torstai 12. heinäkuuta 2012

Kroatia - sametinpehmeä ilta

Osa kuvista lapsen (4. ja 5.) ja miehen, kiitos.
Sametinpehmeä ilta Trogirissa. Nyt tiedän, miltä sellainen tuntuu. Kattoterassilla istumme ja katsomme, kun aurinko laskee rakennusten taakse. Ilma on vaaleanpunaista, joka vaihtuu violettiin ja sitten siniseen. Siemailemme viiniä. Kaksi kirkontornia, ikkunaluukkuja, jotka ovat visusti kiinni. Helteinen päivä on lämmittänyt lattian tulikuumaksi.

Kuuntelen Linkin Parkin kappaletta, sitä yhtä josta pidän. Seuraan, miten värit vaihtuvat taivaalla ja talojen seinissä. Olen aina haaveillut kattoterassista, nyt minulla on sellainen - kaksi iltaa. Lapsesta tulee flamenco-tanssija.

Jokaisesta paikasta on haikea lähteä, kun tietää, että tuskin enää tapaamme.

30 kommenttia:

 1. Ihania tunnelmia, voin kuvitella istuvani myös kattoterassilla. Joulupukki näyttää valinneen saman lomapaikan kuin te ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Vähänkös nauratti tuo pukki, ihan hellevaattteissa näytti hänkin viihtyvän :)

   Poista
 2. Oi, näyttää ihanalta♥ Minäkin haluaisin matkalle... Noissa kuvissa on tosi ihana tunnelma. =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos. Toivottavasti sinäkin pääset matkalle! Trogirin helteissä illassa oli monenlaista kulkijaa, ranta oli oikeastaan ihan mustanaan ihmisiä.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Niin. Kattoterassi on onnea:). Olen sanonut sen jo liian monta kertaa tänä kesänä; Kun me muutamme Suomeen, meillä ei enää ole kattoterassia. Tiedän, että tulen kaipaamaan sitä ihan hulluna. Niin. Taas uusi paikkakin. Teillä on ihan oma Kroatia:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopas muuta! Sinun kattoterassisi on vieläpä ihan luxus-kokoinen :) En yhtään ihmettele, jos jäät kaipaamaan sitä, minäkin jäisin. Jokaisella taitaa olla oma Kroatiansa.

   Poista
 5. Viime vuonna matkasimme noissa maisemissa, ihana paikka johon kaipasimme tänäkin vuonna, mutta matkamme suuntautui Kreikkaan ystävän luo..Kuvissasi just se tunnelma joka on minuun jäänyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla, että tunnelma on tallentunut kuviin. Ystävän luokse on varmasti mukava mennä :)

   Poista
 6. niin, ja jokaisesta paikasta, tilanteesta pitäisi lähteä juuri siten.

  kiiiitos! on kyllä etuoikeutettua , että tällä tavoin saa tutustua paikkoihin joissa itse ei ole ollut.
  kiitos kun jaat matkojasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, totta...nyt sain ajattelemisen aihetta.

   Minulle tämä on vain ilo ja on ihanaa, jos joku näistä matkakertomuksista nauttii. Ennen pidin matkapäiväkirjaa paperilla.

   Poista
 7. Olet ottanut aivan ihania kuvia Kroatiasta!!! Vaikka näitä maisemia olen katsonut jo parikymmentä vuotta, kuvat veivät kuitenkin mukanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Sinäkö asut täällä? Juu, niinpä asutkin, kävin juuri blogissasi vierailulla. Aika ihanaa, että saat asua täällä. Minusta tämä on ollut aivan upea matka, kaunista luontoa, upeita vanhoja kaupunkeja, ystävällisiä ihmisiä...Olet onnekas :)

   Poista
 8. Tunnelma välittyy niin hyvin, kiitos ihana :) Viini, ikkunaluukut ja kirkontornit! Näissä kuvissakin on haikeus, kaunis haikeus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Hyvin tiivistit tuon illan tunnelman :) Täällä kaikki illat ovat kyllä toinen toistaan ihanampia.

   Poista
 9. lukuvinkkejä etsiessä eksyin tänne blogiin ja nuo kuvat ovat kyllä älyttömän hienoja ja tunnelmallisia! Teki heti mieli päästä kroatiaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tänne kannattaa matkustaa. Moni muuten matkustaakin. En ole missään nähnyt yhtä paljon ulkomaalaisia autoja.

   Poista
 10. Sametinpehmeät, pimeät illat on niin nautinnollisia. Kaipaan sitä.

  Hyviä olette kuvaamaan koko porukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tytöllä on tosiaan ihan omat kuvakulmat, jotka ovat yllättäviä ja usein tosi hienoja :)

   Poista
 11. Tässä oli niin paljon ihanaa, mielenkiintoista, etten yhdellä kertaa edes sulata, mutta tuo jalkakuva on ihan huippu.
  Rakastan teidän matkaa, kaikista mahtavista matkakertomuksistasi tämä taisi kolahtaa nyt eniten. KIITOS.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ihana :) Tyttö ottaa ihmeellisiä kuvia, niissä on usein jotain yllättävää. Tämä reissu on ollut kyllä elämys. Olemme siirtyneet parin yön välein paikasta toiseen ja aina on tuntunut siltä, että seuraava paikka on vain ollut edellistäkin upeampi. Ihan ihmeellistä. Nyt jätin juuri tänään sydämeni Rovinjiin - kuvia on luvassa myöhemmin. Yritän edetä kronologisesti.

   Poista
 12. Nuo vanhat tiilikatot! Ihania. Ja nämä värikylläiset kuvat. Sen lämmön, ihmiset ja pimenevän illan voi tuntea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En muista Suomesta näin lämpöisiä iltoja. Aivan täydellistä...päivällä kun voi olla joskus liiankin kuuma. Vaikka aivan yllättävää on ollut, ettemme ole kärsineet helteestä.

   Poista
 13. Haikeus jäi nyt kaikesta loistosta päälimmäiseksi. Se tunne kun ajattelee kaiken edelle; tämä on tässä nyt ja ainutkertaisena. Koittaa tallettaa kameran lisäksi tunnelmat sisimpäänsä.
  Taitosi ovat askeleen edellä, jaat ne myös meille muille täydellisinä, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi :) Jos en kirjoittaisi tänne, kirjoittaisin kynällä paperille matkapäiväkirjaa. Tai no, ehkä tänä päivänä jo tietokoneelle. On tosi ihanaa, että te jaksatte lukea ja katsoa, se on ihan ekstraa.

   Poista
 14. Kerrot kaiken sen, mitä eniten kaipaa. Kiitos että jaat.
  Myös se, että vanhan kaupungin kaduilla voi eksyä, puikkelehtia.
  Oi onnelliset te siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voisin jäädä tänne maahan. Johonkin noista ihanista vanhoista kaupungeista...miten sitä aina miettiikin matkalla, että miksi sitä on syntynyt juuri sinne, minne on syntynyt...entä jos olisikin syntynyt tänne, osaisiko arvostaa tätä kaikkea.

   Poista
 15. Oi, miten ihanaa täällä taas on! Riittää pitkäksi aikaa katseltavaa näihin Suomen loputtomiin sadepäiviin. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Siellä on kuulemma ollut aika kylmää ja sateista. Voi harmi. Täällä on ollut joka päivä noin +30. Ja yllättäen huomaan nauttivani siitä.

   Poista
 16. wow tunnistin heti paikaks Trogirin :) jokakesäinen lomapaikka <3

  VastaaPoista