sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Islanti - tuulisaari, jääsaari, tulisaari


Ajattelen vain maata, joka on niin valkoinen, jylhä ja avara. Se sylkee sisuksistaan kuuma vettä taivaalle. Mietin tomaatteja, jotka kasvavat jäävuorten välissä laavamaton päällä.
Mietin jäähän puhkeavia railoja, valaita matkalla etelään, miestä, joka putosi railoon.
Ja lunnin hymyä ajattelen.
Kuuntelen Sigur Rossia. Tuulisaari, jääsaari, tulisaari.

Reykjavikin talot ovat ranskalaisia pastilleja, peltisia taloja, jotka kääntävät kasvonsa aurinkoa kohti, kun se yhdeksän aikaan nousee.
Me tulimme tänne eilen. Kuljimme kapeilla kaduilla, söimme Svarta Kaffiossa tulista aasialaista kasvikeittoa, joka tarjoiltiin koverretun leivän sisästä.
Ja joimme olutta, jonka myynti tuli täällä lailliseksi vasta 1989, sitä ennen juotiin björlikiä, johon sekoitettiin mietoa olutta, viinaa ja mausteita.
Joutsenten valkoiset siivet, ne ovat jääneet talven vangiksi.
Osa kuvista lapsen ja miehen, kiitos.
Istumme iltaa Hemmi Valdissa. Kuuntelemme bluesia ja syömme paikallisia munkkeja. Laukavegur on täynnä idyllisia kahviloita.

7 kommenttia:

 1. Voi Islanti, kaipaan sinne niin!! Tuon neuvostoliittomaisen yliopiston päärakennuksen suojissa toivottavasti saan viettää vuoden vaihto-opiskelijana tulevaisuudessa. Yliopiston takaa löytyy kiva ulkoilmauimala ja keskustasta C is for cookie -kahvila, josta pidin. Syökää myös ne paikallisten perinteiset hodarit kiskalta ja menkään siihen 12 tonar -levykauppaan! Siellä ihanat miehet etsii levyt kuunneltavaksi, kun vaan kerrot mitä haluat kuulla ja ne keittää espressot päälle ihan ilmaiseksi. Rakastan Islantia!

  VastaaPoista
 2. On kyllä just niin erikoinen ja ihmeellinen paikka kuin olen kuullutkin. Satusaari, jääsaari, tulisaari. Voi että!
  Vähän ymmyrkäiseksi täällä jää ja se on hyvä vaan.
  Jatkan ihmettelyä seurassasi, tää on mahtavaa!

  VastaaPoista
 3. Tää kiinnitäis nyt turvavyöt ja lähtis matkalle teidän mukaan! Jihuu!

  Kauniita kaupunkikuvia - tuijottelin niitä pitkään ja hartaasti!

  VastaaPoista
 4. Neitinomad: Ihan totta!! Olen kyllä pikkuisen vihreänä kateudesta. Tämä on ihan käsittämättömän hieno paikka. Kiitos mahtavista vinkeistä. Menemme vielä takaisin Reykjavikiin, joten ehdimme ainakin jotkut vinkkisi toteuttaa. Kiitos :)
  Liivia: Totta, tämä on totisesti myös satusaari. Kivettyneitä trolleja ja menninkäisiä vaikka kuinka. Minäkin olen ymmyrkäinen :)
  Tie on kevyt: Tervetuloa reissuun! Reykjavik on kyllä ihan omanlaisensa paikka. Arkkitehtuuri on toisaalta sööttiä toisaalta todella karua.

  VastaaPoista
 5. iiiiiiiik! nyt te ootte siellä! mahtavia kuvia! mahtavaa nähdä jotain Islannista, se kun on aika mysteeri minulle.
  kerro sitten näittekö maahiaisia, ei kai Islannissa voi käydä ilman että näkee maahisia, tai tonttuja, tai jotin sellaisia pienempiä hahmoja jotka ehkä vilahtaa kuvista pois juuri kun tähtäät kameralla..
  Ihanaa eloa ja oloa sinne!

  VastaaPoista
 6. ai niin, ja eiks tuo muuten ole Olafur Eliassonin suunnittelema musiikkitalo muutamassa kuvassa? se on hurjan hieno. haluaisin joskus kyllä nähdä senkin ihan livenä.

  VastaaPoista
 7. Outi: Niin ollaan, jee! Minä olen jotenkin aina halunnut tänne ja nyt se haave toteutui, ihan mieletöntä. Vielä ei ole nähty maahiaisia, mutta elän toivossa. Täytyy olla hirmuisen varovainen, niin ehkei ne pelästy. Aijaa, en tiennyt, että konserttitalo on Eliassonin suunnittelema, mutta onhan se, tarkistin. Kiitos tiedosta. Se on ainakin ulkoa upea, sisällä ei käyty. Mekin kävimme silloin Berliinissä siinä näyttelyssä.

  VastaaPoista