maanantai 4. kesäkuuta 2012

Rakastuin riisipeippoon

Tänään tapasin: kultahamsterin, iguaanin, undulaatin, kanin, marsun, kääpiöhamsterin, mongoliangerbiilin, leopardigekon, sirkan, kesyhiiren, kesyrotan, seeprapeipon, lunnipeipon, papukaijan, kanarialinnun, kakadun, miljoonakalan ja tetran. Rakastuin riisipeippoon. Miten niin pieni, valkoinen ja lentävä voi olla olemassa.
Puhallettiin maailmoja kilpaa. Kuplien sisällä oli koko maailma ja värit sen. Meidän sisällä kuplivaa naurua ja kesän hyväily.
Kiinnitettiin koiran tassuun ilmapallo, muttei se lähtenyt lentoon.

26 kommenttia:

 1. Valtavasti tapaamisia.
  Minulla oli vastaavasti
  paljon yhteysvirheitä tapaamisissani:(
  Ehkä tapasin vääriä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan. Toinen toistaan suloisempia kavereita ne kaikki, vaikken ole pitänyt itseäni minään eläinten varsinaisena ystävänä. Yhteysvirheet ei ole kivoja. Ei meilläkään ollut yhteistä kieltä, muttei tullut kuitenkaan väärinkäsityksiä.

   Poista
 2. Ettet vaan ollut puhaltelemassa Helsingissä? Olin aamulla lapsenlapsen kanssa puistossa, ja siellä puhallettiin saippuakuplia oikein urakalla. Kaksivuotias taaperoiseni juoksi niiden perässä ja yhdessä ihmettelimme niiden häviämistä olemattomiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut! Puhaltelimme vain kotona palloja kilvan. Olisikin kiva pitää sellaiset saippuakuplatreffit. Meidän koira ei välitä yhtään saippuakuplista, minusta se on outoa.

   Poista
  2. Tuohan onkin hyvä idea - saippuakuplatreffit :) Iso sakki puistoon puhaltelemaan sovittuna aikana :)

   Poista
 3. Olipas teillä koolla paljon porukkaa. Missä mahdoitte hengailla? Minä opettelen elämään Helmin kanssa. On kiva tulla kotiin, kun joku odottaa. Tänään keitin kahvit ja hyrisin ilosta, kun pieni nenä nuuskutti jalkani vieressä ja halusi selvästi tulla syliin. Se on ottanut meidät omakseen. Meillä on lomallelähtö kriisi. Miten me voimme jättää sen kotiin? Vai salakuljetammeko sen mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan :) Olimme eläinkaupassa ja aika kauan, jos saan sanoa. Tyttö halusi jutella kaikkien tyyppien kanssa siellä. Minustakin on nykyään tosi outoa, jos koira ei ole kotona, jotain todella tärkeää puuttuu. Voisiko Helmin salakuljettaa mukaan? Sehän olisi hyvä, jos voisi :)

   Poista
 4. Vau, mitä kuvia! Ihan uusia ulottuvuuksia aina yhtä kiehtoviin saippuakupliin. :)

  Riisipeippo kuulostaa söpöltä. Me käymme joskus kuusivuotiaani kanssa eläinkaupassa moikkaamassa kaikenlaisia otuksia. Jotkut eläimet säälittävät minua, mutta monet totta kai hauskuuttavat meitä molempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta saippuakuplat ovat ehtymättömän ihania, ne on niin...ihmeellisiä.

   Meidän tyttö haluaisi varmaan muuttaa eläinkauppaan. Jostain syystä en eläinkaupassa ahdistu, ehkä siksi, että suurin osa eläimistä on jotenkin niin lemmikkejä/kesyjä. Mutta eläintarhoissa ahdistun aina.

   Poista
 5. Saippuakuplat on ikuinen suosikkini!

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia! Meillä kulkee lastenvaunuissa aina mukana saippuakuplapullo. Sillä on on monta matkaa saatu taittumaan, kun keskimmäinen seisoo seisomalaudalla ja puhaltelee nuorimmaisen iloksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vau, hyvä idea! Tuo siis, että teillä on kuplat aina mukana. Helppo ymmärtää, miksi ne viehättävät lapsia, kun ilostuttavat näin aikuisiakin.

   Poista
 7. upeita kuvia! miten ihmessä sä olet niin monta eläintä nähnyt? ai, lemmikkikaupassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vastaus löytyi täältä...niinpä. Olimme siellä aika tovin ihailemassa kaikkia eläimiä, voit vain kuvitella. Toinen mun suosikki olivat kesyhiiret. Vitsit, kun niillä oli söpöt korvat.

   Poista
 8. Kuplat, kestosuosikit meillä (-kin).
  Minäkin mietin missä noin monta eläintä, mutta vastaus löytyi täältä.
  Lemmikkikauppa on sekin meidän vierailukohteita, joissa kuulee myös äiti, saataisko....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä taida olla ihmistä, joka ei kuplista tykkäisi :) No, samanalainen virsi oli meilläkin kaupassa, mutta tässä perheessä asuu jo kolme ihmistä + kolme eläintä, joten se riittää tällä erää.

   Poista
 9. Ikuinen lasten ja aikuisten suosikki - saippuakupla. Niitä puhalletaan meillä ahkeraan. Ihan joskus itseksenikin... Seurailen minne menevät ja mielessäni istun niiden päällä. Pähkähullua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klassikko tosiaan, aina yhtä hyvä juttu. Minä taas kuvittelen itseni niiden sisään, onkohan tämä jotenkin merkittävä ero? Joku psykologi keksisi tästäkin jotain analysoitavaa.

   Poista
 10. Luin taas tuon tekstisi ja "Meidän sisällä kuplivaa naurua ja kesän hyväily." jäi soimaan mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuplista tulee iloiseksi. Minua viehättävät myös kuohuviinin kuplat, mutta se onkin ihan toinen tarina.

   Poista
 11. Kiitos eilisestä! Kuplat oli suuri hitti. Eräs pieni treenasi puhaltamista vielä sängyssäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille! Oli tosi kivaa. Näkiköhän eräs pieni uniakin kuplista? Nyt tiedät, mitä te teette lämpiminä kesäpäivinä :)

   Poista