keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Joskus on otettava pohjakosketus

Portviiniä ja viisaita syviä sanoja. Nyt on unelma Pietarista, museoista ja Fontanka-kanavan talosta.
Taivas oli smaragdi ja joki jäätyi vaivihkaa. Kaupunki on peitelty lumisiin käärinliinoihin ja minulla on päässä iso tupsu, joka tuo mieleen rakkaan.
Minä heräsin neljältä, kun lumiaurat kolasivat katuja, nousin ylös ja juttelin maailman toiselle laidalle. Siellä oli hiljaiset sillat ja helle. Joskus on otettava pohjakosketus, että voi taas sukeltaa.
On ihmeellistä, että elämä tuo yllätyksiä eteen kuin jalokiviä.
Nukkukaa hyvin te kaikki ihanat! Minulla on sydämessä ilo ja odotus, sillä huomenna pääsen saareen.


50 kommenttia:

 1. Täällä on aina viisaita sanoja. :) Ja portviinissä on jotain taikaa, se on niin ihanaa.

  Lumiaurojen ääniin herääminen tuo mieleeni Noitalinna Huraa!:n hienon kappaleen, vaikka se onkin niin surullinen. Täällä sen sijaan on ihana tunnelma. Nauti saaresta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Portviini on niin hyvää ja kun seurakin oli hyvää, tulos oli loistava.

   Minä en nyt sitten tiedä tuotakaan kappaletta, yleissivitykseni taitaa olla aika huono. Mutta saaresta nautin, ihan varmasti :)

   Poista
  2. Voi, kuuntele se. Se on 1980-luvulta peräisin oleva Pikkuveli, josta PMMP teki uuden version. Uusi versiokin on onnistunut, mutta tuossa vanhassa on sellaista herkkyyttä että.

   Poista
  3. Mun täytyy nyt kyllä kuunnella toi biisi, kiitos patistuksesta :)

   Poista
 2. Hello there! I found your blog through Maria, Mamman uuni, and I lost all my words for a moment..so much I love it here..your pictures, your words I almost can understand all of.. translating them. very happy to have found my way to your place. I will be back and see more for sure. My father is from Finland and my grandfather had russian heritage. always loved your country, seldom visit since noone we know are left. surely will go some day..

  It is snowing heavily this night in teh north of Sweden..

  ~Lycke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. So nice words, thank you. It´s funny, that people can understand my words, even I don´t write in english. I never couldn´t write in english, because I my vocabulary is so poor. So many fins immigrated to Sweden. Hope you can visit here some day :)

   Poista
 3. Minäkin koin tänään yllätyksen, joka viitoittaa Pietariin.
  Jalokiviä! - juuri sellaiselta minustakin tuntuu.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on vasta haave, mutta toteutukoon se, sillä se syntyi suotuisten tähtien alla.
   Jalokiviä, niitä on piilossa arjen helmoissa :)

   Poista
 4. Tuli lämmin ja hyvä olo tästä. Ilo ja odotus sydämessä on ihana olotila!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin :) Otan mukaan mukavia ihmisiä ja säkillisen iloa, joten ei voi tulla tyhmää.

   Poista
 5. Oh, löysin tänään ensimmäistä kertaa blogiisi ja olen aivan ihastuksissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mutta kiitos paljon! Kiva kuulla, että tykkäät :)

   Poista
 6. Kivoja päiviä saareen! Minä odottelen tässä New Yorkin matkaa.. ei enää monta päivää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. No, jos voisin valita New Yorkin ja saaren välillä, ottaisin New Yorkin, mutten nyt pääse valitsemaan :) Hyvää matkaa!

   Poista
 7. Ihana lämmin täyteläisyys tulvahti tuosta omppukuvasta! Kauniit talon muodot ja himmeli. Tein yli 15vuotta sitten himmelin, se jäi vanhemmilleni säilöön atlantin yli muutossa, siellä se taitaa keikkua katossa edelleen...
  Hyvin meni hyödyksi yöheräämisesi, hiljaiset sillat - lempi elokuvani. Kiitos, hyvää yötä myös ja onnellista saarimatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli vanhassa talossa valtava himmeli, joka tuli siis talon mukana. Koska se tuli talon mukana, jätimme sen myös seuraavien asukkaiden iloksi. Osa kuvista on edelleen Kuralan Kylämäeltä, himmeli ja omenatkin siis.

   Minäkin tykkään siitä leffasta, se on niin haikea...kiitos :)

   Poista
 8. Hyvää matkaa saareen. Välillä minä aina haihattelen, että olisin saaristolainen. Jotenkin se kuulostaisi niin reippaalta, haikealta ja hieman romanttiseltakin. Täällähän noita saaria olisi valittavaksi asti. Sen sijaan olen kahden maan kansalainen. Joka tänään pääsi rantasaunaan ja on nyt punaposkinen ja ihanasti väsynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minäkin haihattelen, mutta en tiedä olisiko minusta siihen. Mutta minunkin mielikuvissani se olisi reipasta, haikeaa ja romanttista. Kiva, että pääsit rantasaunaan, varmaan onni.

   Poista
 9. Pietari on kaunis, paikka jossa olen vieraillut useast kun seilasin Tukholma - Pietari väliä. Joka viikonloppu yhden kesän. Kaunis ja synkkä samalla kertaa. Ja täynnä uskomattoman taitavia taskuvarkaita.

  Haaveita jotka Sinulla varmasti toteutuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Minäkin olen käynyt useamman kerran, mutta nyt muutamiin vuosiin. Toivottavasti reissu toteutuu :)

   Poista
 10. Matkalle lähdön odotus on jo puolet matkallaoloa...
  ihanat ovat kuvasi-ja taas kerran mietin sitä lupaamaasi kirjaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja haavekin on kuin matka :)
   Kiitos sinä. Voivoi, ehkä kirja joskus toteutuu, jonkunlainen kirja ainakin.

   Poista
 11. Sinun kuvasi ovat vaan niin kauniita... oih ja voih!

  Pietariin, sillekin oih ja voih. Toivottavasti matkasi toteutuu. Meilläkin on mielessä pieni Pietarin reissu keväällä. Pitää käydä vielä, kun on viisumi voimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti.

   Minäkin toivon niin. Tottahan sinun kannattaa Pietarissa piipahtaa, kun se on melkein "naapurissa", vaikka taitaa olla vähintään yhtä lähellä, kun täältä päin saavutaan.

   Poista
 12. I think you are writing good in English. my English is far from perfect but I don´t care. people often understand anyway..and I like to play with words in my own way. what I meant was that the blog-translator (from Finnish to Swedish) sometimes makes funny things with the sentences. but often one understand anyway and it gives at peculiar touch to the writing. So I can understand the words (most of them translates, sometimes still in finnish) but the meaning one have to take a little time to figure out. I love your blog anyway, you are an artist in photos I think..they are telling a wonderful story, and your words are exciting..
  Do you take all the pictures yourself?

  love Lycke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. So lovely words. I also use blogtranslator if I visit blogs and sometimes translated texts are so funny. I like to tell stories...sometimes with words and sometimes with pictures. And yes I take pictures myself. If I don´t take, I tell it. Have a nice weekend!

   Poista
 13. ..Joskus on otettava pohjakosketus, että voi taas sukeltaa...
  Tähän perään sydämiä. Osui ja upposi...kuin koho.Höh, tuntuipa nyt typäreltä kirjoittaa noin mutta jätän sen silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämet tuli perille, kiitos :) Elämä on juuri tuollaista, vuorovettä, pohjakosketuksia, sukelluksia ja kelluntaa :)

   Poista
 14. Pietari on mielenkiintoinen kaupunki. Kerran olen nopeasti pistäytynyt, toivon pääseväni uudelleen. Mummoni äidin vanhemmilla(?) oli vuosisadan vaihteessa Pietarissa kulta- tai hopealiike, joka paloi. He muuttivat takaisin Suomeen asuen pienessä torpassa. Mummon isä taasen oli nuohonnut Pietarin piippuja. Jonain päivänä tahtoisin selvittää heidän elämäntarinoitaan tarkemmin. Suvussani ei valitettavasti kuitenkaan enää ole ketään tarinoita kertomassa. Hassua, mielikuvissani esivanhempieni seinällä on ensimmäisen kuvan kaltainen peili. Todellisuudesta en tiedä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on mahtavan sukutarinan ainekset koossa. Jotenkin kuulostaa tosi romanttiselta, että joku on ollut piippujen nuohooja Pietarissa. Voi mitkä näköalat hänellä on ollutkaan. Monet tarinat jäävät unholaan, kun emme ehdi ajoissa kirjoittaa niitä ylös. Se on sääli.

   Poista
 15. En osaa päättää, että tykkäänkä enemmän kuvistasi vai sanoistasi! Ehkä sitä ei tarvitsekaan, taas kerran molemmat todella koskettavia. Ihanaa päivää saaressa, toivottavasti ei ole hattivatteja...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. No, eipä sinun tarvitse päättää. Kumpiakin on kiva myös ottaa/tehdä. Ei nähty hattivatteja, oliko se nyt sitten onni vai epäonni.

   Poista
 16. Hieno peili. Portviini maistuisi. Ja Pietarille sanoisin kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peili on Kuralan kylämäen ihanasta kahvilasta. Minä sanon aina kaikille matkoille kyllä kiitos.

   Poista
 17. Pohjakosketuksissa saa pintanaarmuja, joskus syviä uurteitakin. Mutta onneksi elämä tarjoilee myös niitä iloisten yllätysten jalokiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjakosketus käsitetään negatiivisesti, mutta voihan se oikeastaan olla konkreettisesti ihan hyväkin juttu. Jalat pohjassa, pää pinnalla :)

   Poista
 18. Pietari on kyllä odotuksen arvoinen. Toteutukoot siis haaveet ja kiitäköön juna. Anna Ahmatovan kotona voi viipyä koko päivän ja tulla seuraavana päivänä takaisin. Vieläköhän pihalla on piano peiton alla? Uskoisin, että viihtyisit myös Pushkinin luona Moika 12:ssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepjep, näin toivon minäkin. Olisipa ihana käydä myös Pushkinia moikkaamassa, kiitos vinkistä. Olen ollut Pietarissa neljä kertaa muistaakseni, mutta olen joka kerralla missannut kaikki kirjalliset kohteet, mikä on hirvittävä sääli.

   Poista
 19. vietättekö saaressa Joulun?
  Saaressa on varmaan ihanaa, kun pääsee joka suuntaan..
  ihanat kuvat taas sinulla♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei valitettavasti. Se olisikin ihanaa, täytyy toivoa, että joku joulu pääsisi sinne jouluksi. Nyt oli vieläpä erityisen kaunista, kun satoi lunta vaan.

   Poista
 20. Nyt saan mennä rauhassa taas nukkumaan, ihana kirjoitus ja ihanat kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti nukuit hyvin ja näit kauniita unia :)

   Poista
 21. Mistä sinä löydät noin kauniita sanoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ne on piilossa tuolla päässä ja houkuttelen ne ulos :)

   Poista
 22. En ole koskaan maistanut portviiniä. Jos se luo noin upeita ajatuksia, niin aion kyllä heti ostaa pullollisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, portviini on kuule hyvää. Minusta juuri oivallista talvijuomaa. Tänäänkin siemailin portviiniä teatterissa.

   Poista
 23. Hih, toivottavasti et tule tänne meidän saarelle, sillä täällä aurataan vasta joskus iltapäivällä tai seuraavana iltäpäivänä... Eivät autot herätä, ei. Pietariin pitäisi varmaan ihan yleissivistyksen vuoksi joskus päästä. Oi voi kun Euroopassa on kamalasti houkuttelevia paikkoja ja nyt kun vihdoin olen taas täällä niin en oikein osaa arvata mistä pitäisi aloittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tainnut olla siellä, sillä pääsimme hyvin pois kahden aikaan. Oli tiet aurattu hyvin. Tosin lautalla oli vessan ovet jäätyneet kiinni, että siellä ei sitten tarvinnut käydä. Minustakin on aina kamalan vaikea valita, mihin lähtee reissuun, kun niin monet paikat houkuttelevat.

   Poista
 24. Sehän se on,
  pohjakosketus. Tarvitsen sitä aika-ajoin.
  Nyt tekee mieli punaisia jouluomenoita, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tarvitsen pohjaa taivaan ja avaruuden vastapainoksi.

   Poista