sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Horisontissa aurinko, joka jo lämmittää

Osa kuvista miehen, kiitos.
Kaupunki jäällä, kaikki ihmiset, aurinkoa ja hymyjä.
Jääkukkia, lumen narske ja horisontissa aurinko, joka jo lämmittää.
Unohdamme kaakaot, mutta muistamme tanssiaskeleet.
Unohdamme tanssiaskeleet, mutta muistamme miltä kevätalvi tuntuu. Kun tekisi mieli avata takin napit ja unohtua kallion syliin tunneiksi.
Voi tätä onnea, toivottavasti aurinko palaa huomenna.

42 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, kaunis talven valo. Lupaus keväästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Todellakin tämä valo tuntui niin ihanalta pimeän viikon jälkeen. Viikolla satoi vettä, räntää ja kaikkea mahdollista. Nyt kaikki se unohtui.

   Poista
 2. Kiitos meren viestistä ja auringon ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvä että viesti tuli perille :)

   Poista
 3. Ihan mahtava valo oli eilen ja tänäänkin pilkahti hetkeksi! Hienoja kuvia saa nyt, niin kevätmeininki että oksat pois! Onneksi oli tämä tuon kamalan vesi-räntä-jää-viikon päätteeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kamalan synkkä viikko olikin. Mutta tämä hyvitti kaiken. Tuntui, että puoli Turkua oli tänään Ruissalossa.

   Poista
 4. Tänään oli ihana auringonpaiste usvan takana. Hiljaa se nousi näkyviin ennenkuin taas laski - valo.
  Kevät tekee tuloaan, ensimmäiset pajunkissan lammenrannassa pongattu!

  Valoa ja iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, pajunkissoja, se on varma kevään merkki. Ja näin aikaisin. Minä iloitsen valon lisääntymisestä, se tuntuu jotenkin kaikista tärkeimmältä.

   Valoa ja iloa sinullekin!

   Poista
 5. Kevättä rinnassa, ihan selvästi. Tuo kevättalvi olisikin kiva taas kokea. Hiihtää jäällä ja juoda kahvit lämmike takamuksen alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä katselin tänään kateellisena hiihtäjiä. Kaipasin suksia jalkaan. Ehkä mä vielä tänä talvena pääsen ladulle...

   Poista
 6. Ihania valon kuvia! Täällä vähän idempänä ei aurinko valitettavasti paistanut, mutta jäällä käytiin kuitenkin. Olen vähän kade teille turkulaisille! Mutta kyllä se aurinko tännekin vielä ehtii. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä se paistoi jonkun aikaa ja onneksi juuri silloin osuimme ulos. No, ihan varmasti se tulee sinnekin. Täällä oli viikon pilvistä ja sateista, joten aurinko tuntui nyt kyllä ihanalta.

   Poista
 7. Talvi osaa kyllä olla kauniskin, ainakin näissä. Jäätupsujakin!
  Minen nokkaani ole ulos tänään laittanut, koneella vain hommia vääntänyt. Nyt pitäisi kyllä jo mennä pois, eikä jäädä tänne viihdeosastolle kieppumaan...
  Olkoon aurinoinen viikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään talvesta. Olen aika helppo, kun tykkään kaikista vuodenajoista. Minusta kaikista kamalinta olisi, jos olisi aina samanlainen ilma, vaikka se olisi kesäkin. Kesä nyt on tietty hirmu ihana, mutten haluisi ikuista kesää. Aurinkoa!

   Poista
 8. Meillä täällä pk-seudulla oli auri kadoksissa, joten tuntuu aika kaukaiselta tuollainen auringossa kölliminen! Onneksi teillä kuitenkin paistoi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhutteko tekin aurista! Meillä täällä kotona sanotaan aina auri, mutta luuin että se vain joku meidän juttu.

   Poista
 9. Voi siellä on ollut kaunista. Muistan käyneeni tuolla näihin aikoihin neljä vuotta sitten. Muistin kaakaon ja muistin kevätauringon ihanuuden ja sen hupsun kaakaokeittäjäsedän. Voi kun itsekin vanhenisi yhtä lupsakkaasti.
  Toivotaan auringon palaavan taas pian, että pääsette nautiskelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen pientä kioskia pitävän sedän? Me käydään usein siinä kioskilla, mutta nyt tuli kiire leffaan ja skipattiin kaakao. Minä seuraan aina kadehtien lupsakkaasti vanhentuneita ihmisiä ja toivon, että voisin olla samanlainen sitten joskus. Onneksi se taitaa olla ihan itsestä kiinni, ainakin enimmäkseen.

   Poista
 10. Tääl stadis oli koko viikonlopun ajan aika tasaisesti harmaaata. Kevätaurinko on kyllä aivan erityisen energisoivaa, onneksi te pääsitte siitä nauttimaan.
  Hienoja kuvia. Lumikuvaus on minusta vaikeaa voimakkaiden kontrastien vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi että, toivottavasti tekin saatte annoksen aurinkoa mitä pikimmin. Lunta onkin vähän vaikea kuvata. Helposti ylivalottuu ja muut alivalottuuu.

   Poista
 11. Yhtäkkiä sen muistaa, miltä kevättalvi tuntuu, se on kyllä yksi elämän isoja onnentunteita. Meillä aurinko vain käväisi ja sitten tuli pilvistä, mutta ei se haittaa, kun kuitenkin tietää, että ihan lähellä se on.

  Ihanat kuvat, ihmiset näyttävät onnellisilta, hurmaava parikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se on sama riemu joka kevät, kun aurinko alkaa lämmittää ja hanget kimmeltävät. Ei tuolta olisi raaskinut millään lähteä pois.
   Juu, nuoripari romanttisella tuulella :)

   Poista
 12. Voi onnea ja jääkukkasia, kaunista! Tuinnen itseni todella typeräksi ja laiskaksi, kun en koko viikonloppuna juuri nenääni ulkoilmaan pistänyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä suotta, minä olen usein yhtä laiska. Nyt vaan kaipasin niin paljon aurinkoa, että se toimi kuin magneetti. Veti minut ulos :)

   Poista
 13. Mikä jää, mikä lumi ja mikä kirkkaus! Minusta tuntuu että tänään metsässä kävellessäni haistoin aavistuksen kevättä tai ainakin kevättalvea. Tuli hieman nuuskamuikkusmainen olo, tosin naisellisempi ja vähemmän nuuskainen, mutta sellainen huoleton.

  Valoa alkavaan viikkoonkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu keväältä, ehkä se on asenne. Että on kevätfiilis. Nuuskamuikkunen on niin hauska nimi, minustakin olisi ihan naasta olla muikkunen, ehkä voisin olla Suklaamuikkunen.

   Valoa sinunkin viikkoosi!

   Poista
 14. Ihana valo ja lumi, nuo ovat sellaisia energiamaisemia Suomesta, joita kaipaan. Kevättalvi on mun suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän valtavasti kevään hangista ja auringosta. Silloin tulee ihan pakottava tarve loikkia ulos ja mielellään juuri jäälle.

   Poista
 15. I got lost by the opportunity to translate you blog, don´t know what happened..and I´m sad, but I´m tryying to translate your wonderful pictures into words bu the pictures:.. :
  in the air of something like love we watch the skye...
  we hugh and hope...for all and everuthing else...

  love Lycke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maybe pictures tell more than words, sometimes it´s like that. I love late winter, when sun is shining and there is still snow in the ground.
   I hope You lots of sun and happy days!

   Poista
 16. No se oli täälläkin tänään! Kyllä jaksaa ihminen paljon paremmin ihan mitä vaan kun aurinko killittää taivaalla. Tätä lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin siellä, eilen siis. Taidan seurata aurinkoa. Tänään se ei kyllä toiminut, täällä oli kamala lumimyräkkä. Mutta juu, tätä lisää, lisää...

   Poista
 17. Joo, sunnuntaina aurinko selvästi lämmitti. Tunsin sen poskessani, kun kävimme metsässä. Tai no, se on kyllä entinen metsä, kun sitä on niin paljon kaadettu tänä talvena, mutta yritän totutella siihen näin lumen läpi, etten ole ihan surkeana keväällä, kun koko totuus paljastuu.

  Ihanalta näyttää Ruissalossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana tunne, ensimmäinen auringon lämpö. Uuteen maisemaan tottuminen vie aina aikaa. Ihan sama, jos vaihtaa huonekalujen paikkaa kotona, ensin näyttää ihan hassulta ja sitten silmä tottuu.

   Poista
  2. Niinpä, ja sitten hetken päästä ei muista, että mikään on koskaan ollut mitenkään toisin.

   Poista
 18. Oi tuossa on helmikuun tuntu kiteytynyt!

  VastaaPoista
 19. Uskomattoman kauniin talvipäivän ikuistit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo oli tosiaan ihana päivä. Sunnuntain jälkeen aurinkoa ei olekaan täällä näkynyt, mutta toivossa on hyvä elää.

   Poista
 20. Aurinko ja lumi! Varmaankin maailman 10. ihme.
  Silti tuo varjokuva on mielenkiintoinen, jättää tilaa omalla mielikuvitukselle.
  Itse harrastan varjokuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin kaunis yhdistelmä, aurinko ja kimaltavat hanget. Toivottavasti sitä herkkua on vielä tänä talvena luvassa.
   Minäkin tykkään varjokuvista :)

   Poista