torstai 15. syyskuuta 2011

Vanhurskas on hollantilainen hurskas


Mikä ero on vanhurskaalla ja hurskaalla? Sitä tässä yhtenä iltana mietimme. Tulimme siihen tulokseen, että vanhurskas on hollantilainen hurskas.
Lapsi sanoi eilen illalla: Äiti, meidän täytyy ostaa kartano! Sanojensa vakuudeksi hän ojensi lehdestä leikkaamansa myynti-ilmoituksen. Jouduin tuottamaan pettymyksen.

Tänään sitten puhuin viisaita junassa:
Vanha rouva vieressäni sanoi: Minä käyn vessassa.
Minä vastaan älykkäästi: Minä voin katsoa.
Siis tarkoitin, että rouvan tavaroita siinä penkillä. Onneksi oikeassa kohtauksessa oli myös elekieltä.

Ja nyt: hei vaan viikonlopuksi. Huomenna painan kaasun pohjaan ja hurautan itään. Pitäkää leirinuotio hengissä!

36 kommenttia:

 1. Ihania, suloisia kuvia..
  kesän tuoksu mielessä..

  Ihan vähän mietin ja sit hymyilin=)

  VastaaPoista
 2. nää on kyllä ihania kuvia! elekieli on monessa tilanteessa tosi tärkeetä, jotta väärinkäsityksiltä vältytään. kartano, mieletöntä!

  VastaaPoista
 3. elämäni matkat: Kiitos kiitos :)
  Hanne: Kiitos kovasti. Pakko laittaa kuukauden vanhoja kuvia, kun vettä roimii taas ihan kunnolla. Kiva, että hymyilytti.
  Etta: Niin on, se oli hyvä kuvausreissu. Mietin tuon sanoessani, miltä se tuntui elekielestä irrotettuna. Nauratti. Joo, ostetaan kartano.

  VastaaPoista
 4. Ihkut kuvat ja mukavaa reissua!

  Vanhurskas on mun mielestä jotain positiivista, kun taas hurskauteen liittyy negatiivinen lataus... Että näin niinku pikaisesti pohdittuna! =)

  VastaaPoista
 5. Vähän meni täälläkin miettiessä tuota hollantilaista hurskautta, mutta sitten leikkasi. Hauska! Hauska oli myös junakertomus!

  VastaaPoista
 6. mukavaa viikonloppua ja idän matkaa ;)

  VastaaPoista
 7. Hahaa, kirvoititpa naurun tuolla pikku dialogilla junasta. Ja kylläpä auringonkukan nuppu on kiehtova tekele. Oletan että ylin kuva oli auringonkukkavauva.

  VastaaPoista
 8. Vanhurskas on hollantilainen...tsih...joo, on se :D

  VastaaPoista
 9. Tänään kävin kartanossa, tai hirsitalo se oli, mutta minulle se oli kuin kartano. Sen olisin halunnut ostaa, jos ja jos...

  Onneksi junakeskustelussa oli mukana elekieltä :)

  VastaaPoista
 10. Niin ja hyvää reissua piti vielä toivottamani!

  VastaaPoista
 11. Van Hurskas, hih! Ihanat kesäkuvat! Juuri tänään mietin, miten voi VALOkuvata, kun ei ole valoa. Sadetta ja harmaata vaan! No, viikonlopuksi luvassa kai vähän kirkkaampaa - tervetuloa tänne itään siis!

  VastaaPoista
 12. Heivaan!Paraisilla olisi yksi ihana vaaleanpunainen Saaristotien varressa myytävänä- melkein kartano nimittäin...muuttakaan tänne mun seuraks. Ihanaa että E oli leikannut ilmoituksen sulle valmiiksi!
  Vähänkö nauroin tuota hollantilaista hurskasta, hihhii.
  Ihanat kuvat ja nuppuinen auringonkukka, Ruissalosta? Voiskin tehdä retken Ruissaloon jokupäivä, mutta ei näillä myrskykeleillä.

  VastaaPoista
 13. Mulla ei ollut tänään elekieltä turvana, kun päästelin sammakoita. Soitin varaakseni lapsille jumppapaikat, tuuttasi kauan, ajattelin ettei sieltä vastata ja haukkasin ruokaa suuhun. Sitten sieltä vastasi mies, ja minä siihen: 'ai anteeksi, laitoin just jotain suuhun'.

  VastaaPoista
 14. Hah,kiitos iltanauruista! :) olen juuri samanlainen möläyttelijä..ja kaikkia möläytyksiä se elekieli ei valitettavasti pelasta. Mutta äh,ei kai se ole niin vaarallista?
  Luin muuten otsikon ensin että vanhurskas on hollantilainen turska:)
  Hyvää matkaa ja mukavaa viikonloppua myös!

  VastaaPoista
 15. Minä olin tänään reissussa, virkisti.
  Nyt voin taas paneutua vartioimaan tulta.
  Hyvää reissua.
  Tuo mukanasi voimaa.

  VastaaPoista
 16. Nonna: Olisiko se tosiaan niin? Me oikein tosissamme mietimme, mikä ero niillä on.
  Jaana: Hihih. Niinpä :) Minustakin tuo oli hauska oivallus.
  Mira: Kiitos, kiitos.
  Aura: Minua hymyilytti ihan kamalasti, kun se rouva oli lähtenyt, hyvä etten nauruun purskahtanut. Ja on se auringonkukka. Kivaa viikonloppua sinnekin!
  Saga: Näin se on :) Mukavaa viikonloppua, otetaan hollantilaisittain.
  Solen: Minäkin voisin ottaa kartanon vastaan, jos joku haluaisi sellaisen ystävällisesti lahjoittaa. Kuulitteko? Saa lahjoittaa :) Iloa ja aurinkoa sinnekin!
  Tie on kevyt: Minäkin olen miettinyt tuota sanaa valokuvata. On totta, että kuvissa valo on aika oleellinen elementti, jos ei ole valoa, ei tule oikein kuviakaan.
  Annakaisa: Oi sinulla olisi kartano tarjolla? Houkutteleva tarjous :) Ja vielä saaristossa, aina vaan paranee. Tämä tytön löytämä kartano oli Itä-Suomessa, ei sillä voisin muuttaa sinnekin. Ruissalosta kukka on, kyllä.
  Merja: Voi että, toi on hyvä! Oli varmaan mieskin hiukkasen, että mitä? Kiitos nauruista, nyt jaksaa pakata vaikka laukun huomista varten.
  Niina: Ollos hyvä :) Ei se olekaan vaarallista. Me juteltiin rouvan kanssa muutenkin, hän oli herttainen. Sun otsikkovaihtoehto olisikin ollut aika erikoinen. Iloista viikonloppua!
  RouvaKameleontti: Hyvä, että pidät tulen palamassa, voin hyvillä mielin käydä nukkumaan.

  VastaaPoista
 17. Meillä joku sanoi kesällä, kun mietimme Suomessa asumista, että "Ostetaan iso talo ihan meren rannalta, se olisi tosi kätevää". Niin se olisi. Ja ihanaa. Me jos jotkut osattaisiin asua siinä sydän kiitoksesta pakahtuneena joka päivä. Sinunkin neitosi olisi varmaan justiinsa Kartanon arvoinen. Joskus harmittaa, että vain rikkailla on oikeus toteuttaa tietynlaiset haaveet...

  Harmin jälkeen nauratti tätä äitiä, jolla on katsojat vielä tuoreessa muistissa. Osaapa olla iloinen siitä ylellisyydestä, että saa nykyään istua vessassa ihan yksin:). Kartanossa, meren rannalla tai vaikka kaksiossa Itä-Pasilassa.

  Ajakaa varovasti siellä. Ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 18. Vai kartano:D

  Mä olen ollut täällä mökissäni niin kauan yksin ja puhumatta, että kun tänään pääsen ihmisten ilmoille, niin tiedän että juttua tulee niin vuolaasti, että saattaa tulla monenmoista sammakkoa virran mukana. Mutta ihanaa päästä pälpättämään!

  Mukavia nuotiohetkiä!

  VastaaPoista
 19. Hollantilainen hurskas sai hyvälle tuulelle:)!

  Blogisi on ihana ja piristää aina silloinkin, kun sattuu muuten niin pahasti jokin tympäsemään.

  VastaaPoista
 20. Hah haa! :) Nauratti useatkin juttusi juuri nyt.

  Ihanaa viikonloppua ja reissua itään!

  VastaaPoista
 21. Mine: Olisi joo kiva, jos kaikki jotka haluaisivat saisivat esimerkiksi talon meren rannalta. Se se olisi reilua :) Yksinolo vessassa on sellaista luksusta, ettei sitä kaikki ymmärräkään.
  Liivia: Kyllä on neidillä utopistiset haaveet...mistä lie perinyt. Anna kuule sammakoiden vaan tulla :) Minä ne ole koskaan ollut kovin kauan yksin ja/tai puhumatta. Se voisi olla virkistävää. Kivaa viikonloppua sinnekin!
  Maiju: Hyvä juttu. Kiitos mukavista sanoista, ne saivat minut hyvälle tuulelle.
  Katja: Kiva kuulla. Mukavaa viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
 22. Aika hauska sammakko loikkasi. Ainakin jälkikäteen naurattaa..

  VastaaPoista
 23. Voi pienen intoa! Ehkä pääsee vielä joskus kartanonrouvaksi... Ja vanhurskas, miten hyvin keksitty!!

  VastaaPoista
 24. Hyvänmielen juttuja, alkoi hymyilyttää, kiitos.
  Kuvatkin niin kauniit!

  VastaaPoista
 25. RvaReipas: Niinpä niin, sammakot on ihan kivoja :)
  Tuittu: Toivotaan näin, minusta ei olisi kartanon rouvaksi.
  Leena: Kiitos, kiitos ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 26. gorgeous! love that flower getting ready to open

  VastaaPoista
 27. Turvallista matkaa ja mukavaa viikonloppua:) Onhan noissa sanoissa eroa...vanhurskas on jotenkin pehmeämpi ja hurskas ylevämpi...sekoitetaan pakkaa lisää..

  VastaaPoista
 28. Ihana tuo ylimmäinen kuva, raikas. Ja sain nauraa vanhurskaalle, kartanolle ja katsomiselle. Kieltämättä sullahan olisi jo tuo kartanon neito kirmaamaan tiluksille, että miksipäs ei ;-)

  VastaaPoista
 29. hahaa, virnistelin täällä tuolle juna-jutulle;)
  kuvat ovat hirmu kauniit. tuo ensimmäinenkin, kuin siinä olisi joku arvoituksellinen otus nyrpistelemässä naamaansa. liian varhainen aamu herätä tai juuri sitruunaa maistaneena.
  aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 30. Ihana tuo lapsesi :). Kartano sen olla pitää, hih. Rentouttavaa reissua sinne itään.

  VastaaPoista
 31. tottakai vanhurskas on hollantilainen:) Mahtavia ajatuksia ja dialogin tynkää.

  VastaaPoista
 32. aivan huiman ihanaa vihervoimaa täällä, kiitos:)

  VastaaPoista
 33. Jäitköhän Itään, ostitko kartanon vai suututitko jonkun junassa katsomalla? Toivottavasti pian palaat. Tunnustin sinua blogissani, käyhän hakemassa.

  VastaaPoista
 34. Melski: Thanks, it´s sunflower :)
  Katariina: Pakan sekoittaminen on aina hyvästä :)
  Martta: Luulen, että tyttö viihtyisi kartanossa, mutta minä en. En osaisi olla niin hienosti ja isosti. Olen tottunut pienempiin ympyröihin.
  Outi: Siitä olisi saanut hyvän kohtauksen johonkin...nyt kun sanoit, tuo kukka on tosiaan kuin joku kurttuinen olento :)
  Villasukka: Oli rentouttava reissu, nyt kaipaisin taas sellaista, mutta ei auta...
  Varista: Hihih, kiitos kovasti. Kun vain muistaisi aina pitää silmät ja korvat auki.
  Blanc: Nyt on vihreä ja varisemassa pois...
  Ritva: Niin mäkin susta :)
  Mine: En jäänyt, valitettavasti. Tulin tänne takaisin ja hukuin töihin ja kaikkeen muuhun. Viikot menevät niin nopeasti, että ehdin vetää henkeä vasta viikonloppuna. Oivoi. Onneksi en sentään suututtanut ketään junassa :) Kiitos hirmuisen paljon, minä menen heti kurkkaamaan.

  VastaaPoista