perjantai 5. elokuuta 2011

Eräs lapsi nyppi silmäparrat


Vieras lapsi haluaa tilata ravintolassa petonipizzaa.
Työkaverin lapsi huiskii pärkäsiä.
Meillä syötiin makaronilaatikon kanssa pöppöä ja toppi oli makoisaa leivän päällä.
Eräs lapsi nyppi silmäparrat.

Kannattaa syödä paljon diettipatukoita: mitä enemmän niitä syö, sitä enemmän laihtuu.
Sitten haihtuu, kuten kävi sille pojalle Jörö-Jukassa.
Siellä oli myös ne tytöt, joista jäi jäljelle vain savuava tuhkakasa, kun leikkivät tulitikuilla.
Ja se poika, joka käveli mereen ja hukkui, kun ei katsonut jalkoihinsa.
Minä en syö aamupuuroa ja katselen pilviä minkä kerkiän. Kerran kompastuin jalkoihini, mutta se oli mansikanpoimijantauti, sanoi tohtori.

Mukavaa viikonloppua! Syödään petonipizzaa, huiskitaan pärkäsiä ja nypitään silmäparrat.

19 kommenttia:

 1. Upea portaikko. Me ostettiin hävä hermeitä kun päästiin vihdoin käymään ulkona. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Joskus pizza on tosiaan kuin petonista tehtyä. Jörö-jukasta tulee mieleen vain, että "Jos ei lapset tulleet hyviks, jauhettiin ne jyviks".

  VastaaPoista
 3. RvaReipas: Se on meidän kirjastosta, vanhalta puolelta. Meidän koira rakastaa hermeitä!
  IlonaH: Se on kyllä totta :) Minulla on jossain vanha Jörö-Jukka, perintökalleus, mutten nyt löytänyt sitä tähän hätään.

  VastaaPoista
 4. Hei, pitkästä aikaa! Meillä 5v. ehdotti eilen että korjataan kellukkeet ENKELI-teipillä! Isoveli siihen; tarkotatko Jeesus-teippiä (meni tytöllä enkeli ja Jeesus sekaisin).
  Menneitä kommentoin; mekin mentiin eilen värikuplaan, mutta olikin juuri mennyt kiinni...harmitti, täytyy koittaa ehtiä vielä uudestaan. Ja sitten pitää ehtiä vielä Pallivahan pitsilohkareelle, oletteko käyneet? Ukko-Pekalla kävin myös risteilemässä, oli aika riehakas se yhteislaulujen vetäjä ;)
  Mulla alkaa loma viikon päästä, kun taisi käydä niin että koulu johon hain, ei aloita hakemaani linjaa ollenkaan :( harmittaa, mutta nyt on jo syksy suunnitelmia täynnä, mitä kaikkea teen kun puolivuotta on mennyt niin kiireessä.

  VastaaPoista
 5. Annakaisa: Moimoi! Enkeliteippi olisikin ihan yhtä johdonmukainen nimi kuin jeesusteippi. Tuo kupla on tosiaan välillä kiinni ja tuulellakin, joten teillä oli huono tsäkä, harmi. Mekin jonotettiin melkein tunti sinne. Pallivahan pitsilohkare on vielä näkemättä! Sen nimikin on jo ihan hassu. Mutta me tulemme teatteriin, mun täytyy vain tsekata kalenteri :)

  VastaaPoista
 6. Mullekin tuli niin nostalginen olo Jörö-jukasta. näin sielunisimillä hänet ja hänet kätensä..

  Kädet ovat kauniit, mielenkiintoiset eli mieli on niissä kiinni..
  Ihanaa viikonloppua =)

  VastaaPoista
 7. "Hei Markus, mikä tuo eläin on?", kysyin, kun osoitin kuvaa elefantista.
  Ja Markus 3v. vastasi: "En minä tiedä. Emäsantti!"

  VastaaPoista
 8. Hanne: Jörö-Jukan kädet, totta! Siinäpä vasta kädet!
  Solen: Hihih. Kiitos nauruista. Kyllä lapset on mahtavia, niiden kanssa jutellessa ei koskaan ole ikävää.

  VastaaPoista
 9. Kylläpäs tästä tekstistä tuli iloiselle tuulelle! Rupesin heti muistelemaan sekä Jörö-Jukka-tarinoita että omien lasten hauskoja sanontoja. Minäkin muistan Jörö-Jukasta tulitikuilla leikkivän lapsen, josta oli lopussa vain tuhkakasa jäljellä. Ja niitä hauskoja lasten suusta: yläkukka 'amppeli', tissinmuotoset 'rintaliivit', pimpe 'prinsessa'ja pulkata 'laskea pulkalla'. Ja tyttären tukka on aamuisin peikkoinen ja namigaattori on tänä kesänä vienyt meidät monta kertaa perille!
  -Marjo

  VastaaPoista
 10. Siskonpoika sanoi pienenä "päntty", tarkoitti päärynää. Samainen poika mietti kerran miten suuri maailma on. Sanoin, että siihen kuuluu paljon muutakin kuin tämä Nivala. Tuumasi tietäväisenä: "Nii-in, on myös Haapavesi."

  Siskontyttö kipaisi nelivuotiaana naapurista ovelleni ja sanoi halunneensa tulla katsomaan taloja. Ai mitä taloja, ihmettelin. "No TALOJA! Teidän taloja!" Tyhmä täti ei ymmärtänyt, että akvaarion kaloja pitäisi päästä näkemään...

  VastaaPoista
 11. Marjo: Kiva :) Nuo oli varsin opettavaisia nuo Jörö-Jukan sadut, moni on jäänyt mieleen ikuisiksi ajoiksi. Vai ei pelottelu tehoa? Mun mielestä tuon pulkata voisi esimerkiksi ottaa ihan käyttöön, paljon parempi kuin oikea sana. Ja minäkin haluan autoon namigaattorin!
  Ansku: Aika lutuinen tuo pieni poika suurta maailmaa miettiessään :) Ei ihme, että siskontyttö hermostui, kun et heti halunnut taloja näyttää. Lapsilla on sellaisia oivalluksia, joista olen usein ihan kateellinen.

  VastaaPoista
 12. Meillä esikoisella pekonipasta oli pekonipaskaa ja pupujussi oli pupunussi.Kun ei noita sanoja muuten meillä viljelty ei lapsi ymmärtänyt sanojen olevan mitenkään ongelmallisia. Kehityttiin aika hyviksi sisäänpäinnaurajiksi.

  VastaaPoista
 13. Upea tuo kirjaston portaikko!!Tuossahan tulisi vain istuskeltua portaissa ja haaveiltua :)

  VastaaPoista
 14. Merruli: Oi voi, ei voi olla totta! Ihan mahtavaa :) Pekonipaskaa, jonkun mielestä se voi tietty olla sellaista. Ja pupunussi on aivan ihana :)
  Susa: Se on muuten tosi hieno, ja kirjaston uusikin puoli on upea. Meillä on hyvät oltavat.

  VastaaPoista
 15. Meillä juotiin tänään rimppalia. :o)

  VastaaPoista
 16. Ja meillä otettiin pykärä pois päästä kun tultiin pyöräilemästä.
  Hauskoja sanoja tänne tullut:)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 17. Leinikki: Meidän tyttö ei tykkää rimppalista :)
  Leena: Miten kaikki lasten sanat kuulostaa paljon paremmilta? Olen tainnut kyllästyä tavallisiin sanoihin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 18. Lasten kieli on ihanaa!

  Leppoisaa elokuun ensimmäistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 19. Marjatta: Niin onkin, minä nautin siitä niin kovasti. Harmi, että omat lapset on jo niin isoja, ettei niiltä lohkea tuollaisia sanoja.

  VastaaPoista