lauantai 26. toukokuuta 2012

Kengistä kuoriutuvat yön kuningattaret

Sisälläni rummut soivat, syreenit kukkivat ja jalat kulkevat joen rantaan.
Ikkunan takana vihreä seinä ja ikkunan sisälla vihreitä ajatuksia.
Olen ollut illat joen varrella, istunut poreilevan juoman kanssa ja jutellut ystävien kanssa yömyöhään.
Ystäväni kotona Keniassa apinat kävelevät katolla ja sadekausi huuhtoo tiet näkymättömiin.
Ystäväni kotona Turussa kirjat kipuavat kuin köynnökset kattoa kohti ja espresso porisee.
Ystäväni kotona Helsingissä vauva tuhisee ja jokainen päivä on uusi, käsittämätön seikkailu.
Voi näitä ihania ihmisiä.
Kävin katsomassa myös tämän. Mieleen jäivät Kaarina Kaikkoksen kengistä kuoriutuvat yön kuningattaret. Että joku näkee jotain ihan muuta kuin muut.

22 kommenttia:

 1. Ihania ystäviä. Ystävyys on arvokas asia. Minulle tuli tänään mieleen muhkea etikettivirheeni eräissä juhlissa. Niistä on jo aikaa mutta nyt kieriskelen häpeässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin, parasta elämässä. Ja ystäviin lasken siis perheen, joka on läheisin kaikista. Minä teen aina etikettivirheitä tai ainakin pelkään tekeväni...se on kurjaa, mutta älä välitä. Muut ei varmaan edes huomanneet tai ovat ainakin unohtaneet. Itse ottaa aina kaikista raskaiten tuollaiset jutut.

   Poista
 2. Todelliset ystävät säilyy vaikka ympäristö muuttuu. Se on taas hyvä muistaa, kun kaksi ystäväperhettä tekee muuttoa muihin maisemiin. Onneksi me ollaan ja pysytään tässä perheessä. Muutenhan tässä tulisi ihan orvoksi.

  Eikun lisää vihreitä ajatuksia itämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Pidän enemmän yhteyttä Keniassa 9 kuukautta vuodesta asuvan ystäväni kanssa kuin monen täällä asuvan. Sama muidenkin kaukana asuvien tärkeiden ihmisten kanssa. Yritä jaksaa siellä jäähyväisten keskellä.

   Poista
 3. Jaa sireenit jo kukkii?, oho!
  Mulle on ihan viimeaikoina iskenyt suuri höyheninnostus, sun kuvasi ovat viehkoja just siihen hehkutustarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, täällä osa jo kukkii. Tyttö osti tänään kirpparilta kaksi unisieppari. Nyt nukumme suloisia unia.

   Poista
 4. Voi tätä sinun verbaali-iloittelua, taas täällä nautiskelen!
  Kirjoitat kauniisti ystävistä, ei tullut mitenkään kliseinen olo, jos ymmärrät, mitä tarkoitan...

  Kaarina Kaikkosen vaatteista koottu työ oli Lahden taidemuseossa ja se oli vaikuttava teos. Oliko yön kuningattaret maalaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Ystävät eivät onneksi oli kliseisiä :)

   Tuo oli kengistä tehty teos. Kengät oli kuorittu, leikattu, käsitelty niin, että ne näyttivät hyönteisiltä. Ja niitä oli koko seinä täynnä, upeaa.

   Poista
 5. Illat joen varrella kuulostaa niin kesältä ja niin kaihoisalta. Tuli sellainen riipaisu sydänalaan, johtunee tästä elämäntilanteen aiheuttamasta vapaudenkaipuusta. Ehkä jo ensi kesänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, symppaan sinua. Minullakin oli monta vuotta, kun en paljon joen rantaan ehtinyt illalla notkumaan. Mutta aikaa aikaa kutakin :)

   Poista
 6. Nyt on alkanut taas aika jolloin ei malta mennä nukkumaan kun yöt ovat pehmeän lämpimiä ja puhetta riittää tai kaupungin yönkuuntelua voisi jatkaa loputtomiin...kuplivaa kilistimme mekin juuri=toisen ja kolmannen tyttären luku-urakka alkaa olla yliopiston maanantaisia pääykokeita vailla:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Minä valvon ihan liian myöhään ja olen aamulla ihan töttöröö. Kaupungin yökuuntelu kuulostaa hienolta, kuin runon nimi. Voi että, tsemppiä pääsykokeisiin tyttärellesi!

   Poista
 7. Upea eka kuva ja tuo mekko, oih että, olis aika mun :)

  Jäin kiinni tuohon, että joku näkee jotain ihan muuta kuin muut...ja joen ranta on varmasti juuri oikea paikka näillä keleillä, en ihmettele yhtään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mekko olisi minunkin, mutta se on tytön. Lyösin kirpparilta.

   Minusta jotkut näkevät ihan muita kuin toiset. Toiset katsovat, että tuossa on kenkä. Ja joku katsoo, että tuossa kengässä asuu hyönteinen ja minä kuorin sen esiin.

   Poista
 8. Ja voi näitä ihania kuvia, ja tätä valoa!
  Sireenit kukkaan täälläkin ja vähän äkkiä, muuten jää näkemättä.
  Minunkin ystäväni Helsingissä ihmettelee Pientä Ihmistä:)
  Ja siskoni kotona Keniassa apinat jatkavat touhujaan, sisko on nyt täällä.
  Minäkin huomaan ettei maantieteellinen väli estä, jos ystävyys on oikeaa sorttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, valo on niin ihanaa. Marraskuun tienoilla sitä yleensä masentuu siihen, kun valoa on niin niukasti ja on hankala kuvata.
   Annetaan hänen ihmetellä :) Muistan kuinka sitä jaksoi katsoa vaikka nukkuvaa lasta ihan tunti tolkulla. Siinä on jotain niin ihmeellistä.
   Sinun siskosi asuu Keniassa? Enpäs tiennytkään.

   Poista
 9. Kesän kauneinta aikaa. Tuomet, sireenit, omenapuut, kielot - kaikki kukkaloistossaan. Voikukat, mieheni kauhuksi.
  Grilli kuumana, ystävät, puheensorina. Meillä ystäväperhe joka on paljon läheisempi kuin sukulaiset. Siinä ei sanonta "veri vettä sakeampi"-pidä paikkansa.
  Kesä, tästä nautin! Jopa ikkunan takaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, tästä nautin ihan täysillä. Kun kaikki on tuoretta ja tuoksuvaa.
   Minäkään en usko, että sukulaisuus sinänsä tekee läheiseksi. Joidenkin sukulaisten kanssa sitä on kovin läheinen, toisten ei.

   Poista
 10. Kommentoin tähän jotta saan viestini perille ;). Kiitos kommentistasi Istanbul -kuviini! MIKSI en ole törmännyt aikaisemmin sinun Istanbulin matkakuviisi. Kahlasin ne KAIKKI läpi heti, ihan huikaisevaa!! Nousi ihan pala kurkkuun, niin syvästi olen itsekin tykästynyt tuohon kaupunkiin. Talvimatkalle sinne olisi ehdottomasti päästävä... Ja kesä. Olen ollut nyt kahdesti keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä törmäsin sattumalta blogiisi juuri, kun olit postannut Istanbulista ja olin ihan että vau, mahtavia kuvia. Sinäkin olet rakastunut kaupunkiin? En yhtään ihmettele. Me olemme ihan menettäneet sydämemme. Koko ajan haudon ajatusta paluusta. Minä haluaisin sinne seuraavaksi syksyllä.

   Poista
 11. Ihanat unisiepparikuvat! Tyrät teki omastaan kaulakorun - sieppaamaan päiväunia. Hyviä sellaisia, pitämään tallessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttö osti kirpparilta kaksi unisiepparia. En tiedä, raaskiiko antaa meille toisen :)

   Poista