sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kalteva torni ja hapankaalia

Keksimme voivodikansan, käymme Korpernikuksen talossa. Pohdimme, millaista rohkeutta vaati väittää, että maa kiertääkin aurinkoa.
Kirkontornista näkyvät kaupungin rajat, elementtitalot vanhan kaupungin muurin takana, leveänä virtaava Veiksel-joki.
Kaikkialla on punatiilisia rakennuksia.
Torun on hattaroita, keskiajan kaikuja, kalteva torni ja hapankaalia.
Kirkkoja, kyyhkysiä ja romahtaneet muurit. Aasipatsas, jota kaikki käyvät silittämässä.

30 kommenttia:

 1. Oi, onpa hurjan kaunista! Tuonne tekisi mieli lähteä vaikka samantien, noissa maisemissa kävelisin jalkani rakoille. Kävelisin ja kävelisin. Istahtaisin välillä kahvilaan ja kävelisin vähän lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torunin vanha kaupunki on viehättävä mutta aika pieni. Toi mieleen Tallinnan tai jonkun saksalaisen kaupungin. Valitettavasti en ehtinyt tuolla paljon viivyskellä kahviloissa, kun liikuimme isommalla joukolla. Muuten olisinkin varmaan kolunnut kaikki kahvilat läpi.

   Poista
 2. Matkalainen, huiskutan sinulle sinne kujille, toreille, kaduille, silloille, kahvilan pöytiin ja museoiden auloihin. Huiskutan puiden alle puistoihin ja kalteviin torneihin, meren rannoille ja jokien yli vieville silloille, porttikongeihin ja aitojen taakse. Kesää, kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona taas, mutta parin päivän reissu kyllä latasi mukavasti akkuja. Olisin voinut jäädä vaeltelemaan noille kujille, viipyillä noissa tunnelmissa. Nyt tämä oli vähän enempi sellainen pikareissu, mutta kiva silti.

   Poista
 3. Oih, olette olleet Puolassa. Siellä en ole vielä koskaan käynyt, mutta pitkään olen sitä miettinyt. Etenkin Krakova kiinnostaisi. Myös tuo kaupunki, missä te olette olleet vaikuttaa ihanalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olimme, tai minä olin..toisessa seurassa. Krakovassa olen ollut perheen kanssa joskus aiemmin ja sinne haluaisin palata, kaunis ja tunnelmallinen kaupunki. Nyt olimme Torunissa ja Sopotissa. Nämä kuvat ovat Torunista, noin 200 km Gdanskista etelään. Tuo vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde.

   Poista
 4. Jaahas, sitä ollaan oltu taas reissussa! Kauniin tunnelmallisia kuvia - kuin aika olisi niissä pysähtynyt. Vähän niin kuin Viron ja saksalaisen pikkukylän risteytys (Puolassa?). Tuo viimeinen kuva on kiva: kukkasydämen sisällä ikkunat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja siksi en ole saanut soitettuakaan. Totta, tuo oli juuri sellainen Tallinnan ja saksalaisen hansakaupungin risteytys, kyseessä siis Torun.

   Poista
 5. Reissukuvia, aah!!!
  Siis Warsova? Eikö Veiksel-joki virrannut siellä...? Mutta kuvissa ei näytä siltä Warsovalta, missä kerran olin.
  Rakastan hapankaalia. Onneksi sitä saa täältäkin, ja usein ostankin-vaikken kesällä, jotenkin ei tunnu kesäruualta, mutta syksyisin tulee oikein himo, joka kestää koko talven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näitä ei tosin tällä kertaa ole kovin paljon, kun en ehtinyt samaan tapaan kuvata kuin omilla reissuilla.
   Nämä kuvat ovat Torunista, noin 200 km Gdanskista etelään. Kiva vanha kaupunki siellä, pieni mutta viehättävä, muistutti Tallinnaa.
   Miinäkin tykkään hapankaalista, tuo kasviskebab tuossa yhdessä kuvassa oli täytetty hapankaalilla ja suolakurkuilla - tosi hyvää.

   Poista
 6. Oi, olit matkoilla. Mietinkin jo, että missä. Kaunis, tuo viimeinen erityisesti. Täällä on sitten ollut vähän toisenlaista:D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin olin kovin kiireinen ja sitten matkoilla. Täytyy tullakin katsomaan, mitä teille kuuluu.

   Poista
 7. Mielettömän kaunista. Näistä kuvista voi tuntea kaupungin, kuvitella miltä siellä tuoksuu, miltä kadut kuulostavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo Torun oli siitä viehättävä, että siellä oli vähän turisteja. Sai kulkea aika rauhassa.

   Poista
 8. Hurmaavaa! Noihin maisemiin olisi kiehtovaa päästä kulkemaan. Ja oih tuota viimeistä kuvaa, se vei sydämeni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minustakin tuo kukkiva puu oli niin kaunis...en vain tiedä, mikä se on? Ei tuoksunut millekään.

   Poista
 9. Åååh Tack, thankyou for these pictures. love them sincerely and thinking I don´t have to travel anything this summer, looking into wonderful blogs like yours..
  love the picture of the roofs, the buildings especially, the interior, the food,
  your words again. your worth it. here we have lots of summer and warmth now. feeling like in Spain or something. like it :)

  hugs Lycke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You for watching. Unfortunately, I will not travel anywhere this summer, autch. But maybe I`ll find interesting places in Finland :)
   Feeling like Spain here also, so nice!!

   Poista
 10. Olisin halunnut olla mukana! No, ehkä joku kerta sitten.

  Näytti olleen teillä kivaa, toivottavasti olikin! Niin ainakin kertoilit. Hapankaali taitaa tulla Saksasta? Vai muistanko vallan väärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kerralla sitten :)
   Juu, mistäköhän se hapankaali on oikein peräisin, Saksasta tai Venäjältä tai sitten kummastakin. Mutta näköjään myös puolalaiset tykkää.

   Poista
 11. Oi, Puola! Minä olen joskus 90-luvulla eksynyt Varsovassa ja metsästänyt filmiä Krakovan helteessä. Muistelen, että olut oli hyvää. Ehkä pitäisi lähteä verestelemään muistia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on mahtavat muistot Puolasta. Minä olen aiemmin käynyt kolme kertaa Puolassa, mutta joka kerta pikaisesti. Haluaisin joskus pidemmäksi aikaa Krakovaan, se oli kaunis paikka.

   Poista
 12. Ihanat näkymät.
  Reissunainen hei, hyvää kesää! Ja ihania tuleviakin reissuja niitä on aina yhtä ihastuttavaa seurailla täältä blogistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tänä kesänä minun kanssani pääsee kotimaan matkoille, sillä emme taida lähteä mihinkään ulkomaille. Mutta kyllähän täälläkin on upeita paikkoja :)

   Poista
 13. Mikä viehättävä Torun! En muista kuulleeni - onneksi on uusia hämmästeltäviä kaunottaria. Tuo eka kuva on vallattoman kaunis! En pysy kohta enään ellipsiradalla -teoriassakaan:)
  Hapankaalikin on herkkuani, mutta täällä kaupasta ei saa niin hyvää kuin Liettuassa sain syödäkseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ollut kuullut kaupungista ennen, vaikka vanha kaupunki on Unescon maailmanperintölistalla. Aina oppii uutta.
   Minäkin tykkään kovasti hapankaalista. Tänäänkin söin :)

   Poista
 14. Kauniita nuo yhtenäiset ja jyrkkälappeiset ruukkutiilikatot, pittoreskilta näyttävät muutenkin vanhan kaupungin näkymät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistutti hyvin paljon Tallinnaa, viehättävä kaupunki kyllä. Että jos siellä päin liikkuu, kannattaa poiketa.

   Poista
 15. Ihanaa kun olette päässeet reissuun. Kauniita kuvia. Tuo toinen kuva pysäytti katselemaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pääsin, valitettavasti muu perhe joutui tyytymään Turkuun :( Mutta kiitos, minulla on aina pakottava tarve kiivetä kaikkiin torneihin.

   Poista