaPoista