sunnuntai 19. elokuuta 2012

Luin Maihinnousun ja nousin maihin

Kävelin sateessa reikäisin kengin.
Luin Maihinnousun ja nousin maihin. Siitä lautasta, jota föriksi kutsutaan.
Osallistuimme Ravintolapäivän kakkukesteihin ja lauloimme Toisen kerroksen lauluja.
Sade on suhinaa lehmuksissa ja ropinaa peltikatolla.
Lilja Rönsy muutti meille asumaan.

33 kommenttia:

 1. Ravintolapäivä on niin mahtava idea ja hauskaa että sitä järjestetään monilla paikkakunnilla (no, ainakin sillä suunnalla ja pääkaupunkiseudulla). Ja kakkukestit vielä!

  Sateen ääni on yksi kodikkaimmista. Toinen on takkatulen ritinä. Ja sateen ja takkatulen yhdistelmä on jo suoranaista taikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se on ihan huippuidea! Nyt oli harmi, kun satoi vettä melkein koko päivän. Ehkä ihmiset eivät lähteneet samalla tavalla liikkeelle. Me saimme kyllä loistavia leivonnaisia.

   Minä olen samaa mieltä: sadetta ja takkatulta ei voita mikään. Laineen liplatus laiturin alla on myös aika hyvä :)

   Poista
 2. Harmi, kun ravintolapäivä meni meikäläiseltä nyt aivan ohi. Sulla on ollut antoisaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ensi kerralla sitten. Näitähän järjestetään varmaan neljä kertaa vuodessa :)

   Poista
 3. olipa herkullisen kuulosia annoksia! mä taas leivoin vadelmapiirakkaa ja jo toisen lihariisipiirakan, kun täytettä jäi yli. jos täällä olisi samanlainen päivä, niin olisi tosi kiva avata oma rafla päiväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, vadelmapiirakka kuulostaa ihan suomalaiselta. Kuule, kuka vaan voi avata ton ravintolan missä vaan tuona tiettynä päivänä. Sinne ei vaan ehkä osaisi kukaan tulla, jos asiasta ei uutisoisi...

   Poista
 4. Ihanan näköinen kaakku. Multa meni ravintolapäivä aivan ohi. Jotenkin oli muka kiirettä mutta nyt vähän harmittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maistui myös taivaalliselta! No, mutta niitähän tulee aina uusia, en usko että loistava juttu mihinkään loppuu, päinvastoin.

   Poista
 5. ooh, what a great looking cake! and love the combi van. happy monday

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It tasted also so great! I would like to have that kind on combi van :)

   Poista
 6. Maihinnousua minäkin suunnittelen. Siis sen lukemista.Piditkö?

  Vau, mikä kakku ja kuvat muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa nousta maihin :) Oikeasti, pidin Riikka Ala-Harjan kirjasta kovastikin. Minulla tosin kesti vähän aikaa päästä kiinni kieleen, mutta sitten aloin tykätä siitä hyvin riisutusta ja pelkistetystä kielestä sekä suorasta kerronnasta.

   Poista
 7. Missasin ravintolapäivän ja missasin puutarhapäivän. Mutta nyt pääsin taas kuviesi kautta. Kolmas kuvasi on niin kutsuva!(kodikas) ja mikä kakku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä aina joka paikkaan ehdi. Tuo kakku oli niin kaunis ja hyvä. Minäkin osaan leipoa ihan maittavia juttuja, mutta eivät ne koskaan noin hienoilta näytä.

   Poista
 8. Lilja Rönsy, ihana, hassu! Nauratti.

  VastaaPoista
 9. Täällä oli harmillisen vähän Ravintolapäivän kojuja. Mutta meilläpä on sitten ensi keväänä ihan oma piha-pop-up!
  Elokuussa on vielä hyvä reikäisinkin kengin, kun ei kohmetu kuten syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mahtavaa :) Olisi hauskaa laittaa itsekin pystyyn joku rafla, mutten osaisi varmaan tehdä mitään hyvää...tai no, ehkä jotain leivonnaisia. Mun tennareissa on ihan valtava reikä pohjassa, muttei se nyt tosiaan paljon haittaa.

   Poista
 10. Kuin myös, unohdus tuosta päivästä. Mä niin olin keväällä suunnitellut tekeväni vaikka mitä... jäi ja ehkä hyvä niin. Sateinen ilma olisi kyllä karsinut kävijät. Josko keväällä olisi mukana.

  Ja sateinen ilma sai senkin aikaiseksi, että meillä tuoksuu märkä koira! Metsä oli aamulla kaunis erivihreän sävyineen, mutta märkä. Niin maa kuin puut ja pensaat.

  Taidan siirtyä kukkakaaligratiini pariin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen paljon oli väkeä liikkeellä, vaikka tosiaan satoi välillä aika reippaastikin. Mutta sittenhän se onneksi taukosi jossain vaiheessa.

   No, keväällä sitten. Ja eikös talvellakin ole ollut Ravintolapäiviä?

   Poista
 11. taas sielläpäin tapahtumaa ;) täällä ei tuo "päivä" ole oikein saanut ihmisiä liikkeelle tai pistämään ravintoloita pystyyn... no tulevana viikonloppuna alkaa räälläkin tapahtua! meinasitko tulla? viime vuonna muistaakseni olit... mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin olinkin ja oli tosi mahtavaa! Nyt en kyllä pääse...ehkä pitää käydä siellä parin-kolmen vuoden välein. Tykkäsin kyllä teidän happeningistsa tosi paljon.

   Poista
 12. Ihan mieletön Menu!!!
  Lipstikkakeitto on niin hyvää. Voi teitä onnekkaita, kun pääsitte noiden herkkujen äärelle.

  Maihinnousu kiinnostaa minuakin kovasti. Niitä kirjoja, jotka luen varmasti. Tänä syksynä tulee monta mielenkiintoista kirjaa. Kivaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan ja olikin valtavan hyvää!

   Varmasti kannattaa lukea tuo kirja. Olin juuri lukenut sen, kun luin Hesarista ylistävän arvion. Ehdin kerrankin lukea kirjan, ennen kuin luin arvostelun. Sain muodostaa käsitykseni ihan itsekseni :)

   Poista
 13. no nyt mä tiedän, mun elämästä puuttuu kakkukestit!

  peltikattoropinaa ei voita juuri mikään.
  näin kerran hienon dokumentin, tai siis onhan niitä hienoja tullut nähdyksi muitakin, mutta, mutta siinä oli puhe sokeudesta. ja eräs mies kertoi ihmeellisiä tarinoita todellisuudestaan ja hänelle oli erityisen tärkeää mennä sateella paikkaan missä saattoi kulla miten sade ropisi, sillä tavoin hän pystyi määrittelemään tilaa. ääni teki katon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoisen kuuloinen dokumentti. Olen tuntenut oikein hyvin erään sokean naisen ja olemme puhuneet aikoinaan paljon kaikenlaista siitä, miten sokeat kokevat asioita. Se on todella mielenkiintoista. Mutta minusta olisi ihan kamalaa olla sokea...todella järkyttävää. Mieluummin olisin kuuro.

   Poista
  2. ymmärrän.
   niin varmaan minäkin.
   silti, joskus olen pohtinut, että mikä merkitys karsimisella, mikä puhdistava merkitys sillä on.
   en tiedä osaanko sanoa tätä ymmärrettävästi, mutta voin kuvitella, että ihmisellä, jonkun aistin menettämisen kautta, muut aistit kehittyvät niin paljon herkemiksi ja ikäänkuin avaavat uuden maailman. kuka sitä nyt sokeutta toivoisi, ei tietenkään. mutta, että niinkin.
   ja varmaan myös jotaki siitä, miten kiinni me ollaan täsä kehossamme, sen toimivuudessa. no, niin. pohdittavaa kyllä piisaa, pienelle päälle :)

   Poista
 14. hei siellä on nyt tuommonen kleinbus! hyppäsitkö kyytiin:)

  ja hämmentävää, mulla on joskus ollut tuollainen keraaminen mäyräkoira, mutta joskus muuttaessa vein sen kirppikselle tai annoin pois, en enää muista.. olis aika hassua jos se olisi tuo sama koira, hassua vaan ei mahdotonta.

  me ollaan kans syöty aika paljon kakkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli! Olen nähnyt tuon saman auton monta kertaa ja ihaillut sitä. Se on sisältäkin mielettömän kodikas.

   Tuo koiruliini oli kaupan ikkunassa. Täällä on sellainen pieni keramiikkapaja, jossa on kaikkea kivaa.

   Kakun syöminen on kivaa :)

   Poista
 15. Minä taas luin Maihinnoususta ja kiinnostuin. Näytit sinäkin tykänneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukea myös Maihinnousu. Minulla kesti, että pääsin kirjan kieleen kiinni, koska se on hyvin arkista, ei mitään lyyristä luritusta...ja minä yleensä pidän lyyrisestä kaunopuheisuudesta :) Mutta sitten kerronta imaisi mukaansa. Luin tosiaan koko kirjan yhdeltä istumalta - tai kyllä minä taisin välillä vähän noustakin ja tehdä ruokaa.

   Poista