maanantai 11. maaliskuuta 2013

Viivähdän vielä hetken

Viivähdän vielä hetken ajatuksissani Suomenlinnan mukulakivikaduilla ja porttikongeissa.
Kerran pukeuduin munkiksi ja juhlin täällä pikkujouluja.
Nyt olen yksin ja ympärillä on kaikki tämä avaruus ja hiljaisuus.
On vaikea kuvitella täydellisempää paikkaa asua, keskellä kaupunkia linnoitussaarella.
Joku voisi nyt kyllä tarjota tuolta minulle pikkuista kämppää. Lupaisin olla kiltisti.

36 kommenttia:

 1. Tuonne minäkin muuttaisin ilosta kirkuen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kirkuisin, olisi siinä muilla kestämistä :)

   Poista
 2. Kuvissasi talvi näyttää niin kauniilta (että melkein voisin pitää siitä hitusen...)! Aika eksoottinen aamukävelypaikka japanilaisten kanssa! Hiljaisuus ja tyyneys välittyy tänne asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos saan sinut edes hiukkasen talven puolelle, mahtavaa :) Oli tosiaan hauskaa, ihan kuin olisin katsonut Helsinkiä vähän ulkomaalaisten silmin.

   Poista
 3. Minustakin tuntuu, että asuisin mielelläni saaressa. Etenkin silloin kun vesi olisi vapaa tai varmasti kantava. Mutta entä silloin, kun se on siltä väliltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Suokkiin pääsee tietty lautalla ympäri vuoden, se on helpotus. Muuten saaressa asuminen voisi olla aika työlästä.

   Poista
 4. Ja minä viivähdin tovin jos toisenkin täällä sinun kuvissasi. Voi että, menin ihan hiljaiseksi ja se on minulta pieni saavutus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ilmeisesti on saavutus saada sinut mykistymään :) Minä tykkään Helsingistä hurjasti, voisin koska vaan muuttaa sinne, jos pääsisin asumaan johonkin vanhaan kivaan taloon Suomenlinnaan tai keskustaan...se taas on utopistinen haave.

   Poista
 5. Vuosi sitten harkitsin kovasti olisinko hakenut Suomenlinnaan töihin.
  En sitten hakenut, kun totesin etten olisi millään saanut arkeamme toimimaan. Harmitti hieman, ajattelin että se olisi ollut jännittävää.
  Muuttaisin minäkin mielelläni Suokkiin.
  En ehkä pysyvästi, mutta kokeeksi/ tuokioksi kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei noita lauttoja järin usein kulje. Pitää tietää, mihin aikaan on lähtemässä ja jos on lasten hoitoon viemistä yms. se varmasti hankaloittaa. Minusta tuntuu, että voisin muuttaa tuonne ihan pysyvästi, mutta se taitaa olla utopistinen unelma.

   Poista
 6. Kiitos, kyllä tuolla viivähti kuviesi kanssa kovin mielellään tämänkin hetken:)

  VastaaPoista
 7. Oi mitä kuvia nämä ja nuo edelliset! Tuli ihan tunne, että on ihan PAKKO päästä nyt heti johonkin meren rannalle nauttimaan kevätauringosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tänään täällä ei enää aurinko paistanutkaan, vaan sateli hissukseen lisää lunta. Mutta tuon sunnuntain jälkeen jaksan kyllä vaikka koko viikon ilman aurinkoa, oli niin kaunista, rauhallista ja valoisaa.

   Poista
 8. Oli mukava katsella hienoja talvikuvia paikasta, jossa itse käyn aina kesäisin tai syksyisin. Onhan se uniikki saarten joukossa jo historialtaan ja visuaalisestikin. Kesällä vain niin suosittu, ettei talvikuvista välittyvää rauhaa ole missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksylläkin Suomenlinna on varmasti ihmeellinen paikka. Juu, kesällä ei saisi otettu kovin helposti kuvia, joissa ei ole lainkaan ihmisiä.

   Poista
 9. Kiitos, kun ilahdutat upeilla kuvilla, joissa silmä lepää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi. Tuonne olisi tehnyt mieli jäädä koko päiväksi, valitettavasti vaan oli muita menoja :(

   Poista
 10. Oi Suomenlinna, paikka jossa en ole vielä(kään) päässyt vierailemaan. Josko ensi kesä oli se kesä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä tykkäisit tuosta ihan varmasti! Niin paljon kauniita rakennuksia ja upea luonto...ja se meri. Toivottavasti pääset tuonne kesällä.

   Poista
 11. Oi ihana Suomenlinna! En ole talvella käynyt siellä. Pitäisi ehdottomasti! Juuri suunnittelimme pojan kanssa retkeä Helsinkiin ja Suomenlinnaan. Suomenlinnassa minulle tulee sellainen ihana kutkuttava tunne, joka tulee ihanissa historiallisissa paikoissa. Kiitos ihanista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sittenhän voitte tosiaan piipahtaa Suomenlinnassa. Vaikka tuolla varmasti pieni poika saisi kulumaan vaikka kokonaisen päivän, jos leikkii muureilla ja tykeillä. Olen monesti miettinyt, että tuo on lapsille ihan loistava paikka kasvaa.

   Poista
 12. Aika pysähtyi kuvia katsellessani eikä enään tiedä missä maassa ollaan? Voisin olla vaikka Pietarissa. Kiitos kaueudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kuvat voisi varmaan olla myös Venäjältä. Suomalaisessa arkkitehtuurissa on niin paljon samaa kuin venäläisessä. Mukavaa päivää sinne!

   Poista
 13. your pictures are so powerful in me, really royal..and it´s lovely when it´s so silent and empty of people I´m thinking. though an Island is nothing for me to live..no way of escaping :) wich I need occassionally..sometimes. Have never been there. thanks for showing..

  love Lycke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you :) I like places, when they are empty and silent. I assume, that I would be very happy to live in an island. I´m a little bit loner..

   Poista
 14. Kevään valo, kiviset kuluneet seinät ja lumi.. vau, ihastuin. Viimeinen kuva kuin jostain päiväunesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Matka tuonne on fyysisesti niin lyhyt, mutta tuntuu, että siirtyy ihan erilaiseen todellisuuteen. Ihan mahtavaa.

   Poista
 15. vanhan hesalaisen silmä lepää- vielä jotain, johon ei ole kajottu, joka on saanut olla rauhassa. suomenlinna on omansa, oli vuodenaika mikä hyvänsä. kauniisti olet nähnyt ja taltioinut! kiitos!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuo onneksi saa varmasti ollakin rauhassa, jos on Unescon suojelukohde. Ei päästä sössimään kaikkea :) Kiitos sinulle.

   Poista
 16. Kauniita talvisia kuvia Suomenlinnasta, empä ole tainnut siellä käydä kun kesällä! Tuo lauttamatka jo jäiden seassa on varmaan mielenkiintoinen ja ihana aurinko jo lämmittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko kyllä lämmitti tuolloin, minulle ainakin tuli ihan lämmin. Nyt saisi vaan kevät tulla vielä ripeämmin.

   Poista
 17. töttöröö! mun mielestä Suokki on kauneimmillaan talvella. valo ja lumi, kaikki ne kauniit vanhat kiviseinät, meri. minäkin tykkään.
  mulla oli siellä kerran pieni huone ja pönttöuuni, se oli iki-ihanaa. lähinnä istuskelin ikkunan ääressä ja katselin merta (töitä olisi pitänyt tehdä siis..).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töttöröö sinnekin! No niin onkin, tai mistä minä tiedä, kun en ole jatkuvasti pääse tuolla käymään. Oi, sulla oli tuolla huone?! Mä olen nyt ihan vähän vihreä :)

   Poista
 18. Ajattelin vinkata, että Suokissa on juuri tullut 14 asuntoa hakuun. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole totta!! Kiitos ihan hirmuisen paljon vinkistä. Pakko laittaa hakemus menemään! Sä olet ihan aarre :)

   Poista