sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Köynnösten varjot, magnolia

Lummehuoneeseen paistaa aurinko, köynnösten varjot, magnolia.
Toivotamme uuden vuoden tervetulleeksi, pian luumupuu jo kukkii.
Luovuimme neliöistä, mutta säilytimme sielumme. Niin paljon elokuvia, kirjoja ja käpertyneitä päiviä.
Nyt rinta rottingilla kohti uusia nöyryytyksiä.
Ihanaa vuotta 2013 sinullekin!

50 kommenttia:

 1. Katselin kuvat ja mietin mistä maasta? Jotain etelää...
  Mutta taisikin olla ihanasta Turusta!

  Toivottavasti ei kovin pahoja nöyryytyksiä tulisi eikä ainakaan montaa, mutta asenne on kohillaan.
  Ihanaa vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Itse asiassa Helsingistä, Kaisaniemen kasvitieteellisestä puutarhasta. Koska en päässyt ulkomaille, päätin sentään etsiä jotain trooppista :)

  Juu, ei pahoja nöyryytyksiä toivota kenellekään, mutta muistetaan pitää pää suorassa ja ryhti kohdillaan :) Ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sieltäpä tietysti! Helsingin vuosinani en koskaan päässyt sinne, kun se oli piiiitkässä remontissa. Ja sen jälkeen ei ole jotenkin ehtinyt...
   Ryhti on aina hyvä muistaa!

   Poista
  2. Minä en ollut ennen käynyt tuolla, joten oli tosi kiva päästä sinne. Ja miten siellä olikin kaunista...melkein kuin ulkomailla :)

   Poista
 3. Oih, mahtavat kuvat. Olen haaveillut jo pitkään tuosta Kaisaniemestä ja nyt kun nämä katsoin niin sinnehän on pakko päästä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kannattaa ehdottomasti käydä, varsinkin sinun, kun olet sellainen puutarhuri :)

   Poista
 4. Oi, kiva nähdä sinua taas täällä. Hyvää Uutta Vuotta! Toivottavasti ei ihan kamalilla nöyryytyksillä kuitenkaan. Mutta sillä lailla sopivasti ettei nouse nokka pystyyn. Siellä eikä täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa on taas ollakin täällä. Loma teki hyvää, päätin pitää lomaa myös netistä :) On varmasti hyvä, että elämässä on vähän vastoinkäymisiä, muuten sitä rupesi kuvittelemaan ihan liikoja. Ihanaa vuoden alkua teille!

   Poista
 5. Meinasin sanoa että kävelin tästä juuri tänään ohi ja mietin että pitäis poiketa (kun menin ensimmäisen kerran loman aikana ulos ja lenkille Töölönlahdelle) mutta tämä ei olutkaan Talvipuutarhasta. No, hienolta näyttää tuollakin, pitäisi poiketa. Mutta ehkä toteutan sen Talvipuutarha-ajatuksen ensin ja laitan kuvaterveisiä blogiini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä oletkin pysytellyt sitten jopa minua tiiviimmin sisätiloissa. Laita juu kuvasaalis Talvipuutarhasta. Otan sen ohjelmaan sitten jollain toisella Helsingin vierailulla :)

   Poista
 6. Mulla aukesi vasta joulukukka, joten luumupuuta saa vielä odotella. Tiedän kuitenkin, että senkin aika tulee.

  ja nöyryytyksiä kohti ehdottomasti rinta rottingilla, hyvää uv:ta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli joulukukkia, jotka kuihtuivat jo ennen joulua.
   Rinta rottingilla, näin mennään. Hyvää matkaa!

   Poista
 7. Kaisaniemen kasvis ja Talvipuutarha ovat yhdet lempipaikoistani. Käyn niissä monesti vuodessa, viimeksi kävin syksyllä. Joulun tienoilla olen sukulointien lomassa käpertynyt loman ajaksi kotiin. Nauttinut vaan olemisesta.
  Niin, nokka pystyssä vaan mennään kaikki ensi vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen käynyt nyt kummassakin kertaalleen. Mutta ehkä se annetaan anteeksi, kun en kuitenkaan asu siellä vaan täällä. Ruissalon kasvitieteellinen puutarha on myös kaunis, muttei mielestäni kyllä näin upea. Juu, nokka pystyyn :)

   Poista
 8. Rakennan heti sisäisen lummehuoneen, ymmärsin tästä, että olen sen tarpeessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäinen lummehuone, ihana ajatus :) Kun voisikin pitää lumpeet aina sydämessa mukana.

   Poista
 9. Ihanalle asenteellesi minäkin täällä hymyilen. Minä odotan, että pääsen istuttamaan luumupuun ja kirsikkapuun. Olette muuttaneet? Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme ihan, siis muuttaneet. Mutta luovuimme kakkostilasta, joka on ollut mukava henkireikä/työtila/varasto yms. mukavaa.

   Poista
 10. hyvää uutta vuotta sinullekin! oi tuo ihana puutarha. on aikaa ainakin kymmenen vuotta kun siellä olen viimeeksi,opiskeluaikoina, käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Minä en ollut ennen käynyt, mutta kylläpä oli kaunis ja rauhoittava miljöö.

   Poista
 11. onpa kaunis paikka! miten mua ei ikinä ole viety tonne..? kivaa uutta vuotta teillekin! neliöiden luovutus on rankkaa. mä olen vielä nousukierteessä - toistaiseksi. tai no, luovuin mä niistä mun 23 neliöstä ja vaihdoin ne kahteen matkalaukkuun ja yhteen pahvilaatikkoon. sekin oli aikas rankka kokemus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi! Miksen ole vienyt...en tiedä. Sun neliöiden luovutus on kyllä rankin mahdollinen, joten vedit pisimmän korren. Jos koko omaisuus mahtuu kahteen matkalaukkuun, se on aika hyvin. Niitä laatikoita on muuten kaksi :)

   Poista
 12. Nyt on minullekin tuttu paikka ! Oikein lempipaikka. Siis oli, en ole käynyt herran vuosiin. Hienot loppulauseet tässä postauksessa, hienoa vuotta 2013 sinullekin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kaupungeissa on vaikka mitä ihania paikkoja, kun vaan osaa löytää ne. Tuolla oli kovin hiljaista, vaan muutamia ihmisiä meidän lisäksi.

   Poista
 13. Minulla oli ihan ikävä sinun blogipäivityksiä. Hyvää uutta vuotta, siis!

  Kaisaniemen kasvitieteellinen on ihana paikka. Minulla mielikuvitus lähtee siellä aina lentoon. Itse asiassa ei tarvitse kuin (miltei päivittäin) istua bussissa, joka kulkee puutarhan ohi, ja aina tulee jotenkin jännä tunne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, no täältä tullaan taas. Piti vetää vähän henkeä välillä :)

   Tuo on helppo ja halpa tapa matkustaa maailman ääriin. Välimeri-huoneessakin tuli ihan sellainen olo, että kappas vaan, olen Välimerellä...ainakin melkein.

   Poista
 14. Ihanatunnelmaisia kuvia!
  Avoimin mielin myös tähän vuoteen.
  Olkoon se sinulle täyteläinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Avoin mieli on kyllä paras avain kaikkiin kohtaamisiin ja elämään ylipäätään. Sinulle myös täyteläistä
   ja hyvää vuotta!

   Poista
 15. hahaa, nyt olette ihan kulmilla käyneet. Tuolla me tytön kanssa notkutaan usein.
  Ihanaa uutta vuotta sinnekin:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, no ei sitten ihan törmätty :)
   Samoin sinulle, mukavia ja ikimuistoisia hetkiä!

   Poista
 16. Ihanaa uutta vuotta myös sinulle. Hyvin sanottu tuo rinta rottingilla kohti uusia nöyryytyksiä. Yritän muistaa sen :)

  Tuo matka minunkin pitää joskus tehdä, en ole vielä saanut aikaiseksi käydä kummassakaan, en Talvipuutarhassa enkä Kaisaniemessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen itse asiassa kuullut tuon lauseen eräältä ihmiseltä ja olen ominut sen omaan käyttööni, koska se on niin osuvasti sanottu.

   Kannattaa varmasti käydä, todella kaunis paikka, näin talvella jotenkin erityisenkin eksoottinen, kun ulkona oli pakkasta ja sisällä sademetsä.

   Poista
 17. Kerran olin tyttären kanssa tuolla häissä. Ystävätär meni naimisiin, bändi soitti ja ruoka oli taivaallista. Monta muuta kertaa muista syistä, aina siellä on ollut hyvä olla. Se on ihana keidas keskellä kaupunkia. Ruissalon viehätystä laimentaa kovasti se kolkko kahvila. Olkoon vuotesi hyvä ja tulkoot vastoinkäymiset niin, että niiden kanssa selviää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihanaa varmasti, häät tuolla! Se on jotenkin ihmeellistä, että pakkasen sylistä voi yhdellä oven avauksella astua trooppiseen keitaaseen, missä kameran linssi huurustuu hetkessä. Juu, Ruissalossa ei ole minusta ollenkaan noin viehättävää tai sitten muistan väärin. Pitää varmaan käydä verestämässä sielläkin muistoja, sillä edellisestä kerrasta on jo muutama vuosi. Olkoon sinunkin vuotesi hyvä, kaunis ja ihmeellinen.

   Poista
 18. Tästä puuttuu vain Agatha Christie ja jokin menneen maailman murhamysteeri. Neiti Marple ja Poirot ovat juuri rajautuneet kuvan ulkopuolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi vau, sepä vasta olisikin ollut jotain, jos Poirot olisi kurkistanut palmun takaa. Ei sillä, hyvin olisi herra sopinut noihin maisemiin.

   Poista
 19. Tuo paikka on ihastuttava,me vierailimme viimeksi toukokuussa. On jo uusinnan aika. Onnea ja iloa vuodelle 2013! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, on paljon paikkoja, joissa voi käydä aina uudestaan ja uudestaan, eivät kulu ollenkaan. Turussa minulle sellaisia ovat Luostarinmäki, Apteekkimuseo ja Kuralan kylämäki, esimerkiksi.

   Poista
 20. Ihanaa uutta vuotta 2013! Tuo on upea paikka.

  VastaaPoista
 21. Ihana tunnelma tuolla köynnösten katveessa. Aivan korviakin alkoi sirkuttamaan:)
  Rinta rottingilla vaikka rottinkimarkkinoilla, kun itkutkaan ei auta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rottinkimarkkinoilla en olekaan käynyt koskaan, mutta siellä nyt ainakin pitää kulkea rinta rottingilla :) Ja markkinoilla ei tosiaan itku auta, sen olen kyllä huomannut.

   Poista
 22. Onpa kiva kuulla susta :) Rottingit täällä pingottuvat ja nöyryytykset ovat jo hyvässä vauhdissa :D Mä kävin viljelypalstoilla viikko sitten, siellä ei ollut sama meininki kuin tuolla missä sä kävit, mutta kukkia näkyi kuitenkin, vaikka hankeen upposinkin :) Kaikkea hyvää sinne sulle, valoa ja voimaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Haa, sinullakin! Minä meinasin viime kesänä hankkia viljelypalstan, mutta onneksi en hankkinut. En minä olisi kuitenkaan jaksanut hoitaa sitä. Riittää, että haaveilen siitä.

   Poista
 23. Heeei sinä kävit tuolla!! Olen suunnitellut koko syksyn, mutten muka ikinä ehtinyt. Ihanalta näyttää, onneksi pääsin nyt näin :-) Hyvä suunnata kohti uutta, mitä sitä nyt vanhassa mylläämään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, ehkä ehdit nyt talvella. Se oli talvella jotenkin erityisen mukava, kun ulkona paukkui pakkanen. Vaikka uskon kyllä, että kesällä puutarhan väriloisto on upea.

   Poista
 24. Vau, tuonne seuraavalla Helsingin reissulla. Huomenna juurikin Ruissalon kasvitieteelliseen, siellä saa hermohoitoa halvalla. Tosi kauniita kuvia taas! Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin taidan piipahtaa joku päivä Ruissaloon. Sinne on sentään vähän lyhyempi matka :) Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 25. En olekaan tuolla käynyt remontin jälkeen. Kiitos, kun laitoit ihanat kuvat esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa käydä, minä en ollut käynyt koskaan aikaisemmin. Mukavaa vuoden alkua sinne!

   Poista