maanantai 12. syyskuuta 2011

Kaatuuko Kreikka? Lentääkö leija?


Kaatuuko Kreikka? Lentääkö leija? Laulaako Leila?
Aamut kylpevät sumussa.
Vastarantaa ei näy, mutta toisen silmistä näen vastarannan.
Simpukkaan voi piilottaa päiväkirjan avaimet, sydämeen sanojen virran.
Meillä satoi aamusta iltaan. Kyyhkynen haaksirikkoutui ikkunaan, jätti pelästyneen jäljen ja lensi pois.

Tänään opittua:
Väärennetyistä lääkkeistä on löydetty automaalia ja rotanmyrkkyä.
Silvio Berlusconin arvellaan käyttäneen 409 000 000 dollaria itsensä puolustamiseen oikeudessa.26 kommenttia:

 1. Uskomattoman pöyristyttäviä nuo asiat jota olet tänään oppinut.

  Mutta onneksi on kaunistakin, esimerkiksi tuo, että vastarannan voi nähdä toisen silmistä.

  VastaaPoista
 2. pakko kommentoida taas kuvia, että ovatpa kauniita. ja maailmassa on paljon hämmentäviä asioita. niitä aina välillä kuulee, vaikkei haluaisikaan.

  VastaaPoista
 3. Mikä sumu! Olisipa täälläkin, kaipaan syksyn aamu-utua.
  Tuli mieleen noista opituista, että niitä olisi hyvä kirjata välillä ylös. Vaikka viikon ajan :)

  VastaaPoista
 4. Vau Vau mikä tunnelma, onpa kauniit kuvat!! Varsinkin tuo kolmas, ihan kun väriläikkä mustavalkokuvassa.

  VastaaPoista
 5. Jaana: Eikös vaan, minäkin olin noista järkyttynyt! Ja suomalaiset ostavat 44 miljoonalla eurolla väärennettyjä lääkkeitä vuodessa.
  Etta: Kiitos. Liian paljon hämmentäviä ja kummallisia asioita. Tuo Silviokin olisi voinut antaa rahat vaikka Etiopiaan.
  Anniina: Aamu-utu on ihanaa. Ei täälläkään joka aamu sentään noin kaunista ole. Joo, pitäisiköhän aloittaa kirjaaminen nyt...
  RvaReipas: Kiitos. Noista veneistä kuuluu myös musiikkia...

  VastaaPoista
 6. 409 000 000? Minun piti oikein sanoa tuo summa ääneen, vaikken olekaan talousasioista kovin kiinnostunut. Kuivasti naurahtaen ihmettelimme sitä mieheni kanssa.

  "Simpukkaan voi piilottaa päiväkirjan avaimet, sydämeen sanojen virran" on kaunis ajatus ja varmasti tosi.

  Sumussa tai aamu-udussa on ihanaa tunnelmaa. Lensikö leija?

  VastaaPoista
 7. Katja: Näin luin tänään Maailman kuvalehdestä, Kehitysyhteistyön Palvelukeskuksen lehdestä...ihan käsittämätön summa rahaa. Ei tuollaista voi tajuta ja että mies panee sen oman syyttömyytensä todistamiseen. Kiitos kauniista sanoistasi. Ei lentänyt kyllä leija ei. Haluaisin joskus vielä lennättää leijaa hiekkarannalla, sellainen haave olisi.

  VastaaPoista
 8. Onnekas on se, joka näkee toisen silmistä vastarannan. Silloin saa myös varmasti vastakaikua.

  VastaaPoista
 9. Saga: Totta, silloin on varmasti onnekas :)

  VastaaPoista
 10. Ihana saada lukea täällä taas sun sanojasi, nähdä upeita kuviasi..

  Sumussa kaikki näyttää niin pehmeältä, kauniilta, ihminenkin..

  VastaaPoista
 11. Sumu on niin kaunis ja siinä on niin hyvä hengittää. Pöyristyttäviä asioita olet oppinut, vaikka Kreikasta ei nyt varmuutta olekaan. Leija kuitenkin lentää, vaan ei sumussa;)

  VastaaPoista
 12. Hanne: Kiitos kovasti :) Sumussa on kaunista, vähän epätodellista, kuin joku rinnakkaismaailma, joka ei ole ihan totta, ei ainakaan niin raaka kuin tämä oikea.
  RouvaKameleontti: Totta sekin, että sumussa on hyvä hengittää. Ilma on niin ihanan kosteaa. Juu, Kreikasta ei ole varmuutta eikä nyt leijastakaan, mutta leija varmasti saadaan lentämään, Kreikasta ei ihan vielä tiedä.

  VastaaPoista
 13. voi mikä kirjoitus ja kuvat, hienoa!!!!!
  Sumu auttaa suruun, se peittää tuhmat asia ja silloin likaa ei näy. Aamun voi alkaa puhtaalta pöydältä, se on kaunis. Kuulen vain sydämeni sykkeen ;-)

  VastaaPoista
 14. Kauniita kuvia, koskaan en pety kun sivuillesi tulen.
  Kreikan tilanne on kurja, varmaan hämmentää siellä monen elämää. Mulla on ystävä naimisissa Kreikassa ja kuulen välillä häneltä uutisia. Ei kiva.
  Köyhyyttä alkaa olla Suomessakin paljon, seuraan sitä ihan vierestä ja se ahdistaa aika ajoin..Kaitpa siksi toiset ei luovuttaisi omista rahaa pois..

  VastaaPoista
 15. Saisipa soutaa tuohon sumuun. Unohtaa nämä purkamattomat laukut ja tulla valmiiksi järjestettyyn kotiin. Ei vaan. Kotona on ihanaa. Ja tänään minua juhlittiin. Sekin oli kivaa. Ja sinun kuvasi niin kauniit.

  VastaaPoista
 16. Sumuaamut ovat kauneinta. Nyt sataa. Arki valuu niskaan, harmaana. Taidan olla vähän väsynyt. Sulle hyvää päivää toivon!

  VastaaPoista
 17. Maaritti: Kiitos kovasti. Olisikin joka aamu kaunis sumu. Nyt sataa vettä...juurikaan harmaampaa ja märempää ei voisi olla. Mutta eiköhän tästäkin ihan kiva päivä tule.
  Katariina: Minäkin olen miettinyt, että miltä se tuntuu tavallisista kreikkalaisista, kun maa on menossa konkurssiin. Minä en oikein tajua sitä, että miten maa voi mennä konkurssiin. Se on jotenkin liian isoa.
  Mine: Oliko sinulla synttärit? Onnittelut! Mutta minä inhoan laukkujen purkamista, se on riivatun tylsää hommaa. Pakkaaminen sen sijaan on kivaa, varmaan psykologinen juttu.
  Satu: Niinpä, tuo sade on just nyt aika masentava. Mutta tästä on lähdettävä nyt kuitenkin liikkeelle ihan just, mukavaa päivää sinullekin!

  VastaaPoista
 18. sitä minäkin olen miettinyt, että voiko kokonainen maa kaatua. kai se sitten voi. ja kaatua mihin? kun tämä kaoottinen tilanne rahoitusmaailmassa tuntuu enempi vähempi täysin keinotekoiselta ja niin aineettomalta, että vaikea sitä on mitenkään käsittää. ja tuollaisia hra Berlusconin tuhlaamia summia en varsinkaan käsitä. mistähän taskusta nekin rahat on käännetty. oi jaa jaa..

  Mutta sumu on kaunista katsottavaa. sumustakin on vaikea saada otetta, mutta paremmin sitä silti käsittää kuin tätä tämän hetkistä taloudellista hulabaloota.

  VastaaPoista
 19. Kaunista! Ei sentään se, mitä berlusconit puuhaavaat. Ja Kreikka on yksi suuri kysymysmerkki.

  VastaaPoista
 20. Ihan tylsää toistaa aina samat faktat, mutta kuvasi on niin hienoja, tuo sumukuvakin, jossa punainen pressu. Nautin myös tekstistäsi, hyviä tunnelmaapläjäyksiä.

  VastaaPoista
 21. Outi: Niin, minäkään en käsitä tuota asiaa ollenkaan. Se on ihan liian suuri minun pieneen päähän. Ja minä en käsitä mitään yli miljoonan summia. Taloudesta pitäisi varmaan olla jotenkin enemmän kiinnostunut, kun se vaikuttaa kaikkien elämään, muttei se vaan kiinnosta.
  Pirkko: Kiitos. Hyvin sanottu tuo Kreikasta.
  Tie en kevyt: Kiitos, oli upea sumu. Sitähän ne on, tajunnanvirtaa :)

  VastaaPoista
 22. niinpä, ja mä ihan mielelläni ymmärtäisin näistä asioista vähän enemmän, mutta aina kun yritän lukea ja ottaa selvää niin ennen pitkää käy näin; markkinatalous velkasaneeraus luottovoimazzzzz....zzzzzz....zzzzzzzzzzzz.....

  VastaaPoista
 23. Outi: Niinpä! Luottovoima...ihan absurdi sana. Minä joudun joskus väkisin vähän miettimään näitä juttuja ja se on tosi vaikeeta, tulee heti päänsärky :) Mutta silti tajuan, että olisi tärkeää ymmärtää rahan liikkeitä, koska raha on valtaa...sen minäkin tajuan. Nyt vaan sitten nukkumaan...zzz...zzz.

  VastaaPoista
 24. Minen ymmärrä sitä Kreikan touhua kyllä yhtään.Jos multa kysytään,niin sietäis kyllä katua.Jotenki pöyristyttävää koko rahapolitiikka siellä.

  Kauniit utuiset sumukuvat!

  VastaaPoista
 25. Olet varmasti kyllästymiseen asti kuullut kehuja kuvistasi, mutta ovathan ne hätkähdyttävän upeita. Politiikkaa en ymmärrä. En rahavirtojen katoamista. Kuvistasi ymmärrän jotain, sen tunnelman ainakin. :)

  VastaaPoista
 26. Hanna: Voi että, kiitos. Minusta on hätkähdyttävää, että sanot noin. Meidän perheessä on nimittäin ainakin kaksi paljon parempaa kuvaajaa kuin minä. Mies kuvaa mun kanssa matkoilla, joten matkakuvissa on senkin ottamia kuvia. Mutta nää mun kuvat on varmaan siksi näinkin hyviä, että mies käsittelee ne. Minä en osaa :)

  VastaaPoista