keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Barcelona III - Sellaista ihan erilaista kuin arjessa

Tuo ruskea ovi oli meidän. Tunnen vieläkin kädessäni messinkisen kahvan kylmyyden.
Ja niinkin kävi, että join monta kuppia sulatettua suklaata churrojen kanssa.
Ja myös niin, että join olutta vaikka piti juoda viiniä.
Ja että unohdin aamupalan toisinaan kokonaan, istahdin vain johonkin kahvilaan juomaan cappuccinon.
Sellaista ihan erilaista kuin arjessa, jossa ovat vain kaurapuuroaamut.
Oli aika monta museota, mutta ne olen jotenkin unohtanut.
Ja se vasta oli hullunkurista, etten lukenut lainkaan. Kannoin romaanin sinne ja vasta paluumatkalla lentokoneessa luin. Olin kai väsynyt sanoihin.


28 kommenttia:

 1. Voi mikä värimaailma! Hauskat nuo kahvilan ulkopuolisen tarkkailijan kuvat. Ja penkki kallellaan ja vähän muutenkin somasti kallellaan jotkin asiat. Eka kuva taitaa olla Gaudin taidonnäytteitä - huikeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siellä oli värejä, laidasta laitaan. Joo, on aina kiva kurkkia sisään ikkunoista - kotien ja kahviloiden. Kyllä vaan, eka kuva on Sagrada Familiasta, se oli kyllä elämys. Kolmas kuva on kirkon alakerran isosta museosta.

   Poista
  2. Arvasin että Sagrada Familiasta - me ei saatu lippuja, mutta ihmeteltiin kyllä ulkoa päin. Nyt harmittaa..

   Poista
  3. Meillä oli tuuria, missään ei ollut juurikaan jonoa. Tai tuonne jonotimme noin kymmenen minuuttia ja se olikin ainut paikka mihin piti jonottaa. Kirkko oli sisältä minusta paljon vaikuttavampi kuin ulkoa...se oli avaruusaluksen ja kirkon risteytys. Ja ehdottoman hienoa oli mennä sinne ilta-auringon aikaan, kun valo paistoi upeasti alaosan värjätyistä ikkunoista ja värjäsi kaiken keltaiseksi ja punaiseksi.

   Poista
 2. Ah, nyt saan rauhan kun näen että lempikahvilani on siellä vielä olemassa! Ja tuo toinenkin kiva yhä tallella -mutta huh kuinka siellä on tunkua. Minä istuin siellä viimeksi melkein yksin. Mutta lempikahvillaan marssin kyllä ensimmäisenä! Minun vakipaikkani on tuo sama missä nyt istuu harmaatakkinen mies.
  Matkoilla tulee käveltyä niin paljon, että olutjano iskee. Huomaan aina sen kun muutoin ei tule olutta juurikaan juotua.
  Miro-kirjanen marmoripöydällä, pienet suuret ihanat asiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se!! Aivan ihana paikka - kiitos! Mutta yksi toinen ihana oli kiinni ainakin kolmena kertana, kun kävimme oven takana kuikuilemassa. Oi, minä voin niin kuvitella sinut tuonne.
   Joo, minäkään en yleensä juo olutta, mutta tuolla hämmästytin itseäni juomalla vallan olutta. Vain muutaman kerran taisin ottaa viiniä.
   Miron museo oli kyllä mielenkiintoinen. Tuli halu ottaa selville vähän enemmän Mirosta.

   Poista
  2. Okei. Muistan käyneeni kauan sitten ensimmäisellä matkalla siellä Miro-museon pihassa/puutarhassa ja ottaneeni jostakin miro-pystistä kuvan. Seuralaiseni ei halunnut sisään ja se jäi. Ehkä nyt...Mistäköhän tulin joskus lukeneeksi, että nämä "muut" taiteilijat pitivät Miroa tylsänä tyyppinä, kun ei vissiin ollut mikään kovin boheemi tapaus. Kiinnostaisi minuakin tietää enemmän, on jäänyt kovin vähälle huomiolle- siis minun huomiolleni.

   Poista
  3. Mä en ole mikään Miron töiden ihailija sinänsä, mutta itse herra vaikutti mielenkiintoiselta tapaukselta. Ja tykkäsin kyllä siitä, miten se oli keräillyt rannoilta kaikenlaista tavaraa ja tehnyt siitä leikkisää taidetta. Mulla on sellainen olo, että Dali kyllä arvosti Miroa. Dali sanoi Mirosta jotain...että Miro oli ainut intuitiivinen tai alitajuinen tms. maalari...en muista enää tarkkaan.

   Poista
 3. Lumoava tuo ensimmäinen kuva kirkosta........
  Huomaan, etten ole koskaan nähnyt kuvia Gaudin rakennusten sisäarkkitehtuurista. Täytyypä tutustua.
  Nuo kaksi miestä keskustelemassa kahvilassa, se voisi olla vaikka kohtaus elokuvasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se oli hämmästyttävä kirkko kyllä. Ja tarina sen rakentamisesta on vielä hämmästyttävämpi.
   Niin, totta, sitä jää miettimään, että mistä he keskustelevat.

   Poista
 4. Miten paljon kaikkea ihanaa nähtävää ja kuvattavaa! Olen katsonut näitä kuvia useamman kerran ja varmasti palaan uudelleen. Kauniita ja kiinnostavia. Lämminhenkisiä muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Matkoilla on niin ihana kuvata. Kamera on kuin toiset silmät, sitä katsoo maailmaa jotenkin vähän eri tavalla kun katsoo sitä kameran linssin läpi.

   Poista
 5. Selvähän se, että kirja jäi lukematta. Sinulla oli niin paljon muuta ja kirjan ennättää myöhemminkin, kuten nyt paluumatkalla.
  Noista kuvista ja niiden välittämästä tunnelmasta on tavallinen arki kaurapuuroinen kaukana - on niin erilaista,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, lukemista harrastan joka tapauksessa aina, ei yksi viikko välissä pahaa tee :)
   Ja juu, tuolla ei tuntunut yhtään kaurapuurolta, en edes osaa kuvitella, että olisin syönyt siellä kaurapuuroa. Se on jotenkin niin eri maailmasta.

   Poista
 6. Hauska vinossa oleva penkki. Ja ihanaa sinistä tuossa ovessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki terassit tuntuivat olevan hassusti vinossa :)

   Poista
 7. Ihania kuvia Barcelonasta. Keväällä kävin. Sagrada Familian hienoa valoa myös ihastelin. Nyt kuljeksin Puerto de la Cruzin kujilla ja rinteillä. Ja kaurapuuron olen minäkin unohtanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Totta, se valo siellä kirkossa on yllättävä, ihmeellinen. Ja minusta Gaudin omistautuminen tälle rakennushankkeelle on jotenkin ihmeellistä, suurta ja romanttistakin.

   Poista
 8. Hei, sinulla täällä ihana toinen todellisuus! Mihinhän nuo miehet on syventyneet? Edellisen sarjan vihreä oli myös jotain vaikuttavaa. Minulla oli levoton oppilas eilen ja tarjosin hänelle sinistä ja vihreää. Nuorukainen teki kauneimman työn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muistelen tätä todellisuutta nyt mielelläni kuvien ja sanojen kautta, näin matka elää mielessä pitempään. Oi, koskettava tuo tarina levottomasta oppilaasta, jonka värit rauhoittivat ja saivat tekemään upean työn.

   Poista
 9. Kuormalavat ovat näköjään löytäneet sisutukseen sielläkin..:)
  Upea matka varmasti ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä vaan, halpa ja kestävä rakennusmateriaali :)

   Poista
 10. Kaurapuuroaamujen väliin soisi tällaista värimaailmaa, elämänmakua ja paikalleen pysähtymistä itse kukin osakseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kaikki olisivat ansainneet tuollaisen irtioton :)

   Poista
 11. Sille, joka lukee aina, viettää päivät sanojen kanssa on varmasti hyväksi välillä olla kirkonrotta ja iskeä kirjan kannet kiinni. Ja tuollainen matka, neljännesvuosisataisen yhdessäolon juhla on ennen muuta sen toisen kanssa oloa. Teillä näyttää olleen hyvä matka! On kirkot ja kahvilat. Ja he, jotka kulkivat noilla kujilla ennen sinua,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin luulen! Ja niinkin se on, oli vain ihanaa olla kahdestaan, kävellä ja jutella, kuvailla ja istuskella jossain. Oli hyvä matka, kyllä vaan :)

   Poista
 12. Teillähän oli aivan ihana terassi! Tosi kaunista muutenkin arkitehtuuri. Tykkään tosta kuvasta, missä on kellertävä rakennus ja pitkät varjot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo terassi oli älyttömän ihana, lattia oli aivan vino! Se on isäsi ottama kuva se :)

   Poista