keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Täytetyt eläimet heräävät eloon


Oli amurinleopardin sulokas käynti, intialaista ruokaa ja kaksipäinen vasikka.
Tervehdin vuosimiljoonia, aikaa, joka ei palaa.
Ihmettelin, kuinka pieni on jääkarhun luuranko.
Mietin myrkyllisiä ruskohämähäkkejä, jotka asuvat luonnontieteellisen museon kellarissa.
Me kuvittelemme: kaikki täytetyt eläimet heräävät eloon, luurankojen päälle muotoutuvat lihat ja luut. Jäämme kilpajuoksussa toiseksi.
Valas laskeutuu pellolle, sen varjon alle tuupertuvat kasvit ja koppakuoriaiset.
Niin suurta on mahdotonta käsittää.

28 kommenttia:

 1. Upeat, voimalliset kuvat eläimistä. Niin eläväisen näköisiä.
  kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo oli hieno museo kyllä. Minä en ollut käynytkään siellä kuin viimeksi lapsena.

   Poista
 2. Voi, en ole koskaan käynyt tuolla, mutta monesti olen ollut menossa. Ens kerralla menen kyllä tyttöni kanssa. Uskomaton, kieppuva portaikko ja leijuvat linnut.
  Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä! Minusta siellä oli mahdottoman mielenkiintoisia tarinoita eläimistä. Kamalasti tietoa, tekisi ihan mieli mennä heti uudestaan. Ja paljon aktiviteetteja esimerkiksi lapsille.

   Poista
 3. Vieläkö siellä ne hämähäkit asustavat? Luulin jostain lukeneeni että ne olivat häipymässä museoon tehdyn remontin myötä.

  Minä asuin myrkkyhämähäkkien seurassa Kaliforniassa. Niitä oli siellä niin paljon ettei koskaan tiennyt missä nurkassa saattoi tulla vastaan. Se oli kieltämättä vähän stressaavaa, olen sen vuoksi vähän araknofobiainen. Onneksi nekin olivat aika arkoja, kuten tuo ruskohämähäkkikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opas ainakin sanoi, että hämähäkit ovat siellä edelleen. Että joskus joku on nähnyt. Kuulemma heiltä kysytään työhaastattelussakin, että pelkääkö hämähäkkejä.

   Auts, minustakin voisi tulla hämähäkkipelkoinen, jos ne olisivat myrkyllinen. En nimittäin pidä käärmeistä yhtään...ehkä se liittyy siihen, että kyy on myrkyllinen.

   Poista
 4. Kuunsulka -kirja tapahtuu suureksi osaksi tuossa museossa. Se on ihana paikka. Ne kulmatkin museon ympärillä ovat niin viehkot. Ensimmäinen Helsingin kotini oli siinä Nervanderinkadulla. Talossa, jossa oli siihen maailman aikaan Pekka Säilän tenniskauppa. Helsinki alkoi silloin siitä ja hyvä paikka se olikin aloittaa suurkaupunkielämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, enpäs tiennytkään sitä. Minustakin tuo museo oli ihan mielettömän upea paikka, kaikki se tieto...eihän se minun päähäni juurtunut, mutta oli kiva lukea niitä kaikkia juttuja sieltä. Pitäisi varmaan lukea tuo kirja! Pekka Säilän tenniskauppa kuulostaa silleen vanhanaikaisesti hyvältä :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. On tosi upea, kannattaa käydä. Rakennus on hieno, mutta eläinjututkin on tavattoman mielenkiintoisia.

   Poista
 6. huisin hieno museo ja kuvat! elainten maailmasta loytyy vaikka mita erikoista ja kummallista! -etta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla olisi voinut hyvin viettä vaikka koko päivän lukien niitä juttuja. Tosi mielenkiintoisia. Terveisiä sinne myrkyllisten hämähäkkien maahan!

   Poista
 7. Täytetyissä eläimissä on samaan aikaan jotain kiehtovaa ja vähän kummaa. Jos kotona olisi sopiva kohta niin joku lintu ois hieno, vaikka se näin ääneen sanottuna tuntuu vähän kummalta..hmm, jään pohtimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Me huomattiin yhden eläimen päässä luodinreikä. Se oli jotenkin hätkähdyttävä juttu, vaikka tietty sen tiesi, että ne eläimet ovat täytettyjä. Se teki siitä jutusta jotenkin todemman. Minä en kyllä haluaisi seinälleni täytettyä eläintä, en millään. Mutta tuolla niitä oli mielenkiintoista tutkia.

   Poista
 8. Niin hieno paikka, ja samalla vähän kammottavakin. Minäkään en tahtoisi kotiini täytettyä eläintä, mutta sellaisesta perhoskokoelmasta olen aina haaveillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo oli tosi hieno rakennus ja itse näyttelykin oli kiehtova. Totta, minäkin olen haaveillut koppakuoriaiskokoelmasta, myös perhoset kyllä kävisi. Hassua...ovathan nekin täytettyjä eläimiä. Mutta jotenkin ne eivät tunnu niin inhimillisiltä kuin seinältä tuijottava hirvi vaikka.

   Poista
 9. Minäkään en tahtoisi mitään täytettyä eläintä kotiin. Minusta ne katsovat syyllistävän näköisesti. Parempi kuitenkin täytetty eläin, kun täytetyt ihmiset. Onneksi sitä lajia ei nykyään enää harrasteta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu! Täytetty ihminen olisi ihan kamala. Vaikka sitten toisaalta luuranko taas on hieno. Mutten sellaistakaan haluaisi kotiini, en ainakaan oikeaa.

   Poista
 10. Hieno tuo eka kuva! Jäin miettimään jääkarhun luurankoa...voih...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihan hirmuisen pieni, se luuranko siis :)

   Poista
 11. Löysin vahingossa lämpimän ja upean blogisi ja ajattelin, että ei se toivo olekaan kokonaan menetetty. Vielä on toivoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kauniisti sanottu - kiitos. Toivo ei varmaan ole koskaan menetetty, niin minä ainakin toivon. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 12. Oletpa saanut museon elämään näissä kuvissa taikapaikkana. Portaikko on oikeasti upea ja kuvassa melkein hienompi.
  Olen käynyt kaikkien oppilaitteni kanssa tuolla museossa. Ajattelen, että sen tunteminen on yleissivistystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aika taianomainen paikka se onkin. Minusta tuo portaikko oli ihan huikea.
   Tosi ihanaa, että olet vienyt oppilaitasi tuonne. Saavat olla onnellisia :)

   Poista
 13. Hmmm, hieno ja sattuneesta syystä varsin tuttu paikka. Museoissa tahtoo mielikuvitus lähteä lentoon. Toisaalta se on ihanaa mutta joskus ylen määrin kuormittavaa, esim London Dungeonissa kerran muinoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa...? Minä en ollut käynyt tuolla pariinkymmeneen vuoteen. Ihan häpeällistä edes tunnustaa. Oho, ai tuollainen museo. Mun piti käydä netissä katsomassa, kun oli minulle entuudestaan ihan vieras. Tuolla varmaan mielikuvitus lähteekin laukkaamaan.

   Poista
 14. Voi, tuo portaikko! Mä en ole koskaan ollut tuolla. Pitää mennä ensi tilassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menkää ihmeessä! Pikkutyyppikin tykkäisi! Ainakin dinosaurusten luurangoista.

   Poista