sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Tukholma I - Varhaisen aamun tyhjät kadut

Varhaisen aamun tyhjät kadut. Vain me ja rotta, joka livistää sisään pizzeriaan oven alta.
Tuulee pohjoisesta ja pujahdamme kahvilaan lämmittelemään.
Kädet kaakaokupin ympärillä, puheensorina ja bagelit.
Saamme viettää monta tuntia keskenämme, ennen kuin kaupunki herää.
Sen jälkeen vanha kaupunki onkin sietämättömän ruuhkainen ja pakenemme Södermalmille.
Ihanassa kasvisravintolassa tekisi mieli istua vaikka kuinka kauan. Harmi, että vehreässä puutarhassa on vasta varhainen kevät.

27 kommenttia:

 1. Niin kauniita kuvia. Olit hyvään aikaan liikkeellä. Itsekin aina haaveilen tyhjistä kaduista, että pääsisi kuvaamaan kaupunkia ilman ihmisiä. Tukholma on kaunis kuviesi kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Laiva tuli Tukholmaan jo 6.30, joten siinä oli muutama tunti todella todella hiljaista. Ei ketään missään ja kaikki kaupat ja lähes kaikki kahvilat kiinni. Onneksi tuo yksi kahvila avautui klo 8, päästiin lämmittelemään :)

   Poista
 2. Kaikki ahnehdin, mutta viimeiseen jäin kiinni.
  Kivaa saada Tukholman terveisiä! Hieno kaupunki joka on niin lähellä, mutta jotenkin vaikeasti saavutettavissa. Ne laivamatkat...ja tosiaan siellä jos jossain saa aina kävellä jonkun aikaa ihan hiljaisessa kaupungissa.
  Ihanaa, että tämä oli vasta ensimmäinen osa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - tuo olikin oikein ihana asetelma. Oli kyllä kamalan kylmä päivä. Tyttö hytisi ja minäkään en olisi pannut pahakseni paksummasta villatakista.
   Ihan hirveästi en tällä kertaa kuvannut, mutta kyllä niistä kuvista toisen ja ehkä kolmannenkin satsin vielä saa.

   Poista
 3. Kauniin aurinkoista teillä sattuikin matkallenne... ja mitä herkkuja...namm..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi paistoi aurinko, mutta sitten meni kyllä pilveen, heti aamupäivästä.

   Poista
 4. Ihania kuvia tutusta Tukholmasta. Ostin juuri lentoliput kesäkuun alkuun. Kolme vuorokautta - yritän etsiä uusia puolia kesäisestä kaupungista ja ehkä saaristostakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä onkin varmaan ihanaa. Me hytisimme, oli liian vähän päällä. Mutta kesällähän sinä pääset tosiaan vaikka saaristoon tai ainakin voi seilailla johonkin lähelle.

   Poista
 5. Niin kuninkaallista... ja kaunista! Tuo rottateksti tosin ei nostanut mieltäni kattoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Meistä rotta oli jännittävä elämys, mutten kyllä haluaisi mennä siihen pizzeriaan syömään :)

   Poista
 6. Näyttää lämpimältä ja aurinkoiselta. Jos et olisi kertonut hytinästänne, olisin kuvitellut teidät lämpimille kaduille. Mutta hyi sille rotalle. Sellaista en haluaisi kanssani samaan pizzeriaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulla aurinko nousi ihanasti ja paistoi tunnin pari. Sitten se meni pilveen ja tuli todella kylmä. Enemmän olisi pitänyt pukea päälle. Tosin voi olla, että väsymyskin sai palelemaan.

   Poista
 7. Varhainen aamu ja tyhjät kadut -ihan parasta.

  VastaaPoista
 8. Tulee kauhea Tukholma-ikävä näistä, onni että naapurimaassa tuossa aika lähellä on tuollainen kaupunki. Hiljaiset aamut laivan tultua Tukholmaan on kiehtovia, kaupunki heräilee. Ja onneksi Tukholmassa on paljon paikkoja, joita löytää tuttujen paikkojen lisäksi. Se on virkistävä paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli kymmenisen vuotta edellisestä käynnistä, mikä on ihan hassua ja kamalaa. Ruotsissa olen kyllä käynyt tässä välissä, mutten Tukholmassa, vaikka sinne on niin tosi helppo mennä. Menee nukkumaan ja aamulla on jo perillä. Haluaisin kyllä matkustaa sinne kesällä, voisi nauttia ihan eri tavalla.

   Poista
 9. Monta vuotta olen siirtänyt matkaa Tukholmaan. Nuo kuvasi kyllä vielä lisäsivät matkustushalua.
  Aamun valo on vaikuttava. Upeita kuvia!
  Vasta osa I ! Maltetaan siis odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamun valo olikin kyllä lumoava, sitten tosiaan pilvet purjehtivat taivaalle. Osa II tuli, mutta enempää en nyt kyllä jaksa. Enkä niin kovasti tällä kertaa kuvannutkaan :)

   Poista
 10. Kuvasi näyttävät ehkä tyhjiltä, kuulen kyllä äänet ja näen ihmisvilinän :-) (ehei, ei tarvitse huolestua ;-) ... haluan vain kertoa; puhuttelevat tälläkin kertaa otoksesi)
  Keväinen Tukholma listamme kärjessä tulevissa haaveissamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhjiä ne ovatkin, kun aamulla ei ketään ollut missään. Mutta sitten tuli paljon ihmisiä, enkä minä enää kuvannut. En oikein nauti ihmisvilinässä kuvaamisesta. Minä taas haaveilen kesäisestä matkasta tuonne.

   Poista
 11. Kylläpä näyttää "Stokis" hienolta kuvissa ja tunnelmallinen kertomus, mutta niinkuin itse totesit ruuhkasta,niin en minä sinne mene tai hyvin harvoin olen siellä oleskellut juuri sen ahtauden vuoksi. Ystävien ja sukulaisten kotona on kivaa ja poissa kaupungista, rannoilla jne. mutta jotenkin vaan en osaa olla siellä keskikaupungissa?
  Nuorena oli "Stokis" ja "Köpis" ja niistä haaveiltiin ;-) siis ennen Lontoota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, se ruuhka on ihan kamalaa. Onneksi ehdittiin kolme tuntia nauttia ihan kolmestaan, siltä ainakin tuntui. Ja pääsehän sieltä pois, hiljaisemmille seuduille. Niin mekin teimme. Mutta on tuo vaan raskasta olla liikenteessä 13 tuntia, alkuillasta olimme ihan uupuneita.

   Poista
 12. Aamut on ihan parasta. Koit varmaan jotain samaa hiljaisessa aamu Tukholmassa, kuin minä eilen aamulla varhain vaaran laella.
  Me fiilisteltiin tahoillamme. Kuvasi ovat niin tunnelmaa täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä me koimme tosiaan jotain samankaltaista. Hiljaisuutta, rauhaa, sellaista jotain arjen yläpuolelle kohoavaa. Kiitos.

   Poista
 13. Kauniin tunnelmallisia kuvia ja sanoja. Tukholmaan on pitänyt mennä jo monenena kesälomana, mutta aina se on jäänyt. Joskos tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että kesällä tuolla olisi ihanaa. Voisi mennä lautalla saaresta toiseen ja istua puistoissa. Sen aion tehdä kyllä seuraavalla kerralla.

   Poista
 14. Terveisiä vaan Tukholmasta! Tukholmassa on tyypillien aprilväder/aprillisää, josta ei koskaan tiedä mistä päin se puhaltaa. Toukokuu on paras kuukausi, luonto kukoistaa, eikä sada. Muuten Tukholmassa on lämpimät ja kosteat talvet ja kylmät ja kosteat kesät. Ei ole suuria eroja lämpöasteissa. Eilen näin ja kuulin pääskyparven lentelevän ja lokin rääkkyvän ja se tietää että pian tulee lämpöisenpää.

  VastaaPoista