tiistai 21. helmikuuta 2012

Islanti - joku oli aika pirun raivona

Eilen maa kupli, pulputti ja puhisi. Joku oli kuoren alla aika pirun raivona.
Kiipesimme kraaterin huipulle, mutta joku oli huputtanut maiseman sumuun.
Hiivimme Dimmuborgiriin, pirun kotiin, mutta mokoma oli peittänyt kotinsa lumeen ja varmaan itsekin uinui talviunta.
Illalla yksi unelma toteutui, kun lojuimme kylpylän luonnonvaraisessa lähteessä, jonka vesi on +37-asteista. Päällä kirkas tähtikatto, Otava ja lopulta...revontulet. Mitään parempaa en osaa juuri nyt kuvitella.
Tänään ajoimme Seyðisfjörðuriin. Ylitimme vuoret, joilla näkyvyys oli vain kymmenisen metriä ja ajoimme alas vuonon pohjukkaan, missä uinuu suloinen kylä. Hotellissamme taitaa meidän lisäksemme yöpyä vain yksi  ihminen. Ikkunoista on näköalat vuonolle ja satamaan. Taas suunnittelen: tänne voisin jäädä lumisateen saartamaksi. Satakoon, täyttäköön tiet ja notkelmat, ei ole kiire pois.
Kylän ainoa varsinainen ravintola on kiinni, mutta saamme taidekahvilasta ihanaa keittoa. Nyt juon neitinomadin vinkistä maltextraktia (nam) ja kohta suunnataan kylän ainoaan pubiin, jos se on auki. Sen jälkeen laitetaan kädet ristiin ja toivotaan lumisadetta, joka hukuttaisi kylän lumeen ja katkaisisi sen ainoan tien, joka vie täältä pois.

PS: Piti vielä lisäämäni, että tänään näimme, kun kuusi tyttöä lähti huoltoaseman pihalta pienellä henkilöautolla. Suomessa neljä tyttöä olisi tietysti istunut sylikkäin takapenkille, mutta ei Islannissa. Täällä yksi tyttö kömpi takaluukkuun makaamaan ja veti luukun perässään kiinni :)

20 kommenttia:

 1. Henkeäsalpaavia kuvia! Islanti on kyllä varmasti mielenkiintoinen maa, olis hauska joskus päästä käymään. Mukavaa reissua!:)

  VastaaPoista
 2. Toivon sitä teille ;) Kuin unesta, sadusta, taivaasta tämä kaikki. Kiitos.

  VastaaPoista
 3. Ah ja wau. Erityisen hieno kuva on minusta seitsemäs, tuo kirkko. Ja tulivuori ja hepat..

  VastaaPoista
 4. Kivalta kuulostaa, etenkin kylpynne revontulien alla. Vau! Mekin olemme täällä käyneet kuumissa lähteissä makoilemassa talvikylmällä. Se oli ihanaa, mutta siitä seurasi karsea migreeni. Sen koommin en ole uskaltanut koettaa uudelleen. Koetan kyllä, jos joskus pääsen revontulien alle kylpemään Islantiin:).

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia!Olen viime aikoina miettinyt au pairiksi lähtemistä ja islanti on ollut yksi vaihtoehto mikä on pyörinyt mielessä.En ole ikinä käynyt islannissa,mutta mulla on ollut siitä sellainen tunne,että se on sellainen paikka missä viihtyisin ja nämä kuvat vaan vahvisti sitä tunnetta :) Kiitos ihan hirveän paljon näistä kuvista!

  VastaaPoista
 6. Iso kiitos kuvistasi! Pakko vielä selata kaikki uudelleen läpi. Olen varmasti kymmenen vuotta haaveillut matkustavani tuonne keskelle lunta ja jäätä. Kunnon varusteissa kävelyä, lillumista lämpimässä lähteessä, hyviä kirjoja hotellihuoneessa. Mieheni ei vielä ihan tajua ideaani. Voisihan sinne yksinkin kai lähteä.

  VastaaPoista
 7. Oijoi ja voivoi, tuo sohvaryhmä ja etenkin nojatuolit! Jotenkin niihin ja Reykjavikin peltisiin taloihin kiteytyi minun mielessäni Islanti. Viisikymmenlukulainen meno, aitous ja alkuperäisyys, pienet itsenäiset kahvilat ja ylipäätään se indie-henkinen meininki, kun H&M ja McDonalds ei ole missään ja nekin ketjut mitä on, ei käsittääkseni ole Suomessa (esim. Domino's-pitseria). Ja se maltekstrakt, se se on vasta jotain! Vähän niinkuin nestemäinen mämmi ja tumma siirappi sekaisin!

  VastaaPoista
 8. Veera: Kiitos. Täällä on kyllä henkeäsalpaavaa monella tavalla. Ja ihmiset ovat todella ystävällisiä.
  Satu: Ainakin yöksi on pakastanut. Ehkä saammekin taas ihailla revontulia, sekin sopisi minulle :)
  RvaReipas: Issikoita on täällä ihan älyttömän paljon. Tiesin, että niitä on paljon, mutta että näin paljon, huhuh.
  Mine: Voi sinua. Minä en onneksi saanut migreeniä. Päinvastoin, nukuin kuin tukki. Nukahdin kirja kädessä, olin kuulemma päässyt sivulle 99 :)
  Anonyymi: Voi ole hyvä! Olisi varmasti ihan mahtavaa olla täällä au pairina, tai vaihdossa tai mitä muuta hyvänsä. Ehtisi oikein kunnolla nähdä kaikenlaista. Nyt me vaan huristellaan aika kovaa vauhtia ympäri saarta. Ihmiset ovat kovin ystävällisiä.
  Annelie: No juuri tuota täältä kyllä saa. Arktisissa olosuhteissa kävelyä ja kuumia lähteitä Emme tosin ole pulahtaneet mihinkään luonnonvaraiseen lähteeseen tuolla erämaassa. Ja on aika ihanaa, että hotellit ovat puolityhjiä.
  Neitinomad: Totta, täällä on jotenkin kovin aitoa ja konstailematonta ja siinä samalla (ehkä juuri siksi) tyylikästä. Reykjavikissa on varmasti ihan mahtavia kahviloita, ehdimme vain parissa käydä. Totta, se maistui siirapilta :)

  VastaaPoista
 9. Aina vaan vahvistuu... pian myyn kaiken, pakkaan kamat ja otan suunnan sinne! Tuntuu ihan maalta jossa viihtyisin.

  VastaaPoista
 10. Joo, konstailematon on usein tyylikkäintä. Kuten tuo olonurkkaus tuossa. Just sellainen jossa viihtyisin.

  VastaaPoista
 11. Olipa hyviä kuvia, paljon!

  Kiitos Islannin matkasta!

  VastaaPoista
 12. Oi, kuulostaa niin ihanalta! revontuliakin vielä! Kiitos mahtavista kuvista :)

  VastaaPoista
 13. Nämä kuvat jättävät minut sanattomaksi, voiko missään olla noin kaunista? Kiitos, kiitos, kiitos näistä. Sinun blogisi on oikea aarre.

  VastaaPoista
 14. Kaunista ja jotenkin surullista. Ehkä värimaailma tekee melankolisen olotilan.
  Katselen kuviasi kuin ohikiitävää elokuvaa.

  VastaaPoista
 15. Aivan mahtavaa teillä siellä naemmä! Onko vaatetus riittänyt?
  Tulen varmasti uudelleen nojatuolimatkalle näihin maisemiin! Kiitos, lumoavaa kerrassaan!

  VastaaPoista
 16. aah haluisin matkusta Islantiin <3 upeita kuvia. Kerran näin unta miten mua pidettiin muiden nuorten kanssa Islannissa orjina jollain hevostallilla :''D

  VastaaPoista
 17. Ikki: Hihih, tällä blogilla taitaa olla vakavia seurauksia :) Me taidamme muuttaa sinun seuraksesi.
  Liivia: Minäkin viihdyin tuossa ja katselin samalla vuonolle ja satamaan. Aika hulppeaa..ja vielä sai olla ihan rauhassa.
  Liisu: Kiitos sinulle :)
  Aleksandra: Revontulet kruunasivat kaiken. Olin vähän haaveillut niistä, mutta että oikeasti näimme niitä ja vielä kuumassa kylvyssä.
  Malla: Oi kiitos ihana. Täällä on kaunista, sellaista että sitä on vaikea vangita edes kuviin. Maisemat ovat avaria ja jylhiä.
  RvaVaaksanheimo: Värit ovat varmasti vähän melankolisia näin talvella. Kesällä täällä on varmasti paljon paljon vihreää.
  Omenaminttu: Meillä on mahtava, kyllä. Vaatetus on riittänyt hyvin, ei ole tarvinnut edes tupata päällle kaikkea mahdollista. Mutta tuulenpitävät vaatteet on pakko olla, muuten tuuli puhaltaa läpi. Kiitos :)
  NJJ: Oho, aikamoinen uni :) Vaikka en usko, että olisi hullumpaa olla orjana täällä ja vielä hevostallilla.

  VastaaPoista
 18. huh huh mä sanon. huimaa menoa, kuuma lähde ja revontulet kuulostaa aivan uskomattoman hienolta!
  taisi olla hyvä aika matkata sinne kun olette saaneet olla niin rauhassa?
  yksi tuttu muuten kertoi kerran Islannissa ollessaan jääneensä hetkeksi lumen saartamaksi mökkiin, yöllä oli satanut niin paljon lunta että se oli teljennyt kaikki ovet. se ei ehkä olisi sittenkään mitenkään mahdotonta...

  VastaaPoista
 19. Outi: Eikös vaan, se oli ihan mahtavaa, mahtavaa. Me ollaan kyllä tykätty tästä talvimatkailusta, kun ihmisiä on vähän ja hinnat edullisempia. Mutta joidenkin luonnonnähtävyyksien kohdalla on vähän harmittanut, kun niihin ei ole päässyt tai ne eivät ole näyttäneet niin hienoilta. Mutta mahtavaa, yhtä kaikki :)

  VastaaPoista
 20. Hih, aika likka!

  Ja se kuuma lähde voisi tulla nyt tänne meillekin. Jumppasin tänään suomenhevosen selässä niin, että reidet eivät jaksa kuin kuiskata. Huomenna ne huutavat.

  VastaaPoista