sunnuntai 24. elokuuta 2014

Rauma - oli sadetanssi ja aurinkokahvit

Ostettiin kahden euron bussiliput ja mentiin Raumalle.
Pitsejä ei löydetty, mutta käveltiin mukulakivikaduilla, piipahdettiin merimiehen kotimuseoon, koluttiin kirpputoreja, herkuteltiin pizzalla ja pidettiin sadetta vanhassa vajassa.
Tyttö nukahti kahvilan upottavaan tuoliin ja minä luin kirjaa.
Oli sadetanssi ja aurinkokahvit.
Kaikkea höperöä ja hullunkurista.

50 kommenttia:

 1. Voi nainen minkäs teit! Nyt mulle tuli niin ikävä Raumalle. Viime Luvian reissulla oli tarkoitus, mutta se siirtyikin seuraavaan eli pakko päästä vanhaan kaupunkiin, jossa teen aina löytöjä. Viemme myös äidin syömään Villa Talbohon (toivottavasti nimi on oikein;), kun viimeksi kävimme siellä Reposaatren Merimestassa.

  Sun kuvat, joku noista katunäkymistä, olisi niin sopiva, mun Kotimaan matkavinkkeihin, joissa on vuodesta toiseen ollut Vanha Rauma.

  Rauma on mielestäni kiinnnostavampi kuin Pori ja molemmat kaupungit tunnen pitkältä ajalta. Rauman Marimekko on by the way, minusta Suomen persoonallisin ja tarjonta sen mukaista.

  Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, anteeksi :) Me kiersimme lähinnä kirppareita, mutta huomasin kyllä, että vanhassa kaupungissa on paljon kivoja sisustusliikkeitä. Harmi vaan, että kaikki menivät kiinni jo kahdelta, emmekä oikein ehtineet mihinkään, kun siinä välissä seikkailimme vähän kauempana kirppareilla.

   Minä en ollut käynyt Raumalla kuin kerran aiemmin ja sekin niin pikaisesti, etten muista siitä mitään. Vanhassa kaupungissa en ollut käynyt koskaan ennen, joten kylläpä nautinkin. En olisi arvannut, että vanha kaupunki on niin iso. Aivan ihana paikka.

   Poista
 2. Ihastelen tuota lipastoa, jossa on vihreät tereet. Että voikin olla kaunis huonekalu ja väriyhdistelmä.
  Rauma kutittelee minua joka vuosi, mutten vaan saa aikaiseksi sinne mennä vaikka tänä kesänä oikein kutsuttiin. Yksi tuttu asuu siellä.
  Siitä on niin kauan kun olen siellä käynyt ja siitä jäi hauskat muistot. Olin yhden rokkibändin kanssa ja oli sellainen rillumarei tunnelma, mummot tarjoili raparperimehua pihoillaan ja joku kuskas paatilla merelle. Juu.

  Ehkä ne panee pitsit esiin vain pitsiviikolla, ja muuten pitävät piilossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ihasten aina museoissa samaa, vanhojen aikojen ihmisten värisilmää. Kaikki tekstiilit ja huonekalut on jotenkin niin hirmuisen kauniin värisiä ja värit sopivat toisiinsa ihmeen ihanasti, vaikka yhdistelmät voivat olla aivan outoja.
   Oi, sullahan on hyviä Rauma-muistoja, mutta ei ollut tätä ennen yhtään muistoa Raumalta.

   Poista
 3. Mekin kävimme juuri ystävien luona kyläilyllä vanhassa kotikaupungissa. Jokivartta kirkon ohi tuli käveltyä töihin päivittäin, kun esikoistani odotin, ja toinenkin lapseni syntyi siellä. Kaunis kesäkaupunki se on, mutta suurimman osan vuotta niin hiljainen, etten ole takaisin asumaan kaivannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinä olet asunut tuolla. Niin, minäkin mietin millainen kaupunki on talvisin. Ainakin Naantali on täällä kovin hiljainen talvisaikaan. Mutta toisaalta, mitä vanhemmaksi tulen sitä vähemmin kaipaan actionia. No, ehkä on sentään kiva, että se action on tuossa lähellä, jos joskus tekeekin mieli lähteä hurvittelemaan. Ja sitten voi aina käydä näissä idyllisissä kaupungeissä kyläilemässä.

   Poista
 4. Ihana Rauma !!! Sinä olet vienyt tänä kesänä meitä vaikka minne! Minulle se on ollut piristävää koska työn puolesta ei olla nyt kesällä päästy reissuihin. Tavallisesti olemme matkaileet aina jossainpäin maailmaa ja siksi nämä matkanne ovat olleet itselleni melkein "henkireikä" ja innostus.
  Rauma on kaunis ja nuorena siellä tuli aikaa vietettyä kavereiden kanssa, mutta ei enään nykyään kuin muutama kerta on tullut käytyä

  Nuo kauniit värit joista Liivian kanssa kirjoititte, johtunee siitä, että ennen käytettiin luonnon pigmentejä joita sekoitettiin eri liima-aineisiin ja ehkä se luonnollisuus väreissä on se juttu joka tekee ne silmälle kauniiksi. Minä olen käyttänyt samoja pigmentejä kotonani, tehden itse maalit ja koskaan niillä ei epäonnistu vaikka lopputulos voikin olla yllätys. Vanhojen väripintojen epätasaisuus tekee siitä elävämmän näköistä joka taas johtuu siitä että väriainekset ovat jauhomuodossa ja pitää sekoitella kokoajan maalatessa -ainakin joskus -ainakin minulla kävi niin ;-)
  Pitäis ryhtyä työhön, mutta niin mieluusti olesken täällä, teidän blogeissanne nauttien näistä ja välttäen sitä mitä pitäis tehdä, vaikka se on luovaa ja hauskaa, niin aina se alkaminen on "työn takana" ... jospa nyt

  ps. halvan ja hyvän maalin saa kun sekoittaa väripigmenttiä ja rasvatontamaitoa. Maali on vetistä ja sopii huokoisille pinnoille, ei esim. kylpyhuoneeseen, vaikka sielläkin sitä on käytetty. Minä olen maalannut ko. maalilla keittiön seinät. Maidossa on kaseiinia joka on liima-aine ja siksi sitä voi käyttää maalipohjissa. Joskus olen tehnyt erikeepperi-pigmenttimaalia kun pinta on tarvinnut muovimaisen suoja pinnan.
  huom. maidon pitää olla rasvatonta koska muuten maali härskiityy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OI miten mielenkiintoinen kommentti, kiitos. Niin, minusta taas tuntuu, että olen tänä kesänä käynyt aika vähän missään, mutta ilmeisesti olen sitten kuitenkin liikkunut paikasta toiseen. Olen sellainen vaeltaja, en osaa pysytellä paikoillani kovin pitkään. Tai no, haaveilen siitä erämaamökistä, jonne voisin erakoitua vaikka moneksi kuukaudeksi.

   Tuo värijuttu on varmasti juuri noin. Itsekin ajattelin sitä. Ja maalivinkkisi on todella mielenkiintoinen, pitäisi varmaan joskus kokeilla johonkin. Nykyään maalaan kovin harvoin, kun ei ole enää vanhaa taloa, jota remontoida. Mutta että rasvattoman maidon kanssa...ehkä voisin maalata jonkun huonekalun noin.

   Poista
  2. Minäkin kiitän Maarittia mielenkiintoisista ja perusteellisesta ohjeesta. Tekisi heti mieli tehdä maitomaaliseos ja ryhtyä sutimaan, mutta en vaan tiedä mitä paikkaa sutisin, hmmm.
   Erikeepperipigmenttimaalia olen käyttänyt joskus töissäni, mutta senkin asian unohtanut.

   Ja se on totta; kaikki luonnon värit sopii yhteen vaikka yhdistäisi mitä ja miten. Entisajan värityksessä varmaan sekin on niin kiinnostavaa ja yhdistelmät yllättäviä, jos ja kun se oli maalaajallekin välillä yllätys. Myös varmasti se, että kaikki käytettiin, hukkaan ei heitetty ja sattumista koostui kiinnostavaa.

   Poista
  3. Minulla on tuossa yksi lipasto, joka kaipaisi väriä, ehkä voisin kokeilla tätä reseptiä siihen. Niin, luonto on paras maalari, ehdottomasti. Niin totta, sattumista syntyy hvyää ruokaakin, miksei siis maaleja.

   Poista
 5. Kerran käyty Raumassa (Raumalla?) sen vanhassa puukaupunkiosassa (en tiennyt että siellä muuta Raumaa onkaan :)

  Kuvat tutun näköisiä luonnossa, hyvin otettuja. Käveltiin siellä myös hautausmaalla vaikkei hautausmaaihmisiä tavallisesti ollakaan. Katseltiin vanhojen merimiesten hautoja, kiehtovia.

  Paljon olette liikkeellä kamera mukana. Saat sopivasti bloggausaiheita, joita on mukava seurata. Enhän täällä muuten kävisikään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on Raumalla, en tosin tiedä, nämä paikkakuntien taivutukset ovat aina vaikeita. Luulee, että joku on varmasti jotenkin ja sitten se onkin juuri toisin.

   Me emme ehtineet hautausmaalle, mikä hieman harmittaa, koska minä taas olen hautausmaaihminen. Olen myös kuolinilmoitusihminen.

   Minusta taas tuntuu, että olen nykyään tosin harvoin kameran kanssa missään.

   Poista
 6. Tykkään noista vanhoista mukulakivikaduista...kuvissa ja luonnossa. Pitää vaan olla hyvät kengät, kun noilla kävelee...ei korkkarit..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään, ne on kauniita. Joo, korkkareilla ei onnistuisi noilla kävely kovin hyvin, ehkä päkiöillä.

   Poista
 7. Ja niin kaunista. Raumalle täytyy kyllä tehdä retki!

  VastaaPoista
 8. Tämä keltainen, joka ilmestyi heti kuvissa, tuntuu niin hyvältä ja voimauttavalta. Syyskesäiseltä, lohdulliselta ja melkein ihan parhaalta just nyt.

  Rauma on minulle ihan tuntematon kaupunki, mutta satakuntalainen anoppini on kehunut kaupunkia kauniiksi ja siltä se näyttääkin. Tuonne Kontion leipomoon pitäisi mennä ihan siksi, että meillä täällä kotona on ekaluokkalainen Karhuherra. Bongaillaan aina kaikki kontiojutut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli syyskesäinen ilmakin, kova ukkoskuuro, jonka jälkeen satoi kolme tuntia ja sitten paistoi taas aurinko ihan villisti.

   Minullekin tuo oli ihan tuntematon kaupunki eiliseen asti, kerran olin piipahtanut, mutten silloinkaan tuolla vanhassa kaupungissa. Mekin kävimme Kontiossa aamupalalla, oli hyvää.

   Poista
 9. On aina mielenkiintoista nähdä kuvia omasta kotikaupungista vierailijan silmin! Oletko sinä Naantalista? Hassua, sillä itse vierailin siellä juuri eilen :D Blogistani löydät pari kuvaa sinulle tutuista maisemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei, en ole Naantalista, vaan Turusta, mutta senpä takia tulee usein käytyä Naantalissa, kun se on tuossa vieressä. Käydään talvellakin, mutta silloin siellä on tosiaan kovin hiljaista. Mutta minä kyllä pidän siitä, hiljaisuudesta.

   Poista
 10. Raumalle tekisi kyllä minunkin mieleni. Muutoinkin se puoli rannikkoa on jostakin syystä jäänyt aika vähälle huomiolle. Ehkä tulevat vuodet tuovat siihen asiaan muutoksen ja ymmärrämme nyt vihdoin tutkia perusteellisesti myös tämän rakkaan synnyinmaamme? Jospa yöpyminen ei vain olisi niin kallista, vaan keksisimme jonkun edullisemman tavan nukkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minullakin on tämä läntinen rannikko aika tutkimatonta seutua, ihme kyllä. Vaasan tunnen ja Porissa olen käynyt, samoin Oulussa, mutta nämä kaikki suloiset pienet kaupungit isojen välissä ovat tutkimatta. Niin, me nukumme välillä teltassa. Nyt vain käväisimme päiväseltään.

   Poista
 11. Nuo kontiot ilahduttavat minua, käänsin näyttöä puolisonkin suuntaan niiden kohdalla, hänkin hymyili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla kahvilassa istui iso pehmokontio yhdessä pöydässä kahvilla.

   Poista
 12. Näiden kuvien värit voisi melkein syödä!
  Saisi voimaa koko viikoksi. Kiitos :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä olisikin kätevää, väriterapiaa makuaistin muodossa :)

   Poista
 13. Värit <3
  Kyllähän mä Rauman tiedän. Nyt pysähdyin miettimään, miksi jäänyt vallan käymättä? Tiedän lapsuuden aikaisista kuvista käyneeni sielläkin, aikuisena en. Tuollaiset vanhat miljööt kutsuvat ja puhuttelevat minua enemmän kuin runsaat ja modernit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on paljon paikkoja, joissa en ole käynyt, vaikka on ollut vakaa aikomus ja kaikkea. Ja Raumahan on vain reilun tunnin matkan päässä täältä ja silti ei ole tullut käytyä. Minäkin tykkään vanhasta ja ränsistyneestä. Tuolla suurin osa taloista oli kylläkin oikein hyvässä kunnossa.

   Poista
 14. Tunnustan,en ole koskaan käynyt Raumalla tarkoitus kyllä ollut jo pitkään. Bussit meni jotenkin hullusti,että jos ei yöksi jää niin pitää jo melkein tunnin päästä lähteä takaisin. .
  Mutta tokihan tuonne kannattaisi mennä vaikka viikonlopuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä menee busseja tosi usein Raumalle ja silti en ollut käynyt. Nyt ehdimme olla perillä melkein kymmenen tuntia, siinä oli ihan riittävästi.

   Poista
 15. Oi, mitkä keltaiset ! Minulla on kaksi Tauno Koskelan Raumanmurteella kirjoitettua kirjaa, lyhyitä kertomuksia. Kerrassaan riemullista luettavaa, kun siihen kielen ilotulitukseen pääsee mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se rauman murre on ihan mahdotonta! Hirvittävän hauskan kuuloista kyllä, mutta aiga vaigia oli ymmärtää.

   Poista
 16. Hirveän nautinnollisia kuvia monta postauksellista. Ja ihana verkkainen reissu ollut teillä. Mies on Raumalla hommissa lähes viikoittain ja olen miettinyt mukaan menemistä kun Raumalla käymisestä on aikaa. Suunnitelma sai vahvistusta juuri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosiaan hyvin aikaa kävellä, penkoa kirpparipinoja ja lojua kahvilla. Tyttö jopa nukahti yhden kahvilan pehmeään nojatuoliin tunniksi. Minä luin sillä välin kirjaa, oli kivaa. Mene ihmeessä mukaan. Sunnuntaisin vanha kaupunki taitaa olla kovin "kuollut", monet paikat ihan kiinni.

   Poista
 17. Kahden euron reissu kuulostaa mahtavalta! Ja koko ohjelmisto myös. Tuollainen reissupäivä tekisi terää. Ja vielä noissa maisemissa, oioi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, menolippu oli 2,20 ja paluulippu muutaman euron kalliimpi, mutta yhtä kaikki, tosi edullisesti päästiin reissuun. Ihan mahtavaa, että bussifirmojen välillä on kilpailua. Sama juttu saisi olla myös rautateillä.

   Poista
 18. Minusta näissä kuvissa on vielä kesä, vaikka ilma kuulostaa olleen aika syksyinen. Vanhat talot ja mukulakivikadut hurmaavat aina uudelleen. Vuosia sitten vietimme miehen kanssa monta juhannusta Raumalla, vähän toisenlaisissa maisemissa (paljon musiikkia ja ihmisiä ahdettuna yhdelle rannalle, enää en jaksaisi :) ), ja piipahdimme kyllä usein vanhassa kaupungissa syömässä tai vain kävelemässä. Jäi haave palata, muistelen myös, että kaupunki ei ollut ihan yhtä ahdas kuin esim. Porvoo (kävimme siellä vasta ja lastenvaunujen kanssa ei juuri ole asiaa moneenkaan ihanaan putiikkiin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aika lämmin oli, vaikka satelikin muutaman tunnin. Rauman juhannus on aika legendaarinen, minä en kyllä koskaan ollut siellä silloin. Samaa muuten ajattelin tuolla, että Raumalla oli paljon paljon vähemmän turisteja kuin Porvoossa. Mutta tuoki tuolla on vähemmän kahviloita ja ravintoloitakin, jos ja kun sellaisia kaipaa. Ja menevät monet aika aikaisin kiinni. Mutta me löysimme kyllä kivoja hengähdyspaikkoja.

   Poista
 19. Kyllä tässä täytyy alkaa Rauman matkaa suunnitelemaan, sen verran houkuttelevan näköinen paikka on! Upeat kuva kulmat jälleen tarjolla kuvissasi, tiety hieno tiiviys. Jopa räsymaton kulma näyttää erittäin kuvaukselliselta =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, siitä vaan Raumalle siis. Luulen, että se on talvisin kovin hiljainen paikka tuo vanha kaupunki, kun nytkin siellä oli aika hiljaista. Mutta jos tykkää rauhasta, sehän ei haittaa.

   Poista
 20. Onpa ihanaa, että olet löytänyt Rauman (ja kyllä, oikea muoto on Raumalla) :) Käyn usein blogissasi ihailemassa upeita kuviasi ja kerrankin oli oikein tuttuja paikkoja. Kyllä Raumalla vilskettäkin on, erityisesti heinäkuussa Pitsiviikon aikaan. Ja ulkomaalaisia turisteja käy melko paljon vanhan Rauman maailmanperintökohde-statuksen perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmuisen paljon. Tavoitin siis oikean raumalaisen :) Ihan varmasti Pitsiviikko vetää kaupungin pullolleen väkeä. Minä tykkäsin kaupungista kovasti. Kävelimme sinne kirppareille asti vanhalla rautatieasemalle ja sille suunnalle. Kaupunki oli viehättävä vanhan kaupungin ulkopuolellakin.

   Poista
 21. Kummallista, etten ole koskaan käynyt Raumalla.

  Talojen värit ovat mielettömän kauniita, sointuvia,

  Jotakin sopusointuista ja hyvin inhimillistä on näissä kuvissa. Kauneutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, enpä minäkään kunnolla ollut ennen tätä.
   Niin, jotenkin nuo sointuvat tosi kauniisti toisiinsa nuo värit ja talot ovat sopusuhdassa itsensä ja toistensa kanssa.

   Poista
 22. Oih, ihanan kuuloinen retki teillä! Minä olen tilannut opastetun kiertokäynnin Raumalla, mutta se on vielä lunastamatta. Monta kesää sitä on kyllä puhuttu.

  Me ollaan edelleen maalla, kerron miksi, kun täältä kaupunkilaistutaan ja tehdään treffit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, nyt tulin kyllä tietysti superuteliaaksi, tiedäthän sinä minut :) Meidän pitää siis heti treffata, kun tulet kaupunkiin, kerro sitten.
   Ja hei, kannattaa lunastaa tuo kiertokäynti, Rauma on kyllä näkemisen arvoinen.

   Poista
 23. Silmä lepää näissä kuvissa! :)

  VastaaPoista
 24. How beautiful it is....the photo with the nearby stream of the wooden houses = a dream!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This city of Rauma, it´s very beautiful. Actually, my first visit there :)

   Poista