maanantai 28. maaliskuuta 2016

Väittävät, ettei aikakoneita ole olemassa

Ja vielä väittävät, ettei aikakoneita ole olemassa!
Joka kerta, kun astun käsityöläismuseon portista sisään, solahdan menneisyyteen. En ole enää minä, vaan joku muu joskus muinoin. Vaikkapa se merimiehen vaimo, joka haki kyläkaupasta kahvinpapuja ja prännäsi ne. Ehkä hän kehräsi lankaa, maalasi pääsiäismunia, leipoi leivän ja kattoi hyvin.

Oli sijansa kaikella, työllä ja levolla.
Millaisia ääniä kuului, ehkä lampaat määkivät, hevoset hirnuivat, kärryjen renkaat kolisivat ja jossain soitti mies viulua. Hartaat sävelet pujahtivat sisään ikkunasta ja saattoi istahtaa keinutuoliin ja levätä. Oli pyhä.

31 kommenttia:

 1. Olet selvästi päässyt matkustamaan aikakoneella! En ole koskaan käynyt tuossa museossa, mutta vaikuttaa paikalta jossa mieleni lepäisi.

  Hyvää pääsiäismaanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä kyllä tuolla, jos joskus ajan kanssa Turussa vierailet. Museo on auki kesäisin ja tällä tavalla juhla-aikoina. Mahtavaa on jutella asiantuntevan museohenkilökunnan kanssa vanhoista ajoista.

   Poista
 2. Kaunista. Oi että, tuonne voisin jäädä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, totta. Olisipa ihana viettää tuolla yö tai montakin :)

   Poista
 3. Kiitos ihana, päästit minutkin menneeseen, noihin levollisiin tunnelmiin. Hurmaava kuvasarja.

  Lempeää pääsiäismaanantaita♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Turussa on kyllä monta viehättävää museota, joissa käyn aina uudelleen ja uudelleen. Joka kerta huomaan jotain mitä en ole ennen huomannut. Samoin.

   Poista
 4. Minulle aikakoneeksi riittää muisto, lapsuudesta laulu, maku vuosien takaa. Tämä on kyllä niin ihana paikka, että toivottavasti siellä joskus pääsee käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sekin on totta. Minun aikakoneella ei vain pääse noin kauas ajassa, 1800-luvulle, mutta tuolla pääsee :) Ja kannattaa ehdottomasti käydä, jos tulette Turkuun.

   Poista
 5. Voi, juuri tätä minun sieluni kaipaa! Kiitos tästäkin postauksesta! <3 Tuli taas niin suloinen olo.
  Turvallinen ja vanhanaikainen.Miten kaikki tehtiinkin niin kauniiksi ennen.ihan käyttöesineetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sitä minäkin olen monesti miettinyt, että silloin kyllä käyttöesineetkin olivat todella paljon kauniimpia. Ei kai silloin juuri koriste-esineitä edes ollut, kaikki tehtiin käytettäväksi ja koska niitä paljon käytettiin, haluttiin että ovat kauniita.

   Poista
 6. Uuh, niin kaunista!!! Eihän tähän voi muuta sanoa.
  Nuo astiat, mitä yksilöitä ja niin hienosti kuvattuina. Ja tuo rauhankyyhkymuna!

  Juuri nyt pääsiäisenä isä kertoi sukulaisistaan jotka tuolla silloin kauan sitten asuivat ja työskentelivät- puhuttiin että pitäisi kysyä toisilta sukulaisilta lisää nyt kun vielä ovat elossa. Kauhean vähän tieto kulkee enää perintönä ellei varta vasten ala tentata ja milloin sellainen oikea tenttaamisen hetki on, se onkin sitten aina oma juttunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita pääsiäismunia olisi saanut ostaakin! Ei kai juuri tuosta korista, mutta siellä oli aivan todella kauniita munia myynissä. Minulla vaan ei ollut yhtään käteistä rahaa mukana.
   Ja totta, sukulaisia pitäisi haastatella kovasti, ja kirjoittaa kaikki ylös, koska muuten ne asiat unohtuvat. Minä olen miettinyt samaa omien sukulaisten kanssa.

   Poista
  2. Meillä oli tänään sellainen iltapäivä, kun miehen äiti ja täti innostuivat muistelemaan lapsuuttaan. Olihan siinä niin monta tarinaa. Ajattelin, että pitäisi olla nauhuri. Heidän mukanaan kuolee aikanaan myös nämä tarinat jos joku ei pistä niitä muistiin.

   Poista
 7. Tuollaisissa paikoissa toden totta on kuin aikamatkalla! Kiitos näistä kuvista ja tunnelmasta. Mukavaa pääsiäismaanantain iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja mukavaa pääsiäismaanantain iltaa sinnekin. Minä odotin koko päivän aurinkoa, muttei sitä tullut. Mutta kävin kyllä saunomassa ja avannossa, oli ihanaa.

   Poista
 8. Ylläoleviin kommentteihin voi vain yhtyä! Tuollaiset museot, hyvin hoidettuina, ovat tärkeitä aikamatkan mahdollistajia. Vielä, jos onnistuu vierailemaan niissä mahdollisemman rauhallisella hetkellä eikä itselläkään ole kiirettä minnekään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, on ihan hirvittävän tärkeää, että meillä on museolaitos, jota valtio rahoittaa ja joka voi säilyttää upeaa kulttuuriperintöä meille ja tuleville sukupolville. Tuolla oli kovasti ihmisiä, mutta onnistuin onneksi rajaamaan heidät kuvista pois :)

   Poista
 9. Ihana aikamatka. Tuolla pitää käydä. Onneksi paikka on mahdollisuuksien päässä. Rakastan kaikenlaisia ja useinpia museoita - niitä, jotka herättävät hyviä tunteita.
  ja voi noita maalattuja pääsiäismunia! Niin hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla saa tosiaan kokea sellaisen. Minäkin pidän museoista, sekä kotimuseoista että taidemuseoista, mutta ehkä parhaimmat fiilikset saan juurikin kotimuseoista.

   Poista
 10. Tuo tuoli! Minulla on hurja sinisenjano, piti oikein kauan katsoa. Kiitos näistä kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tuoli on tosiaan upea! Ennen nähtiin niin paljon vaivaa, jotta käyttöesineetkin olivat kauniita.

   Poista
 11. Onpa kauniin näköinen museo! Tuolla en olekaan käynnyt, mutta kuvasi suorastaan käskevät piipahtamaan ja ihailemaan paikkaa livenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa käydä, jos vain joskus ehdit. Usein paikalla on myös käsityöläisiä kertomassa entisajan elämästä, se on tosi mukavaa.

   Poista
 12. Minua kiehtoo museoista eniten juuri tämänkaltaiset paikat. Tilat joissa esineistö näyttää pysähtyneen niille sijoilleen, ihmiset helposti "nähtävissä" aistittavissa askareisiin. Mielikuvitus pääsee valloilleen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minuakin ! Sellaiset kotimuseot, jotka vaikuttavat siltä, että ihminen on vain lähtenyt käymään jossain ja palaa kohta takaisin.

   Poista
 13. Kiitos kuvista ja tekstistä, oi että :) Tuo neljännen kuvan tuoli, upeus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tuo paikka on täynnä toinen toistaan ihanampia yksittäisiä huonekaluja ja esineitä.

   Poista